Κίνα - Αϊτή 1-0: Κρίσιμο «τρίποντο» για τις Steel Roses στη μάχη για πρόκριση

Newsroom
china_women

bet365

Το πέναλτι της Γουάνγκ έδωσε τεράστιας σημασίας νίκη στην Κίνα των δέκα παικτριών ενάντια στην Αϊτή (1-0) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ γυναικών.

Στο 75ο λεπτό του αγώνα της Κίνας με την Αϊτή, η Λίνιεν έπεσε εντός περιοχής μετά από καθυστερημένο μαρκάρισμα της Ματουράν. Η σημαία αρχικά σηκώθηκε για οφσάιντ όμως το VAR επενέβη για να δώσει τελικώς το πέναλτι στην Κίνα. Την εκτέλεση ανέλαβε η Γουάνγκ και δεν λάθεψε. Αυτή η εκτέλεση έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι με αρκετή γκρίνια προς τις ρέφερι, με τις Steel Roses να παίρνουν ένα σημαντικό «τρίποντο» που τους επιτρέπει να ονειρεύονται την πρόκριση.

Η Κίνα ανταμείφθηκε για την ηρωϊκή της προσπάθεια, παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα από το πρώτο ημίχρονο. Οι Κινέζες διεθνείς άντεξαν στην πίεση της Αϊτής και σκόραραν σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας το υπέρ τους 1-0 ως το τέλος. Η Αϊτή αποχαιρετά τη διοργάνωση με πικρία και παράπονα για μη καταλογισθέντα πέναλτι.

Μια κόκκινη κάρτα για τη Ρούι στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου έδωσε στην Αϊτή ελπίδες ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι κόντρα στις πρωταθλήτριες Ασίας που είχαν άλλη γνώμη.... Οι Steel Roses άντεξαν και τελικά βρήκαν το νικητήριο τέρμα από την άσπρη βούλα. Ένα αρκετά ανιαρό ξεκίνημα στο παιχνίδι πήρε ζωντάνια λίγο πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν η έμπειρη μέσος της Κίνας Ζανγκ Ρούι έπεσε πάνω στην Ζούντι καθυστερημένα, με τη διαιτήτρια να δίνει αρχικά κίτρινη κάρτα, πριν συμβουλευτεί το VAR κι αποφασίσει να την αποβάλει.

Η Αϊτή κάλεσε την Ντουμορνέ από τον πάγκο στο ημίχρονο και δεν άργησε η επιθετική να έχει τη δική της ευκαιρία, αναγκάζοντας την τερματοφύλακα της Κίνας να κάνει μια φανταστική, εξ επαφής απόκρουση. Η Κίνα άντεξε, όμως, και είδε στο πέναλτι που κέρδισε η Λίνιεν και μετέτρεψε σε γκολ η Γουάνγκ την πιο απίθανη σανίδα σωτηρίας. Το δράμα συνεχίστηκε στην Αδελαΐδα, καθώς η Αϊτή κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν η Τσαουτζού κρίθηκε ότι έπεσε πάνω στη Ελουαζάντ αλλά μετά από περαιτέρω έλεγχο του μόνιτορ, η ρέφερι ανέτρεψε την απόφασή της.

Η τελευταία ευκαιρία της Αϊτής έπεσε στην αρχηγό Μοντεσίρ, αλλά δεν μπόρεσε παρά να σουτάρει άουτ από δύσκολη γωνία.ο 1-0 διατηρήθηκε ως το τέλος με την Κίνα να παραμένει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα