Από ποδόσφαιρο λίγα πράγματα, από υποκρισία όμως πάμε εξαιρετικά!

Από ποδόσφαιρο λίγα πράγματα, από υποκρισία όμως πάμε εξαιρετικά!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει και σχολιάζει όλα όσα γίνονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα.

Η υποκρισία – για να μην χρησιμοποιήσω καμία άλλη λέξη πιο βαριά – έχει εκτοξευτεί , έχει ξεπεράσει την τροπόσφαιρα , την στρατόσφαιρα και συνεχίζει ακάθεκτη να ξεπεράσει κάθε όριο. Στην υποκρισία αλλά και στην θρασύτητα όρια δεν υπάρχουν. Διαμαρτύρονται κάποιοι για τον Κλάτενμπεργκ! Τώρα! Γιατί αύριο, ποιος ξέρει πάλι! Τώρα δεν τον θέλουν και το δηλώνουν ανοιχτά.

Κάποτε τον ήθελαν , άλλες φορές ανοιχτά , άλλες στα μουλωχτά , τον πλήρωναν , με το μερίδιο που τους αντιστοιχούσε κι όταν στράβωνε - για αυτούς , τους αντικειμενικούς πάντα – το πράμα , έβγαζαν μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων από την μια κι από την άλλη για να μπορούν να το παίζουν δίπορτο . Τα λεφτά όμως , λεφτά!

Το δίπορτο να ξέρετε , είναι η αγαπημένη τους ασχολία. Μπαίνουν , βγαίνουν , η δουλειά τους να γίνεται! Σαν τα τραπουλόχαρτα , ένα πράμα! Όπως και να τα ρίξεις στο τραπέζι φαίνονται πέφτουν σωστά! Δεν τους κάνει ο Κλάντεμπεργκ , αλλά τους κάνει ο Μπαλτάκος! Ε βέβαια , τι να λέμε τώρα! ‘Η αγαπάς το ποδόσφαιρο και θέλεις να το εξυγιάνεις ή δεν το αγαπάς. Απλά πράματα και αυτά φαίνονται από τις επιλογές προσώπων στις οποίες όχι απλώς καταλήγεις , αλλά έχεις και τον πρώτο λόγο όσον αφορά την θεσμική ανάληψη των καθηκόντων τους. Δεν θέλουν λοιπόν τον αρχιδιαιτητή και τον κατηγορούν ανοιχτά πλέον ότι δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του , ότι στην Ελλάδα ήρθε για τουρισμό και πως άκουσον άκουσον δεν επιμόρφωσε σωστά τους διαιτητές με αποτέλεσμα στον χρόνο των καθηκόντων και με βάση την αποστολή του δεν κατάφερε να βγάλει ούτε έναν διαιτητή ικανό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Για τον Κλάτενμπεργκ τα έχω γράψει ουκ ολίγες φορές, δεν τον υποστήριξα ποτέ , αλλά να ξέρετε δεν τον διάλεξα εγώ. Αυτοί που τώρα κλαίνε τον διάλεξαν. Άντε και καλά επειδή τον διάλεξες δεν σημαίνει ότι θα τον στηρίζεις και στον αιώνα τον άπαντα , αλλά να διαμαρτύρεσαι και να διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου ότι φάνηκε ανεπαρκής στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση διαιτητών ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας και θρασύτητας. Γιατί όταν οι Φωτιάδες , οι Διαμαντόπουλοι και οι λοιποί σφύριζαν ότι τους κατέβει, από το var έβαζαν τις γραμμές όπως γούσταραν και ΄καταλόγιζαν τα πέναλτι ανάλογα με τα κέφια τους , τότε, για αυτούς που τώρα διαμαρτύρονται, ήταν όλα μια χαρά γιατί από τα υπέρ τους φαλτσοσφυρίγματα τσιμπούσαν βαθμούς στο σακούλι που ήταν αδύνατον να τους μαζέψουν με την απόδοση τους στο γήπεδο ή γιατί “καθάριζαν “ αυτούς που κυνηγούσαν στον βαθμολογικό πίνακα ή αυτούς που ήθελαν με κάθε αθέμιτο τρόπο να βγάλουν από το παιχνίδι!

Τότε πρόβλημα με την επιμόρφωση δεν υπήρχε! Αν είναι δυνατόν! Τώρα υπάρχει! Μας κάνει όμως ο βοηθός του αρχιδιαιτητή ο Μπένετ , ο οποίος έκανε πολύ καλά την δουλειά του. Δεν κατάρτιζαν μαζί τους πίνακες , δεν ήταν υπεύθυνοι από κοινού για την επιμόρφωση των διαιτητών. Βοηθός ήταν ο άνθρωπος. Βοηθός μερεμετατζή εσωτερικών χώρων. Του έλεγε ο Κλάτενμπεργκ πιάσε το εννιάρι το κλειδί κι αυτός το έδινε. Του ζητούσε την μπατανόβουρτσα κι αυτουνού δουλειά ήταν να την δίνει!

Ε ρε τι θα ακούσουμε ακόμα. Καθίστε γιατί υπάρχει και σοβαρό επιχείρημα όσον αφορά την επιλογή στο πρόσωπο του αξιότιμου κύριου Μπένετ.

Αυτός – λέει- ήταν μακριά από στενές σχέσεις και επαφές. Για να το υποστηρίζουν αυτοί που πέρασαν ως επικεφαλής από διάφορα πόστα στη συμμαχία όλων των εξυγιαντών – μα όλων - “πουλώντας” αντικειμενικότητα , τότε διάολε ποιοι άλλοι θα γνωρίζουν καλύτερα από σχέσεις και στενές επαφές;;; Έλα μου ντε;;; Όλοι αυτοί αν δεν καταλάβατε κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου! Δεν τους ενδιαφέρουν να αλλάξουν τα κόζια αλλά η πρόοδος του αθλήματος. Αυτός εξάλλου ήταν ο λόγος που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κακή κουβέντα , ούτε μια αυστηρή κριτική για την ΕΠΟ των τελευταίων χρόνων ενώ τις προηγούμενες διοικήσεις τις περνούσαν πριονοκορδέλα! Και πολύ καλά έκαναν αν διέκριναν ανομίες. Τώρα όμως όλα! Μόνο καλά; Τέλεια!

Πουθενά αλλού δεν έχουν εκτεθεί παράγοντες σε τέτοιο βαθμό. Πουθενά αλλού δεν έχουν δυναμιτίσει οι ίδιοι , αυτό που τάχα μου επιδίωξαν ως διακαή πόθο όλων των ομάδων ! Την κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Μόλις αντιλήφθηκαν ότι το χαρτί δεν τους βγαίνει , ξεκίνησε το σαμποτάζ. Ο Κλάτεμπεργκ τα βρήκε με τον έτσι , ο Κλάτεμπεργκ τα βρήκε με τον άλλο, ο Κλάτεμπεργκ δεν βγάζει Έλληνες διαιτητές. Τους έχουν νοσταλγήσει! Να σας θυμίσω τι δήλωναν την πρώτη περίοδο της εποπτείας του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ΟΥΕΦΑ; “ Αν χρειαστεί για το καλό του ποδοσφαίρου μας και εκατό χρόνια με ξένους διαιτητές να παίζουμε” Ανατρέξτε στα αρχεία , η δήλωση υπάρχει!

Με ποιόν Κλάντεμπεργκ όμως να συνεργαστούν , όταν δεν έχουν καταφέρει να τα βρουν μεταξύ τους. Η συμμαχία έχει διαλύσει αμέτρητες φορές, , τα έσπασαν , τα ξαναβρήκαν, ξαναχώρισαν. Ο ένας ‘σύμμαχος” σέρνει πίσω από την πλάτη του άλλου τα μύρια όσα! Πάντα όμως για το καλό του ποδοσφαίρου μας

Αμφιβάλλω αν θυμούνται πλέον με ποιους τα λένε και με ποιους τα έχουν τσουγκρίσει!

Πρόεδρος δήλωνε πριν από λίγες μέρες ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ελέγχουν την ΕΠΟ. Μάλιστα! Πείτε μου ειλικρινά τι να κάνω; Να τον πιστέψω ή να μην τον πιστέψω; Γιατί είναι ο ίδιος που μαζί τους από την αρχή της περιόδου της εξυγίανσης κατηγορούσε αυτούς με τους οποίους τώρα τους “πολεμά” ότι επιδιώκουν να χειραγωγήσουν το ποδόσφαιρο και να φτιάξουν την νέα παράγκα. Κι από ότι θυμάμαι – γιατί από μνήμη δυστυχώς τα πάω καλά – το δρομολόγιο μια από εδώ και μια από εκεί το έχει εκτελέσει περισσότερες φορές και από λεωφορείο του ΚΤΕΛ! Εσείς τι λέτε με τέτοιους παράγοντες είναι δυνατόν να μην ανακτήσει το ποδόσφαιρο μας την χαμένη του αξιοπιστία; Μα είναι θέμα χρόνου αγαπητοί μου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!