UEFA Youth League: Ζευγάρι-έκπληξη στον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Άλκμααρ και την Χάιντουκ Σπλιτ

UEFA Youth League: Ζευγάρι-έκπληξη στον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην Άλκμααρ και την Χάιντουκ Σπλιτ

Χάιντουκ

bet365

Οι εκπλήξεις στο φετινό UEFA Youth League δεν σταμάτησαν ούτε στα ημιτελικά καθώς τόσο η Άλκμααρ όσο και η Χάιντουκ Σπλιτ θα βρεθούν για πρώτη φορά στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Λίγα είναι τα μάτια που κοιτούν τα όσα συμβαίνουν στο UEFA Youth League (το αντίστοιχο Champions League των νέων), ωστόσο αυτό που γίνεται φέτος είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εκπλήξεις και τα «σοκ» είναι αρκετά και στα ημιτελικά έγινε κάτι... παρόμοιο με όλη τη σεζόν. Συγκεκριμένα η Άλκμααρ και η Χάιντουκ Σπλιτ κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στον τελικό όπου θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και έχοντας αποκλείσει μεγάλα ονόματα του τουρνουά.

Αρχικά οι Ολλανδοί επικράτησαν της Σπορτίνγκ Λισσαβόνας στα πέναλτι (4-3) με το σκορ της κανονικής διάρκειας να λήγει στο 2-2. Μέχρι το σημείο του τελικού, ο σύλλογος είχε αφήσει εκτός συνέχειας τις Σάμροκ Ρόβερς, Ερυθρό Αστέρα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και τους Πορτογάλους, κάνοντας έναν πραγματικό άθλο μέχρι να γίνει φιναλίστ.

Από την άλλη, η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, ακούει στο όνομα της Χάιντουκ Σπλιτ. Ο κροατικός σύλλογος επικράτησε με ευκολία (!) της Μίλαν με 3-1 και βρέθηκε στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ομάδα της Κροατίας που γίνεται φιναλίστ.

Μέχρι να φτάσει σε αυτό το ιστορικό σημείο, απέκλεισε με τη σειρά τις Γκαμπάλα, Απολόνια, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ και τους Ιταλούς. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την ερχόμενη Δευτέρα (24/04) στις 19:00 και μάλιστα θα έχουμε 7η διαφορετική νικήτρια στις τελευταίες έννια σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα