Gazzetta Awards 2022 by bwin: Συγκλόνισε ο Αντωνιάδης, δάκρυσε ο Ντούσαν, έστειλαν μήνυμα οι... αιώνιοι (vids)

Μαριλένα Καλόπλαστου
Gazzetta Awards 2022 by bwin: Συγκλόνισε ο Αντωνιάδης, δάκρυσε ο Ντούσαν, έστειλαν μήνυμα οι... αιώνιοι (vids)

bet365

Το μεγαλείο ψυχής της Δώρας Τσαμπάζη, συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τα λόγια του Αντώνη Αντωνιάδη για τη μάχη με τον καρκίνο, η συγκίνηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η συνάντηση των προπονητών των «αιωνίων» και των Legends της Euroleague, Βασίλη Σπανούλη και Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Στο συναπάντημα των διακρίσεων, της αίγλης που αρνείται ακόμα και να αγγίξει ο Χρόνος και της άρνησης παραίτησης, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/02) το Gazzetta. Χωροταξικά σε μια επιβλητική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Μα νοητά, στο Γουέμπλεϊ, στην Πόλη, στα Φιλαδέλφεια, στο Φάληρο, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ένα μαγικό χέρι κέντησε με αδιόρατη κλωστή, κι ένωσε διαφορετικές δεκαετίες, διαφορετικά αθλήματα, διαφορετικές επιτυχίες, διαφορετικές μάχες. Τα Gazzetta Awards 2022 by bwin είχαν συγκίνηση, τιμές, λάμψη και όμορφες συναντήσεις. Από την σκηνή παρέλασαν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού και οι κορυφαίοι των κορυφαίων όπως οι αναγνώστες ανέδειξαν.

Το «τον νίκησα τον καταραμένο» του Αντώνη Αντωνιάδη

Το «τον νίκησα τον καταραμένο» του Αντώνη Αντωνιάδη

Το βραβείο στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και η ευχή της Δώρας Τσαμπάζη

Το βραβείο στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και η ευχή της Δώρας Τσαμπάζη

Η συγκίνηση του πάντα «ψυχρού» Ντούσκο

Η συγκίνηση του πάντα «ψυχρού» Ντούσκο

Η συνάντηση των προπονητών των «αιωνίων αντιπάλων»

Η συνάντηση των προπονητών των «αιωνίων αντιπάλων»

Συνάντηση «γιγάντων»

Συνάντηση «γιγάντων»

Έμπνευση ετών 92

Έμπνευση ετών 92

Ψηλός κι ευθυτενής όπως όταν «κάλπαζε» στα χορτάρια της γης με το τριφύλλι στο στήθος, στο ύψος της καρδιάς. Ο θρυλικός Αντώνης Αντωνιάδης παρέλαβε το βράδυ της Δευτέρας (20/02) το Inspirational Award του Gazzetta, για την σπουδαία μάχη του με τον καρκίνο. Στο άκουσμα του ονόματός του οι παρευρισκόμενοι τού χάρισαν ένα γενναίο χειροκρότημα, που φυσικά ωχριά μπροστά στη δική του γενναιότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Ίσως έχετε καιρό να με δείτε γιατί εδώ τέσσερα χρόνια πέρασα ένα μαραθώνιο και είμαι περήφανος που τον κέρδισα», ήταν τα πρώτα του λόγια. «Αυτό λέω σε όλους όσοι έχουν αυτόν τον καταραμένο, να μην εγκαταλείψουν! Ο άνθρωπος είναι πολύ δυνατός κι όταν πραγματικά πιστεύει σε κάτι το πετυχαίνει», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ το Gazzetta, τους αναγνώστες και τους δημοσιογράφους. Είμαι ίσως ο μεγαλύτερος από τους τιμώμενους. Η σημερινή μέρα θα είναι η απαρχή της επανένταξής μου στην κανονικότητα, γιατί μέχρι τώρα δεν είχα τη διάθεση και την σωματική ικανότητα να κυκλοφορήσω. Κυκλοφορούσα σε καρότσι. Ακόμη δεν περπατώ καλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου και με την αγάπη της γυναίκας μου, είμαι εδώ, παρών και παραλαμβάνω ένα από τα 600 βραβεία που έχω παραλάβει από φορείς της πατρίδος μου», ανέφερε αναλυτικά κατά την βράβευση του ο 76χρονος «Ψηλός» των ελληνικών γηπέδων.

Η σύντροφος της ζωής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, ανέβηκε στην σκηνή μαζί με την μικρή Στέλλα και τον μικρό Αχιλλέα δυο αθλητές του τάε κβον ντο. Από τα δικά τους χεράκια το ειδικό βραβείο στη μνήμη του σπουδαίου Ολυμπιονίκη μας, έφτασε στα δικά της. Με τη γλυκύτητα και την πραότητά της η κυρία Τσαμπάζη ευχαρίστησε το Gazzetta όχι για το βραβείο, μα για το εκτενές αφιέρωμα στη μνήμη του Αλέξανδρου (#giatonAlexandro) που «είναι παρακαταθήκη για το καρκίνωμα Nut. Δεν υπήρχε στην αναζήτηση στο google στα ελληνικά τί είναι το καρκίνωμα nut. Τώρα πια υπάρχει», ανέφερε.

«Η κληρονομιά και η παρακαταθήκη του Αλέξανδρου παραμένει. Χάρηκα πάρα πολύ (σ.σ. απευθυνόμενη στον Γιώργο Πομάσκι) όταν άκουσα την λέξη δημοπράτηση στα παπούτσια του Μίλτου, εύχομαι λίγο να εμπνευστήκατε από τον Αλέξανδρο. Θα ήθελα κι άλλοι αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, για να μη σωθεί μόνο ένα παιδί, να σωθούν πολλά παιδιά», πρόσθεσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και προπονητής, Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρέλαβε το βραβείο του ως Legend στα Gazzetta Awards 2022 by bwin και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του. Ο Σέρβος άφησε στην άκρη το σκληρό, αλύγιστο πρόσωπο και με φωνή που έσπαγε από την συγκίνηση μίλησε για την αγάπη του για τη χώρα μας. Εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του πριν ανέβει στην σκηνή να παραλάβει το τιμητικό αυτό βραβείο. Την επιθυμία του να ευχαριστήσει τους πάντες, μα και τον φόβο του, αν θα βρει τα κατάλληλα λόγια.

«Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Την αγάπησα, είναι αλήθεια. Την αγαπάω ακόμα και με βοήθησε πολύ στα 35 χρόνια που είμαι εδώ. Με την οικογένειά μου που μπορώ να πω ότι σώθηκα από τον πόλεμο τελευταία στιγμή και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Για τη δουλειά, πετύχαμε πολλά πολλοί μαζί, με άλλους ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί. Τι να πω; Ευχαριστώ πολύ το Gazzetta, να είστε καλά. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα μετά από τόσα χρόνια να αναγνωρίζουν το έργο μου. Δεν θα το ξεχάσω. Ευχαριστώ», ανέφερε συγκινημένος ο «Ντούσκο».

Οι οπαδοί των δύο ομάδων και όλη η φίλαθλη Ελλάδα μετράει αντίστροφα για το μεγάλο εγχώριο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το προσεχές Σάββατο (25/02, 20:30) τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι όχι μόνο γοήτρου μα και ισχυρού βαθμολογικού κινήτρου.

Οι προπονητές των δύο αιωνίων αντιπάλων, Μίτσελ Γκονζάλες και Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας (20/02) κάποια 24ωρα πριν «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους στο φαληρικό γήπεδο, στα Gazzetta Awards και μίλησαν για αρκετά λεπτά τετ-α-τετ σε χαλαρό και εύθυμο κλίμα.

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ήταν ο πρώτος Legend της βραδιάς στα Gazzetta Awards 2022 by bwin και λίγο αργότερα στην εκδήλωση, ήρθε η σειρά του να παραδώσει βραβείο σε έναν άλλο μεγάλο θρύλο, τον προπονητή του Περιστερίου bwin και πρώην διεθνή παίκτη των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Βασίλη Σπανούλη.

Οι δυο τους ανέβηκαν στην σκηνή και αντάλλαξαν μια θερμή αγκαλιά. Στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Eυχαριστώ για την τιμή. Η αγάπη του κόσμου είναι πάνω από τίτλους και η παρακαταθήκη μου στην επόμενη γενιά. Κι αν μπόρεσα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου να εμπνεύσω κάποια παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο», ανέφερε ο «Kill Bill» μετά την παραλαβή του βραβείου του.

Λίγο πριν τα φώτα σβήσουν και σημάνει η λήξη της λαμπερής βραδιάς, ο Στέλιος Πρασσάς ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το Inspiration Award (Βραβείο Έμπνευσης) τερματίζοντας τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2022 σε ηλικία 92 ετών. Ο κυρ-Στέλιος, όπως είναι γνωστός στο δρομικό κίνημα, παράλαβε το βραβείο του από την κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, έχοντας στο πλευρό του τα δύο εγγόνια του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την χαρά που μου δίνεται, όπως ένα ευχαριστώ και στην Ελλαδίτσα μας. Να χαιρόμαστε για τα κατορθώματά μας. Κι εγώ ποδοσφαιριστής ήμουν. Στα πενήντα μου με έβαλαν να τρέξω μαραθώνιο. Εχω τερματίσει σε 20 μαραθώνιους στο εξωτερικό και 30 μαραθώνιους στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο αειθαλής κύριος Στέλιος.

@Photo credits: INTIME