Τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 130 οι νεκροί και στους 180 οι τραυματίες από αιματηρά επεισόδια σε αγώνα

Newsroom
Τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 130 οι νεκροί και στους 180 οι τραυματίες από αιματηρά επεισόδια σε αγώνα

bet365

Έγινε ο πρώτος απολογισμός από τα χθεσινά επεισόδια σε παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Ινδονησίας με τις επίσημες αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 129 νεκρούς και περισσότερους από 180 τραυματίες.

Τα χθεσινά σοκαριστικά επεισόδια που ξέσπασαν στο παιχνίδι της Αρέμα με την Περσέμπαγια κόστισαν την ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 180 σύμφωνα με όσα λένε οι επίσημες αρχές.

Ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας ανέφερε πως υπήρχαν περίπου 4.000 υπεράριθμοι θεατές μέσα στο γήπεδο όπως φανέρωσε με ανάρτησή του στο Instagram, όπου φαίνεται πως έχουν πουληθεί 42.000 εισιτήρια αντί για 38.000. Ο πρόεδρος της χώρας, Γιόκο Γουίντολο διέταξε να αναβληθούν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι αυτό.

Τα άσχημα αυτά γεγονότα ξεκίνησαν με την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων μετά την λήξη του αγώνα και την ήττα της ομάδας του με 3-2 από την Περσέμπαγια. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν πετώντας δακρυγόνα για να σταματήσουν τον κόσμο, όμως έκαναν τα πράγματα χειρότερα, αφού προκάλεσαν γενικευμένο πανικό με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν άτομα στην προσπάθεια κάποιων να φύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μάλιστα, κάποιοι από τους παρευρισκομένους έπαθαν ασφυξία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή Νίκο Αφίντα είπε:

«Επικράτησε αναρχία. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, να κάνουν ζημιές σε αυτοκίνητα. Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε πως δεν έφταιγαν όλοι για την αναρχία που δημιουργήθηκε. Μόνο περίπου 3.000 άτομα που εισέβαλαν στο γήπεδο... Οι εξαγριωμένοι οπαδοί τράπηκαν σε φυγή (μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων). Μετά, υπήρχε μία συσσώρευση κόσμου στις εξόδους και στην διαδικασία αυτή πολλοί δεν μπορούσαν να ανασάνουν, αφού υπήρχε έλλειψη οξυγόνου».

Σε βίντεο στα social media φαίνονται οπαδοί που σκαρφάλωναν και πηδούσαν πάνω από τους φράχτες για να γλιτώσουν ενώ σε άλλα φαίνονται άψυχα σώματα στο πάτωμα.

Η ομοσπονδία της Ινδονησίας έχει ξεκινήσει έρευνα για ένα συμβάν που αμαύρωσε την εικόνα του ποδοσφαίρου της χώρας.

Να επισημάνουμε εδώ πως οι οπαδοί της Περσέμπαγια δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια υπό το φόβο συγκρούσων εξαιτίας της αντιπαλότητας των δύο ομάδων.

 

Τελευταία Νέα