Ατσού: Κηδεύεται στην Γκάνα ο άτυχος πρώην διεθνής που σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία

Ατσού: Κηδεύεται στην Γκάνα ο άτυχος πρώην διεθνής που σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία
Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του Κριστιάν Ατσού στην Γκάνα, η οποία θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3) ακριβώς έναν μήνα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του στα ερείπια του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Η είδηση του θανάτου του Κρίστιαν Ατσού σκόρπισε το πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δη στο ποδόσφαιρο της Γκάνας, η οποία έχασε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της την τελευταία δεκαετία.

Ο 31χρονος διεθνής εξτρέμ, πρώην παίκτης των Τσέλσι και Νιούκαστλ μεταξύ άλλων, άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Φεβρουάριο μετά τον φονικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες ως αγνοούμενος, ο ατζέντης του επιβεβαίωσε στις 17 Φεβρουαρίου πως ο πελάτης του ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για το χειρότερο.

Πλέον, ακριβώς έναν μήνα αργότερα, οι συμπατριώτες του ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο ποδοσφαιριστή, με την κηδεία του να λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3).

Η κηδεία θα τελεστεί με έξοδα του κράτους και το παρών αναμένεται να δώσουν χιλιάδες κόσμου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της χώρας, Νανά Ακούφο-Άντο και πολλοί από τους πρώην συμπαίκτες του. Από

Η σορός του Ατσού, η οποία επαναπατρίστηκε μία ημέρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του και εκτέθηκε σε τιμητική ακολουθία στους δρόμους της πρωτεύουσας, θα ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε, το χωριό Ντογκομπόμε.

 

Τελευταία Νέα