Σαουδική Αραβία για το ενδεχόμενο να πάρει το Μουντιάλ του 2030 μαζί με την Ελλάδα: «Θέλουμε άλλες διοργανώσεις»

Newsroom
Σαουδική Αραβία για το ενδεχόμενο να πάρει το Μουντιάλ του 2030 μαζί με την Ελλάδα: «Θέλουμε άλλες διοργανώσεις»

bet365

Ο πρίγκηπας  Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, υπουργός αθλητισμού της Σουδικής Αραβίας, διέψευσε πως η χώρα του κινείται για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2030, μόνης της ή με τη μορφή της συνδιοργάνωσης.

Νέα διάσταση στο ενδεχόμενο ώστε η Σαουδική Αραβία να διεκδικήσει την ανάληψη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μαζί με την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, όπως αναφέρεται ευρέως από τα ξένα ΜΜΕ, έδωσε ο πρίγκηπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ που είναι και υπουργός αθλητισμού της.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε στο CNN με αφορμή τη νίκη της Εθνικής του ομάδας επί της Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ, από το Ριάντ όχι μόνο δεν έχουν κινηθεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ώστε να αναλάβουν τη φιλοξενία εκείνου που θα γίνει 8 χρόνια μετά έστω με μορφή συνδιοργάνωσης, αλλά παράλληλα θα διεκδικήσουν άλλα τουρνουά. «Δεν έχουμε κάνει αίτηση για το Μουντιάλ του 2030. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στη διεκδίκηση του Πανασιατικού Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2026 και του αντίστοιχου των ανδρών που θα γίνει το 2027. Για αυτό το σκοπό προετοιμάζουμε τις εγκαταστάσεις μας», σχολίασε μεταξύ άλλων.

 

Τελευταία Νέα