Το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή» στη Θεσσαλονίκη θα σώσει παλαίμαχους και μη από το χείλος της καταστροφής

Παίκτης και μπάλα ποδοσφαίρου

bet365

Βετεράνοι ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη έχουν αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσουν παλαίμαχους παίκτες και μη που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής αλλά και της προσπάθειας για την κατασκευή της δομής το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στο GR Times τονίζοντας πως «επρόκειτο για μια ιδέα που την είχα από χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα, μου την αναζωπύρωσαν κάποιες συζητήσεις που είχα με παλιούς φίλους βετεράνους ποδοσφαιριστές».

Όπως πρόσθεσε είναι μια αντίστοιχη προσπάθεια στα πρότυπα στα οποία έγινε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το «Σπίτι του Ηθοποιού». «Κάναμε μια κουβέντα, τους είπα ότι κι εγώ το έχω χρόνια στο μυαλό μου καθώς είχα «ζηλέψει» κατά κάποιο τρόπο την ανάλογη προσπάθεια των ηθοποιών, την οποία είχε ξεκινήσει η Άννα Φόνσου. Έτσι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, κάνοντας αρχικά κάποιες μικρές συγκεντρώσεις, οι οποίες εξακολουθούν να γίνονται προκειμένου να δραστηριοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές κυρίως βετεράνοι», ανέφερε ο Σημαιοφορίδης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Θα λειτουργήσει και ως χώρος φιλοξενίας αλλά και ως χώρος παροχής βοήθειας και υπηρεσιών για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές κυρίως οι επαγγελματίες αλλά και αυτοί που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την καριέρα τους. Πάρα πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα κάτι που το γνωρίζω από πρώτο χέρι, έχοντας μια θητεία περίπου 30 ετών στον ΠΣΑΠ ως πρόεδρος, γραμματέας και αντιπρόεδρος του. Και τότε είχαμε πολλά θέματα τα οποία αντιμετώπιζαν πολύ μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτή την προσπάθεια αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ποδοσφαιριστών».

Σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε αυτήν την προσπάθεια, με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα να έχει δεσμευτεί για να δώσει λύση στο ζήτημα της στέγασης του Ιδρύματος. Όπως συμπληρώνει ο Σημαιοφορίδης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφοροι παίκτες είναι μεγάλα. «Ειδικά στην Ελλάδα το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή είναι πολύ μεγάλο. Αν σας πω ονόματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, κάποιοι από αυτούς, θα έπρεπε να είναι φυλακή. Προσπαθήσαμε όμως και τους σώσαμε. Δεν είναι καλό να τα δημοσιοποιούμε αυτά, αλλά υπάρχουν ιστορίες από τις οποίες θα μπορούσα να γράψω βιβλία ολόκληρα. Ωστόσο, απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα, υπάρχει ένας σεβασμός», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης αλλά και της Μακεδονίας ολόκληρης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα