Ξάνθη: «Ξεπούλημα με αδιαφανείς διαδικασίες, αντικειμένων μεγάλης αξίας σε άλλη ομάδα της Superleague από το XANTHI FC ARENA»

Newsroom
Ξάνθη

bet365

Ο ΑΟΞ έκανε γνωστό ότι το Πρωτοδικείο Ξάνθης έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να καθαρίσει από την ΠΑΕ.

Εξελίξεις υπάρχουν στον ΑΟ Ξάνθης καθώς η απόφαση από το Πρωτοδικείο Ξάνθης έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να διασφαλίσει το XANTHI FC ARENA και να προχωρήσει στην εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟΞ προχωρά στην εκκαθάριση της ΠΑΕ και την ασφάλιση των εγκαταστάσεων.

Στις 20/9/2022 η διοίκηση της υπό διάλυση ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ μέσω ανακοίνωσης της γνωστοποίησε στο φίλαθλο κοινό της ομάδας μας την αδυναμία της να κατέβει στο πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023 για την Σούπερ Λίγκα 2 εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών.

Στις 28/4/2023 ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης προχώρησε στην ιστορική επανεκκίνηση καθώς εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα νομιμοποιούταν από εδώ και στο εξής να “τρέχει” την καθημερινότητα του συλλόγου έχοντας ως μεγάλο στόχο την δημιουργία αγωνιστικού τμήματος μέσα από την πλήρη νομιμοποίηση του . Ως επιστέγασμα των προσπαθειών της νέας διοίκησης για την νόμιμη επαναφορά του στα αθλητικά δρώμενα, στις 13/07/2023 ο Α.Ο.Ξ. εντάχθηκε στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γινόμασταν κοινωνοί δημοσιευμάτων από Πανελληνίου ενδιαφέροντος μέσα μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο XANTHI FC ARENA και οι εγκαταστάσεις αυτού βρισκόταν σε οικτρή κατάσταση. Μάλιστα το χειρότερο αφορούσε στο “πλιάτσικο” που έγινε στους προβολείς του γηπέδου και συγκεκριμένα στα καλώδια χαλκού, ζημιά που αποτέλεσε το προοίμιο των όσων θα ακολουθούσαν.

Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην γνώση μας και αφορούσαν στο ξεπούλημα με αδιαφανείς διαδικασίες, κινητών αντικειμένων μεγάλης αξίας σε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα της Super League, που βρισκόντουσαν μέσα στο XANTHI FC ARENA , αντιληφθήκαμε ότι οι εγκαταστάσεις που κάποτε ήταν στολίδι για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είχαν ήδη υποστεί ανυπολόγιστη ζημία για τον ιστορικό μας σύλλογο και τίθονταν εν αμφιβόλω το μέλλον του ιστορικού μας συλλόγου.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιουσία και το μέλλον του συλλόγου μας καταθέσαμε αίτημα στο Πρωτοδικείο Ξάνθης για διορισμό εκκαθαριστή της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη.

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πώς σήμερα στις 19/7/2023 μετά από σχεδόν δέκα μήνες αδράνειας, η ΠΑΕ δεν έχει εκκαθαριστεί ούτε υπήρξε πτώχευση της, αδράνεια η οποία επέτρεψε να γίνουμε μάρτυρες θλιβερών καταστάσεων σε βάρος των περουσιακών στοιχείων του συλλόγου.

Με μεγάλη μας χαρά, στις 18/07/2023 και κατόπιν εκδίκασης κατά την οποία παραστάθηκε ο αντιπρόεδρος του ΑΟΞ Αλέξανδρος Γιαλάογλου ως δικηγόρος, το Πρωτοδικείο Ξάνθης με απόφαση του εξέδωσε προσωρινή διαταγή στον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης και όρισε ως εκκαθαριστή της ΠΑΕ τον πρόεδρο του ΑΟΞ Κωνσταντίνο Ψωμά, ως δικηγόρο. Είναι μια ιστορική απόφαση και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην ομάδα μας να προχωρήσει σε εκκαθάριση την ΠΑΕ και να διασφαλίσει με την διαχείριση της, τα περουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ διακόπτωντας κατά αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια ζημιογόνας αποψίλωσης τους.

Επιπροσθέτως ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει πώς θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι ευθύνες όλων των ενεργειών που έλαβαν χώρα σε βάρος της περιουσίας της ΠΑΕ και θα προβεί σε ενδελεχή αναζητήση αστικών και ποινικών ευθυνών όλων εκείνων των προσώπων που διακινδύνεψαν το συμφέρον του συλλόγου.

Πιστοί στο πλάνο που έχουμε θέσει εξαρχής , δεσμευόμαστε ότι θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εγγυηθούν την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε βάρος της ΠΑΕ και να θέσουμε κατά αυτόν τον τρόπο στοιβαρά θεμέλια για ένα σωματείο απαλλαγμένο από την γκιλοτίνα των χρεών που δημιούργησε το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν».

 

Τελευταία Νέα