Θρίαμβος για την Άλκμααρ: Κατέκτησε το UEFA Youth League με 5άρα κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (vid)

Θρίαμβος για την Άλκμααρ: Κατέκτησε το UEFA Youth League με 5άρα κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (vid)

οσφπ

bet365

Η ομάδα νέων Άλκμααρ ήταν... τρομακτική απέναντι στην Χάιντουκ Σπλιτ, νίκησε με 5-0 και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το UEFA Youth League.

Τον πρώτο της τίτλο στο UEFA Youth League και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κατέκτησε η Άλκμααρ καθώς θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό της Γενεύης με 5-0 επί της Χάιντουκ Σπλιτ.

Ήταν ο τελικός των εκπλήξεων, καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης και για την Χάιντουκ, ήταν η πρώτη παρουσία κλαμπ από την Κροατία. Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κάτι που καθρεφτίζεται στα στατιστικά του αγώνα (15-3 τελικές).

Αν και το πρώτο μέρος έδειχνε να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ, η Άλκμααρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Βούσκοβιτς υπέπεσε σε παράβαση και ο Αντάι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-0 στο 45' για τους Ολλανδούς. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αντίσταση των Κροάτων κράτησε μέχρι το 70', όπου έψαξαν την ισοφάριση αλλά εκεί εμφανίστηκε ο Πόκου.

Ο 18χρονος φορ νίκησε τον Μπούλγιαν και έκανε το 2-0 για την ομάδα, ξεκινώντας το... πάρτι των τελευταίων λεπτών. Ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 έξι λεπτά αργότερα για να ακολουθήσει ο Μέρντινκ με δύο τέρματα στο 79' και το 87' ώστε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της Άλκμααρ.

Έτσι ο ολλανδικός σύλλογος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο UEFA Youth League και έγινε ο 7ος διαφορετικός νικητής στις τελευταίες εννιά σεζόν του τουρνουά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα