Βαλντάνο για την αποκάλυψη του Γιάνκτο: «Τού βγάζω το καπέλο και ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο...»

Βαλντάνο για την αποκάλυψη του Γιάνκτο: «Τού βγάζω το καπέλο και ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο...»

Newsroom
Βαλντάνο για την αποκάλυψη του Γιάνκτο: «Τού βγάζω το καπέλο και ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο...»

bet365

Ο Αργεντινός θρύλος και νυν αναλυτής σχολίασε την αποκάλυψη του ποδοσφαιριστή μιλώντας στη Movistar Plus+ και σημειώνει ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ακόμα πολύ πίσω σε τέτοια ζητήματα, καθιστώντας είδηση και πράξη θάρρους το coming out ενός ποδοσφαιριστή.

Ο 27χρονος χαφ της Χετάφε (που αγωνίζεται ως δανεικός στην Σπάρτα Πράγας), Γιάκουμπ Γιάνκτο, είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που κάνει come-out ως ομοφυλόφιλος. Ο διεθνής Τσέχος μέσω ενός βίντεο στα social media εξομολογήθκε πως δεν θέλει πλέον να κρύβεται. Η είδηση οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα εκδηλώσεων υποστήριξης από παίκτες, συλλόγους και ανθρώπους του αθλητισμού που θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την υποστήριξή τους στην απόφαση του ποδοσφαιριστή.

Στην εκπομπή El Tercer Tiempo του Movistar Plus+, ο αναλυτής Χόρχε Βαλντάνο έδειξε την υποστήριξή του στον παίκτη και δήλωσε ντροπιασμένος για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου σήμερα που δεν αποδέχονται το διαφορετικό.

«Βγάζω το καπέλο μου σε αυτή τη δήλωση και ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο. Το ότι είναι μια από τις πρώτες περιπτώσεις το 2023 είναι να ντρέπεσαι», τόνισε.

Ο Αργεντινός θέλησε να συγκρίνει την κατάσταση στο ποδόσφαιρο των ανδρών, με αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο γυναικών. «Οι γυναίκες μας έχουν δώσει ένα πραγματικό μάθημα. Ήρθαν στο ποδόσφαιρο πολύ πιο απελευθερωμένες από εμάς και άσκησαν την ελευθερία τους από την πρώτη μέρα. Το ότι αυτό (το coming out) πρέπει να είναι, αυτές τις μέρες, μια πράξη θάρρους, μου φαίνεται εξευτελιστικό για το ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να ντροπιάσει όλους εμάς που είμαστε στο ποδόσφαιρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα