Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

Γιώργος Μανταίος
Απίστευτος Μπιλάλ στο εκκωφαντικό 8-0 του Παναθηναϊκού επί της Σλάβια

bet365

Ασύλληπτη εμφάνιση από τους μικρούς του Βαγγέλη Σάμιου που εξασφάλισαν από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League. Πέντε γκολ ο Μπιλάλ, δύο ο Φρόκου.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμπντελραχμάν Μπιλάλ που σημείωσε πέντε γκολ (2΄, 30΄, 49΄, 58΄, 66΄), η Κ19 του Παναθηναϊκού διέλυσε 8-0 τη Σλάβια Σόφιας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League. Δύο πέτυχε ο αρχηγός Λεάντρο Φρόκου (44΄, 45+1΄) και ένα ο Νάσος Νταμπίζας (90+2΄).

Το περασμένο Σάββατο οι πρωταθλητές έχασαν από την Κ19 της ΑΕΚ στο Κορωπί, απουσία του Μπιλάλ και του Φρόκου, δύο παικτών γεννηθέντων των 2003, που πρωταγωνίστησαν στον περσινό θρίαμβο των «πρασίνων». Η προσθήκη τους ήταν αρκετή για να αλλάξει ριζοσπαστικά την εικόνα της ομάδας του Βαγγέλη Σάμιου, ενώ παράλληλα απέδειξαν και τους λόγους για τους οποίους έχουν ήδη κάνει το επόμενο βήμα, ο Φρόκου στην πρώτη ομάδα και ο Μπιλάλ στη δεύτερη.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου στη Σόφια, ωστόσο ο Παναθηναϊκός σκέφτεται ήδη την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)- Τρέντσιν (Σλοβακία).

Το ματς ξεκίνησε με ένα υπέροχο γκολ του Μπιλάλ από τα αποδυτήρια. Μετά από κούρσα του Βολάκη και γύρισμα από αριστερά, ο Αιγύπτιος με τακουνάκι υψηλών «προδιαγραφών» άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.Παρά την καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού στο α΄ ημίχρονο, το ματς θα μπορούσε να έχει «στραβώσει» στο 27΄ όταν το φάουλ του Κεχάγιοφ «τράνταξε» το δοκάρι του Λίλο. Και αμέσως μετά, σε παρόμοια φάση με το πρώτο γκολ, ο Βολάκης «τρύπησε» ξανά τη βουλγαρική άμυνα από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Μπιλάλ, πολύ πιο εύκολα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 30΄.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λεάντρο Φρόκου πέτυχε δύο γκολ (!) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο 44΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Συμεωνίδη και στο 45+1΄ από κάθετη του Μπιλάλ, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός απέδειξε τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έχει από το καλοκαίρι μαζί του στην πρώτη ομάδα.


Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, στο 49΄, ο Συμεωνίδης εκτέλεσε κόρνερ ο Πιτσώτης πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και ο Μπιλάλ από κοντά σκόραρε για ακόμα μία φορά. Ο Αιγύπτιος φορ συμπλήρωσε το μαγικό «καρέ» του στο 58΄ από ασίστ του Τσεβά. Δεν σταμάτησε εκεί, αφού αποδείχθηκε ότι είχε ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα του, με το οποίο πέτυχε και πέμπτο γκολ στο 66΄ εκτοξεύοντας το σκορ στο 7-0. Και να φανταστεί κανείς ότι ο πρώτος σκόρερ του προηγούμενου πρωταθλήματος Super League Κ19 έδωσε σήμερα τον πρώτο επίσημο αγώνα του μετά από ακριβώς πέντε μήνες...

Το 8-0 διαμόρφωσε ο Νάσος Νταμπίζας στην τελευταία φάση του αγώνα (90+2΄).

Διαιτητής: Λέβι Σιρ (Ισραήλ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Σάμιος): Λίλο, Τσεβάς (72΄ Σπαθάρης), Πιτσώτης, Προδρομίτης, Διαμαντής, Φρόκου (72΄ Ποπιέλα), Καλοσκάμης, Συμεωνίδης (59΄ Λιατίφης), Κυριόπουλος (59΄ Νταμπίζας), Βολάκης, Μπιλάλ (72΄ Λάζαρης).
ΣΛΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑΣ (Ιβάν Ιβανόφ): Ίλιεφ, Γιορντάνοφ (46΄ Ραϊντσεφ), Γκεοργκίεφ (38΄ Σοράκοφ), Ατανάσοφ (85΄ Ναϊντένοφ), Ντολάπτσιεφ, Στογιάνοφ, Πετρόφ, Νγκουέν Ντο, Στόινεφ (46΄ Τραϊκοφ), Κεχάγιοφ (46΄ Ρανγκέλοφ), Ντιμιτρόφ.


* Στις κερκίδες του «Απόστολος Νικολαϊδης» βρίσκονταν δεκάδες παιδιά από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού αφού η Ακαδημία σήμερα παρέμεινε κλειστή ώστε άπαντες –παίκτες και staff- να βρίσκονται στο πλευρό της Κ19
* Προπονητής της ομάδας Νέων της Σλάβια είναι ο Ιβάν Ιβανόφ , ο Βούλγαρος αμυντικός που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό επί Αντρέα Στραματσόνι. Τη σεζόν 2016/17 είχε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ένα γκολ στο Europa League εναντίον της Μπρόντμπι στη Δανία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα