Η FA αρνήθηκε να φωταγωγήσει το Γουέμπλεϊ στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ

Newsroom
Η FA αρνήθηκε να φωταγωγήσει το Γουέμπλεϊ στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ

bet365

Η αγγλική ομοσπονδία (FA) αρνήθηκε να ανάψει την αψίδα του Γουέμπλεϊ με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) αρνήθηκε να φωτίσει την αψίδα του Γουέμπλεϊ με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ πριν από το Αγγλία - Αυστραλία την Παρασκευή (13/10).

Μετά τις επιθέσεις μαχητών της Χαμάς, η βρετανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στους αθλητικούς φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου ενθαρρύνοντάς τους να σηματοδοτήσουν κατάλληλα τα γεγονότα στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις της Χαμάς οδήγησαν στην απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης με αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μια χερσαία εισβολή αναφέρεται επίσης ως πιθανή.

Πριν από το φιλικό της Παρασκευής (13/10) μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας στο Γουέμπλεϊ, η FA ανακοίνωσε ότι οι παίκτες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για να τιμηθούν τα θύματα της σύγκρουσης. Επιβεβαίωσε επίσης ότι σημαίες, φανέλες και άλλες αναπαραστάσεις εθνικότητας πέρα από αυτές που σχετίζονται με την Αγγλία ή την Αυστραλία δεν θα επιτρέπονται εντός του γηπέδου.

Στην σχετική ανακοίνωση της FA αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Το απόγευμα της Παρασκευής, θα θυμηθούμε τα αθώα θύματα των καταστροφικών γεγονότων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, τις οικογένειες και τους φίλους τους στην Αγγλία και την Αυστραλία και με όλες τις κοινότητες που επηρεάζονται από αυτή τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Υποστηρίζουμε την ανθρωπότητα και τον τερματισμό του θανάτου, της βίας, του φόβου και του πόνου»

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα