Σουηδία - ΗΠΑ 5-4 πεν. (0-0 κ.δ): Οι Σκανδιναβές απέκλεισαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αμερική για... 1 εκατοστό!

Σουηδία

bet365

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, η αργυρή Ολυμπιονίκης Σουηδία απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια ΗΠΑ (5-4) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Μουντιάλ Γυναικών.

Τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας και ο έξτρα χρόνος της παράτασης δεν έβγαλαν νικητή στο πιο δυνατό ματς της φάσης των «16» του Μουντιάλ Γυναικών, όπου η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Σουηδία, αναμετρήθηκε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αμερική. Με το 0-0 να παραμένει αμετάβλητο, η «μάχη» για το εισιτήριο των προημιτελικών δόθηκε τελικώς μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Και κρίθηκε στην τελευταία εκτέλεση. Ή μάλλον σε ένα εκατοστό. Με την Κέλι Ο' Χάρα να σημαδεύει το δοκάρι για τις Ηνωμένες Πολιτείες (4-4). Η Λίνα Χούρτιγκ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, γνωρίζοντας ότι αν ευστοχήσει στέλνει τη χώρα της στα προημιτελικά. Η Χούρτινγκ σούταρε, η Νέιχερ απέκρουσε, όχι όμως όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε τελικώς τη γραμμή για το 5-4 που σκόρπισε χαμόγελα στις Σκανδιναβές!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους χωρίς μετάλλιο σε Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πρώτη διακριθείσα για την Σουηδία, ήταν η κίπερ Μούσοβιτς που κράτησε ανέπαφη την εστία της για 120 αγωνιστικά λεπτά με μια σειρά από υπέροχες αποκρούσεις στις συνολικά 22 τελικές (11 στον στόχο) που παρήγαγαν οι Αμερικανίδες. Σε ένα ματς χωρίς γκολ και ιδιαίτερη επιθετική έμπνευση μεν, ιδιαίτερα συναρπαστικό όμως από τα πρώτα λεπτά, μέχρι το τελευταίο πέναλτι!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αναμφισβήτητα στις ΗΠΑ, με την άπιαστη Τρίντι Ρόντμαν που έκανε ό,τι ήθελε και στις δύο πτέρυγες. Δύο φορές μέσα σε οκτώ λεπτά, η νεαρή έδειξε ρυθμό και επιδεξιότητα και σούταρε με το δεξί δοκιμάζοντας την Μούσοβιτς. Η τερματοφύλακας της Σουηδίας ήταν εξαιρετική καθ' όλη τη διάρκεια, και η ομάδα της δεδομένα τής χρωστά μεγάλο κομμάτι της πρόκρισης.

Στο δεύτερο μίσο ήταν η αρχηγός των ΗΠΑ Χόραν που «άγγιξε» το γκολ με την μπάλα να κατευθύνεται για την κάτω γωνία του τέρματος των Σκανδιναβών, όμως η Μούσοβιτς έβγαλε το αριστερό της χέρι και είπε ξανά «όχι», όπως έκανε αργότερα και στην κεφαλιά της Μόργκαν. Οι ΗΠΑ όσο κι αν προσπάθησαν δεν βρήκαν γκολ και με πέντε λεπτά απομένουν καρδιοχτύπησαν κιόλας όταν η Μπλακστένιους ανάγκασε την Νέιχερ στην πρώτη της απόκρουση στον αγώνα - και σε ολόκληρο το τουρνουά!

Τα εναπομείναντα λεπτά έφεραν κι άλλες αποκρούσεις από την Μούσοβιτς που αρνήθηκε το γκολ και στις Λιν Γουίλιαμς και Σοφία Σμιθ καθώς η ένταση συνέχιζε να αυξάνεται. Τα πέναλτι ήρθαν τελικώς να καθορίσουν την πρόκριση, με τις ΗΠΑ να δείχνουν και πάλια πως έχουν τον έλεγχο, μέχρι τα κρίσιμα λάθη από τις Ραπίνο, Σμιθ και τελικά Ο'Χάρα να επιτρέψουν στην Χούρτινγκ να γράψει ιστορία.

Το πέναλτι της άσου της Άρσεναλ φαινόταν προς στιγμήν ότι δεν έχει βρει στόχο αλλά μετά από κάποια αγωνιώδη δευτερόλεπτα στα οποία ολόκληρο το γήπεδο κρατούσε την ανάσα του, η μπάλα φάνηκε να έχει περάσει τη γραμμή -όπως επιβεβαιώθηκε και από την τεχνολογία- και η Σουηδία πανηγύρισε με την ψυχή της μια τεράστια πρόκριση!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα