Κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων στη Βραζιλία εμπλέκει ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος!

Newsroom
balla

bet365

Η Βραζιλία ταλανίζεται από συλλήψεις κυκλώματος που στοιχημάτιζε μέσω ποδοσφαιριστών σε κάρτες και κόρνερ, ενώ σε συνομιλία που υπέκλεψαν οι αρχές ένας εκ των «εγκεφάλων» της σπείρας αναφέρει πως «έχει» ποδοσφαιριστές και στη χώρα μας. Η εκεί εισαγγελεία δεν επιβεβαιώνει κάτι.

Από σκάνδαλο χειραγωγημένων αγώνων ταλανίζεται εσχάτως η Βραζιλία και μάλιστα οι εκεί αρχές έχουν προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις. Το κύκλωμα φέρεται να στοιχημάτιζε σε κάρτες, κόρνερ και αριθμό φάουλ που γίνονται κατά τη διάρκεια αναμετρήσεων μέσω ποδοσφαιριστών που πλεύριζαν και τους προσέφεραν χρήματα (από 10 ως 20 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ) ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να πράξουν ότι επιθυμούσαν.

Ηδη οι εκεί αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες, ενώ σταδιακά δίνουν στη δημοσιότητα και διαλόγους των μελών του, κυρίως όσους γίνονταν μέσω μηνυμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ένα sms που έστειλε κάποιος συλληφθείς, ο οποίος είπε σε άλλο μέλος του κυκλώματος για παίκτη της εκεί Serie B πως «θα με κάνει πλούσιο»! Αλλοι μάλιστα αστειεύονταν μεταξύ τους, καθώς αντάλλαζαν μηνύματα όπου μεταξύ άλλων έγραφαν: «Θα μου πεις την κίτρινή σου, θα σου πω τη δική μου, θα το κάνουμε και με τις κόκκινες. Ετσι θα τινάξουμε την μπάνκα και θα πάμε διακοπές».

Μεταξύ όσων κινδυνεύουν με βαριές ποινές είναι επτά ποδοσφαιριστές αλλά και ο μάνατζερ Μπρούνο Λόπες που χαρακτηρίζεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, στην οποία μπλεγμένη φέρεται να είναι και η σύζυγός του. Και κάπου εδώ λοιπόν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας έμπλεξαν και την Ελλάδα.

Σε συνομιλία μέσω μηνυμάτων που υπεκλάπη στις 23 Ιανουαρίου και αποκάλυψε η «Globo», ο εκ των συνεργών του και επίσης συλληφθείς, Τιάγκο Σαμπό, ρωτάει τον Λόπες αν γνωρίζει κάποιον παίκτη που να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας μας και ο τελευταίος του απαντά καταφατικά, ενώ αναφέρει και το όνομα της ομάδας που αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να γνωρίζει (σ.σ. το δημοσίευμα εδώ).

Αμέσως μετά του μετέφερε την απορία του για τον λόγο που ενδιαφέρεται και ο Σαμπό του αποκρίθηκε «Κίτρινη», που πρόκειται για μεταξύ τους συνθηματική λέξη. Μάλιστα εκείνος ισχυρίστηκε πως έχει «πέντε αθλητές στην Ελλάδα» και όταν ο Λόπες τον ρώτησε αν θέλει ακόμα έναν... παίκτη σχολίασαν χαριτολογώντας. «Πάντα καλό, σωστά; Οσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο».

Βέβαια από πουθενά δεν προκύπτει πως υπήρξε η παραμικρή επαφή με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ή ακόμη και ότι τον γνώριζε, όπως και φυσικά ότι είναι αληθινοί οι σχετικοί ισχυρισμοί του Σαμπό, ότι «έχει» πέντε ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο αρμόδιος εισαγγελέας, όπως αναφέρει ο Τύπος, δεν επιβεβαίωσε το παραμικρό για την Ελλάδα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου ήδη ορισμένοι ποδοσφαιριστές του MLS είναι υπό διερεύνηση και ένας εξ' αυτών μπήκε στο «ψυγείο».

Ωστόσο το ζήτημα πήρε σχετικές διαστάσεις στη χώρα του καφέ.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα