Ναντ - Τουλούζ: Γάλλοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν βγάζοντας κόκκινη κάρτα στον Μακρόν, αλλά επενέβη η αστυνομία (vid)

Newsroom
red cards

bet365

Οι σεκιούριτι στο «Σταντ Ντε Φρανς» κατέσχεσαν τις κόκκινες κάρτες που είχαν μαζί τους οπαδοί με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στο περιθώριο της παρουσίας του Εμανουέλ Μακρόν στον τελικό του Coupe de France.

«Καζάνι που βράζει» είναι εδώ και μέρες η Γαλλία μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό με τον κόσμο να θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του (και) στον τελικό του κυπέλλου όπου έδωσε το παρών ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τα συνδικάτα μοίρασαν στα πέριξ του «Σταντ ντε Φρανς» περίπου 30.000 κόκκινες κάρτες και σφυρίχτρες με σκοπό ο κόσμος να τις επιδεικνύει στο 49ο λεπτό, σε αναφορά με το 49/3 που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση (το άρθρο 49 και παράγραφος 3 αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να προωθήσει ακόμη και χωρίς έγκριση από την πλειοψηφία νομοσχέδιο που αφορά την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και τις παροχές).

Οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου ωστόσο αφαίρεσαν -κατόπιν σχετικής εντολής- τις κόκκινες κάρτες από όλους όσοι είχαν στην κατοχή τους, κατά τον έλεγχο.

Εδώ το σχετικό βίντεο:

 

Τελευταία Νέα