Ο απολογισμός της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για το 2022, οι στόχοι για το 2023 και ο ρόλος ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων

Newsroom
Ο απολογισμός της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για το 2022, οι στόχοι για το 2023 και ο ρόλος ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων

bet365

Ο απολογισμός των δράσεων της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) για το 2022, οι στοχεύσεις της με ακόμα περισσότερα «εργαλεία» και πρωτοβουλίες για το 2023, καθώς και ο κομβικός ρόλος του αθλητικού κινήματος στον αγώνα ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικοί παράγοντες του αθλητικού χώρου και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Υπουργού Επικρατείας Γεώργιου Γεραπετρίτη, της Αντεισαγγελέως Αρείου Πάγου για τον αθλητισμό, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Καραμαλάκη, του αντιπροέδρου της ΕΟΕ Στέλιου Αγγελούδη και εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Interpol, της ΔΟΕ, της UEFA, των Στοιχηματικών Εταιριών, Ομοσπονδιών και Λιγκών, Συνδέσμων αθλητών κ.ά., ο γγΑ και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, προχώρησε στην παρουσίαση των πεπραγμένων της.

Για τη συνδρομή των φορέων της Ε..Π.ΑΘΛ.Α., μίλησαν τα μέλη της: Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Βασίλης Παπακώστας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος Αθλητικός Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στην ομιλία του ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο της ΕΠΑΘΛΑ, σε συνδυασμό με τις τρεις «ασθένειες» που πλήττουν τον αθλητισμό παγκοσμίως, το ντόπινγκ, τη βία και τους χειραγωγημένους αγώνες.

«Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε βέβαια την παγκόσμια διάσταση αυτών των παραβατικών φαινομένων ως δικαιολογία, ώστε να μην ασχοληθούμε μαζί τους. Ξέραμε καλά ότι αν τα υποβαθμίζαμε, θα γινόμασταν συνένοχοι στην εξάπλωσή τους.
Αντιθέτως λάβαμε γενναίες και κυρίως συστηματικές αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το κάθε φαινόμενο ξεχωριστά.
Και μπορώ να πω, 3 χρόνια μετά, ότι δουλεύοντας αφοσιωμένοι και μεθοδικά, έχουμε ήδη αφήσει το αποτύπωμά μας στον περιορισμό τους», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και ανέφερε επιγραμματικά τις πολλαπλές ρυθμίσεις και τις δράσεις για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, της αθλητικής βίας και της ακεραιότητας των αγώνων, πρωτοβουλίες που έχουν αλλάξει δραστικά το τοπίο στη χώρα μας και επανάφεραν την θέση της Ελλάδας στη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε, επιπλέον, ότι:
«-Έχουμε την Προεδρία στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin, με τον Πρόεδρο της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργο Μαυρωτά.
-Έχουμε μέλος στην 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), την Μαρία Δημοπούλου από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
-Συμμετέχουμε στο πολύ πρόσφατα ιδρυθέν Δίκτυο Αθλητικών Εισαγγελέων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την INTERPOL, με τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.
-Συμμετέχει η Ελληνική Αστυνομία στην ειδική μονάδα της INTERPOL για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων (INTERPOL Anti Match Fixing Task Force)
-Συμμετέχουμε με την ΕΠΑΘΛΑ σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων» και κατέληξε τονίζοντας:

«Η εξωστρέφεια, αποτελεί Νο1 στρατηγική μας επιλογή. Δεν διστάζουμε να βγούμε μπροστά, να τολμήσουμε νέες πρακτικές και να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση όλων των παραβατικών φαινομένων, έχουμε κάνει στροφή 180 μοιρών και από την περιθωριοποίηση βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων, ως μια ισότιμη και αξιόπιστη δύναμη.
Φυσικά και υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης. Ετοιμάζουμε, π.χ, τη δημιουργία ενός μηχανισμού ειδοποιήσεων πριν τον ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα (pre game alerts). Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον προληπτικό ρόλο που μπορεί να προκύψει, πάντα σε συνεργασία και με τις ομοσπονδίες.

Αναλογιστείτε πού βρισκόταν ο ελληνικός αθλητισμός τον Δεκέμβριο του 2019 και δείτε πού βρίσκεται σήμερα. Με ισχυρούς και αυτόνομους Οργανισμούς να τον υπηρετούν, με όλα τα εργαλεία στο νομοθετικό του οπλοστάσιο, με δράσεις και συνεργασίες που παράγουν μετρήσιμα στοιχεία και με φωνή σε όλα τα διεθνή μας όργανα, που πλέον τον σέβονται και τον υπολογίζουν.

Ευχαριστώ από καρδιάς την αθλητική οικογένεια, όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες, που συνέβαλαν για να μπορούμε σήμερα να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα όχι φοβικά, αλλά με αισιοδοξία. Διότι, ναι, υπάρχουν πολλά επόμενα βήματα.
Διότι αν δεν συνεχίσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να προσπαθούμε συλλογικά και συνεργαζόμενοι για την προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού, όλο αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα δεν θα αποδώσει τα μέγιστα.
Διότι εμάς, μας αρέσει να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και όχι επικοινωνιακά και η δουλειά που παράγουμε να έχει ουσιαστικό αποτύπωμα στην αθλητική μας οικογένεια!

Η ΕΠΑΘΛΑ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, να μην σιωπά, να μην συγκαλύπτει οποιαδήποτε πληροφορία ή ενέργεια χειραγώγησης αντιλαμβάνεται, αλλά να αναφέρει με θάρρος οποιεσδήποτε ύποπτες προσεγγίσεις.
Έτσι θα έχουμε έναν αθλητισμό, στηριγμένο σε καθαρές αξίες.
Μαζί θα προστατέψουμε τον αθλητισμό! Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε».

ΕΠΑΘΛΑ

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αξία που αποδίδει η Κυβέρνηση στην αθλητική ακεραιότητα αλλά και στις Αξίες του ελληνικού αθλητισμού, μετέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Χαρακτήρισε την Ελλάδα, από το 2019, «πρωτοπόρα στο συγκεκριμένο πεδίο αφού έχει καταφέρει να αναδείξει το ζήτημα αυτό ως αιχμής για το αθλητικό κίνημα».
Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά βρίσκονται συντονισμένες όλες οι αρχές οι οποίες δρουν στο πεδίο της αθλητικής ακεραιότητας».

Ο Υπουργός Επικρατείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάρτιση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς –και- στον αθλητικό χώρο αλλά και την ενίσχυση της ακεραιότητας, στοιχεία τα οποία δημιουργούν ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων που βρίσκεται πλέον στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας.
«Δεν θα σταματήσουμε εδώ και όσο βρίσκονται στην ηγεσία ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να εντάξουμε κάτω από ένα ενιαίο συντονιστικό όργανο τα τρία μεγάλα διακυβεύματα, δηλαδή το ζήτημα της αθλητικής βίας, το ζήτημα του ντόπιγκ και το ζήτημα της αθλητικής ακεραιότητας», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Κατέληξε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα προχωρήσουμε στα βήματα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά το πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος δεν θα στηρίζεται σε πρόσωπα και πολιτικές αλλά, πρωτίστως, σε αρχές και αξίες».

Κατά την παρουσίασή του, ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε ότι για το 2022 (έως τις 30/11/22) οι αναφορές που έχουν γίνει στην ΕΠΑΘΛΑ, ανέρχονται στις 63 εκ των οποίων οι 40 αφορούν στο ποδόσφαιρο, οι 10 στο μπάσκετ, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν στο καράτε και στην κωπηλασία (από τέσσερις), στο βόλεϊ (τρεις) και στην ποδηλασία (δύο).

Ειδικότερα, εκ των 63 αναφορών που διαχειρίστηκε η Ομάδα Λήψης και Αξιολόγησης καταγγελιών/αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, συντάχθηκαν 44 πορίσματα και άλλα εννέα βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Από τα 44 πορίσματα, τα 16 προωθήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στις αρμόδιες αρχές και 28 μπήκαν στο αρχείο.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε εκτενώς στις διεθνείς συνεργασίες/συνέργειες και τόνισε πως η Ελλάδα (η οποία έχει την Προεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin) με την ΕΠΑΘΛΑ «είναι πάντα παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τη διεθνή συνεργασία κατά της χειραγώγησης αγώνων, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη πολιτικών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εννέα Μνημόνια Συνεργασίας και Συναντίληψης που έχει υπογράψει η ΕΠΑΘΛΑ με την ΕΟΕ και τις Ενώσεις Αθλητών, στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργειών σε θεσμικά ζητήματα και ανταλλαγής πληροφοριών, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Στις τρεις νοσολογικές οντότητες οι οποίες πλήττουν τον αθλητισμό στη χώρα μας, δηλαδή στην αθλητική βία, το ντόπιγκ και τη χειραγώγηση αγώνων αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου. Εστιάζοντας στη χειραγώγηση των αγώνων τη χαρακτήρισε «εγκληματικό πλέγμα πράξεων με μεγάλη επικινδυνότητα για την κοινωνία, που τελείται από πολλούς και το οποίο περιέχει και άλλες πράξεις».
Συμπλήρωσε ότι αποτελεί διεθνές φαινόμενο, γεγονός το οποίο απαιτεί συνεργασία με Αρχές και Οργανισμούς σε διεθνές επίπεδο.

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε σαφές ότι τόσο η κύρωση της Σύμβασης Macolin όσο και η λειτουργία της ΕΠΑΘΛΑ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου και υπενθύμισε ότι ενώ η Σύμβαση είχε υπογραφεί από τη χώρα μας από το έτος 2014, η κύρωσή της έλαβε χώρα πέντε χρόνια αργότερα, επί ημερών του Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη «και άνοιξε πλέον διάπλατα το δρόμο για τη διερεύνηση των χειραγωγημένων αγώνων».
Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι «το εργαλείο αυτό θα αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων προς όφελος της αθλητικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα».

Στη σαφή επισήμανση ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στηρίζει έμπρακτα την εθνική πρωτοβουλία για τις δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού μέσω της ενεργούς συμμετοχής στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΕΠΑΘΛΑ και στις ομάδες εργασίες της, προχώρησε χαιρετίζοντας την απολογιστική ημερίδα της Πλατφόρμας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Καραμαλάκης.
Για τον λόγο αυτό «τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκπαιδεύονται και ευαισθητοποιούνται σε θέματα καταπολέμησης χειραγώγησης αγώνων, με τη λήψη και αξιολόγηση καταγγελιών, αναφορών και τη διερεύνηση περιστατικών ανάλογου χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έθεσε συγκεκριμένους στόχους και αναπτύσσει εξειδικευμένες δράσεις στο πλαίσιο αυτών, για την καταπολέμηση των συνδεόμενων με τον αθλητισμό φαινομένων βίας».

Ο κ. Καραμαλάκης διαβεβαίωσε «για τη συνεχή και αμέριστη στήριξή μας σε αυτή την προσπάθεια και για την επιτυχή έκβαση της παρούσας πρωτοβουλίας αλλά και την εξαγωγή γόνιμων συμπερασμάτων σχετικά με τη λήψη μέτρων και τη συνέχιση της ήδη εντατικής συνεργασίας που υπάρχει».

ΕΠΑΘΛΑ

Στην αναγκαιότητα προστασίας του διακυβεύματος τόσο του αθλητικού όσο και του Ολυμπιακού κινήματος, αναφέρθηκε στον χαιρετισμός του ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης:
«Εάν δεν υπάρχουν οι αθλητικές και Ολυμπιακές Αξίες, ποιος ο λόγος να υπάρχει το αθλητικό και το Ολυμπιακό κίνημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Αγγελούδης εξηγώντας τη χρησιμότητα της ΕΠΑΘΛΑ.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «εκτός από τα χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα αποτυπωθούν σήμερα σε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα, θα είναι και το έναυσμα οι αθλητικοί φορείς, οι αθλητικές ομοσπονδίες, όσοι εργάζονται, όσοι εθελοντές, σε αυτό το πραγματικά μεγάλο εθελοντικό κίνημα που είναι ο αθλητισμός, να μπορέσουν να συνεχίσουν όχι συμμετέχοντας μόνο και υποστηρίζοντας της Εθνική Πλατφόρμα, αλλά αναπτύσσοντας και δομώντας τέτοιες πρωτοβουλίες στους αθλητικούς φορείς που υπηρετούν».

Παρεμβάσεις έγιναν και από τους:
 Sophie Kwasny (Επικεφαλής Διεύθυνσης Αθλητισμού Συμνουλίου της Ευρώπης)
 Βαγγέλη Αλεξανδράκη (Μονάδα Πρόληψης Χειραγώγησης Αγώνων της ΔΟΕ)
 Corentin Segalen (Πρόεδρος Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών, Συντονιστής Εθνικής Πλατφόρμας Γαλλίας)
 Vincent Ven (Επικεφαλής Καταπολέμησης Προσυνεννοημένων Αγώνων UEFA)
 Dieter Braekeveld (Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Αθλητικής Ακεραιότητας της Interpol)

Ειδική αναφορά υπήρξε στις εκπαιδευτικές δράσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Ομάδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της ΕΠΑΘΛΑ σε εθνικές ομάδες, συλλόγους και ακαδημίες και οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο την ενημέρωση των αθλητών/αθλητριών για τα φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων, τις επιπτώσεις, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τα κανάλια αναφορών.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ενημέρωσης ως κομβικό, στο θέμα της πρόληψης για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων και ήδη δρομολογείται, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εξ αποστάσεως (e-learning) με τη δημιουργία ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την οποία μίλησε σχετικά ο Αθανάσιος Στρίγκας, συντονιστής της ομάδας εργασίας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της ΕΠΑΘΛΑ.

Την εμπειρία τους από την έως τώρα συνεργασία τους με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συνδέσμων αθλητών:
 Γιάννη Μπράχο (Γενικός Διευθυντής Π.Σ.Α.Π.Π. -ποδόσφαιρο)
 Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος ΠΣΑΚ - μπάσκετ)
 Παναγιώτης Πελεκούδας (γενικός γραμματέας ΠΑ.Σ.Α.Π. - βόλεϊ)
 Νίκος Αλβέρτης (γενικός γραμματέας Σ.Ε.Α.Υ - πόλο)
 Χρήστος Αφρουδάκης (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών)
 Γιάννης Κωστάκης (γενικός γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών)
 Χρύσα Μπισκιτζή (ταμίας Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες).

ΕΠΑΘΛΑ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον μηχανισμό καταγγελιών/αναφορών αναδεικνύοντας τη σημασία της ανωνυμίας για τους καταγγέλλοντες την οποία εξασφαλίζει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και στην εφαρμογή "Red Button".
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με χρηστικές οδηγίες της εφαρμογής, το οποίο επιμελήθηκε η Ομάδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.
Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε και περιεγράφηκε από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας Αξιολόγησης Καταγγελιών και Αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η διαδικασία από το ξεκίνημα του 2023 για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων πριν την έναρξη των αγώνων (pregame alerts), με βάση κυρίως στοιχηματικά δεδομένα, ώστε αυτές να λειτουργούν προληπτικά/αποτρεπτικά σε ενδεχόμενη χειραγώγηση αγώνα ή επιμέρους στοιχείων αυτού.

Επιπροσθέτως, αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος ύπαρξης Υπεύθυνου Ακεραιότητας (Integrity Officer) στις Ομοσπονδίες και η αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των κατευθυντήριων γραμμών της ΔΟΕ ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων, στους πειθαρχικούς κανονισμούς τους, με τους Δημήτρη Δαβάκη (Integrity Officer Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας-UEFA) και Βασίλη Ντάκουρη (μέλος της Επιτροπής Ακεραιότητας Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) να καταθέτουν τις σχετικές απόψεις τους.

Για τους Κώδικες Δεοντολογίας που έχουν δημιουργηθεί, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και έχουν αποσταλεί στις Ομοσπονδίες, μίλησε η Μαρία Κωνσταντινίδου, Οικονομική Επιθεωρήτρια και Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της ΕΑΔ.

Για τη συνεργασία τους με την ΕΠΑΘΛΑ, την ΕΕΕΠ και τους φορείς του εξωτερικού για την αντιμετώπιση των ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων αλλά και τις ενέργειες που προβαίνουν οι ίδιες οι στοιχηματικές εταιρίες, μίλησαν οι Γιώργος Δριχούτης από τον ΟΠΑΠ (Trading Director), Ιωάννης Σπανουδάκης, από την Ελληνική Ένωση Εταιριών Παιγνίων στο Διαδίκτυο (HOGA) και ο Χρήστος Παναγόπουλος από τον Σύνδεσμο Παρόχων και Προμηθευτών Διαδικτυακών τυχερών παιγνίων (HGA).

Ο σύνδεσμος της ΕΟΕ με τη ΔΟΕ σε θέματα χειραγώγησης αγώνων, Φωτεινή Καραμανλάκη, μίλησε για τον ρόλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων.

Για τα ψηφιακά εργαλεία εκπαίδευσης σε θέματα ακεραιότητας στον αθλητισμό, τοποθετήθηκε σχετικά ο Βασίλης Σταματόπουλος (Ιδρυτικός Εταίρος Fraudline), παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα από εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γγΑ και πρόεδρο της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργο Μαυρωτά να καταθέτουν τα συμπεράσματά τους και να προαναγγέλλουν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα