Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

Γιώργος Μανταίος
Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

bet365

Ασύλληπτη εμφάνιση από τους μικρούς του Βαγγέλη Σάμιου που εξασφάλισαν από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League. Πέντε γκολ ο Μπιλάλ, δύο ο Φρόκου.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμπντελραχμάν Μπιλάλ που σημείωσε πέντε γκολ (2΄, 30΄, 49΄, 58΄, 66΄), η Κ19 του Παναθηναϊκού διέλυσε 8-0 τη Σλάβια Σόφιας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League. Δύο πέτυχε ο αρχηγός Λεάντρο Φρόκου (44΄, 45+1΄) και ένα ο Νάσος Νταμπίζας (90+2΄).

Το περασμένο Σάββατο οι πρωταθλητές έχασαν από την Κ19 της ΑΕΚ στο Κορωπί, απουσία του Μπιλάλ και του Φρόκου, δύο παικτών γεννηθέντων των 2003, που πρωταγωνίστησαν στον περσινό θρίαμβο των «πρασίνων». Η προσθήκη τους ήταν αρκετή για να αλλάξει ριζοσπαστικά την εικόνα της ομάδας του Βαγγέλη Σάμιου, ενώ παράλληλα απέδειξαν και τους λόγους για τους οποίους έχουν ήδη κάνει το επόμενο βήμα, ο Φρόκου στην πρώτη ομάδα και ο Μπιλάλ στη δεύτερη.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου στη Σόφια, ωστόσο ο Παναθηναϊκός σκέφτεται ήδη την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)- Τρέντσιν (Σλοβακία).

Το ματς ξεκίνησε με ένα υπέροχο γκολ του Μπιλάλ από τα αποδυτήρια. Μετά από κούρσα του Βολάκη και γύρισμα από αριστερά, ο Αιγύπτιος με τακουνάκι υψηλών «προδιαγραφών» άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.Παρά την καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού στο α΄ ημίχρονο, το ματς θα μπορούσε να έχει «στραβώσει» στο 27΄ όταν το φάουλ του Κεχάγιοφ «τράνταξε» το δοκάρι του Λίλο. Και αμέσως μετά, σε παρόμοια φάση με το πρώτο γκολ, ο Βολάκης «τρύπησε» ξανά τη βουλγαρική άμυνα από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Μπιλάλ, πολύ πιο εύκολα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 30΄.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λεάντρο Φρόκου πέτυχε δύο γκολ (!) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο 44΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Συμεωνίδη και στο 45+1΄ από κάθετη του Μπιλάλ, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός απέδειξε τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έχει από το καλοκαίρι μαζί του στην πρώτη ομάδα.


Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, στο 49΄, ο Συμεωνίδης εκτέλεσε κόρνερ ο Πιτσώτης πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και ο Μπιλάλ από κοντά σκόραρε για ακόμα μία φορά. Ο Αιγύπτιος φορ συμπλήρωσε το μαγικό «καρέ» του στο 58΄ από ασίστ του Τσεβά. Δεν σταμάτησε εκεί, αφού αποδείχθηκε ότι είχε ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα του, με το οποίο πέτυχε και πέμπτο γκολ στο 66΄ εκτοξεύοντας το σκορ στο 7-0. Και να φανταστεί κανείς ότι ο πρώτος σκόρερ του προηγούμενου πρωταθλήματος Super League Κ19 έδωσε σήμερα τον πρώτο επίσημο αγώνα του μετά από ακριβώς πέντε μήνες...

Το 8-0 διαμόρφωσε ο Νάσος Νταμπίζας στην τελευταία φάση του αγώνα (90+2΄).

Διαιτητής: Λέβι Σιρ (Ισραήλ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Σάμιος): Λίλο, Τσεβάς (72΄ Σπαθάρης), Πιτσώτης, Προδρομίτης, Διαμαντής, Φρόκου (72΄ Ποπιέλα), Καλοσκάμης, Συμεωνίδης (59΄ Λιατίφης), Κυριόπουλος (59΄ Νταμπίζας), Βολάκης, Μπιλάλ (72΄ Λάζαρης).
ΣΛΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑΣ (Ιβάν Ιβανόφ): Ίλιεφ, Γιορντάνοφ (46΄ Ραϊντσεφ), Γκεοργκίεφ (38΄ Σοράκοφ), Ατανάσοφ (85΄ Ναϊντένοφ), Ντολάπτσιεφ, Στογιάνοφ, Πετρόφ, Νγκουέν Ντο, Στόινεφ (46΄ Τραϊκοφ), Κεχάγιοφ (46΄ Ρανγκέλοφ), Ντιμιτρόφ.


* Στις κερκίδες του «Απόστολος Νικολαϊδης» βρίσκονταν δεκάδες παιδιά από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού αφού η Ακαδημία σήμερα παρέμεινε κλειστή ώστε άπαντες –παίκτες και staff- να βρίσκονται στο πλευρό της Κ19
* Προπονητής της ομάδας Νέων της Σλάβια είναι ο Ιβάν Ιβανόφ , ο Βούλγαρος αμυντικός που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό επί Αντρέα Στραματσόνι. Τη σεζόν 2016/17 είχε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ένα γκολ στο Europa League εναντίον της Μπρόντμπι στη Δανία.

 

Τελευταία Νέα