Το μεγαλύτερο μουσείο στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα βρίσκεται στη Μαδρίτη

Newsroom
Το μεγαλύτερο μουσείο στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα βρίσκεται στη Μαδρίτη

bet365

Το project «Legends» παρουσιάζεται σήμερα (27/6) στο Δημαρχείο της Μαδρίτης υπό την παρουσία του πρόεδρου της La Liga και των Κασίγιας, Φίγκο μεταξύ άλλων θρύλων του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Με χιλιάδες κειμήλια ποδοσφαιρικής ιστορίας θα ανοίξει τις πόρτες του το Μουσείο Ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Το «project» με την ονομασία «Θρύλοι» κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα (27/6) και πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή ποδοσφαιρικών κειμηλίων στην ιστορία. Φανέλες, παπούτσια, μπάλες κ.λ.π

Ο Μαρσέλο Ορντάς ο πρόεδρος, ο υποστηρικτής και ο συλλέκτης του, είναι η ψυχή αυτού του πρωτοφανούς έργου που σύντομα θα μπορούν να επισκεφθούν χιλιάδες θαυμαστές σε ένα επταώροφο κτίριο που χτίζεται ήδη αυτούς τους μήνες στη μέση της Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη.

«Η Μαδρίτη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να φυλάξει αυτή την κληρονομιά της ιστορίας αυτού του υπέροχου αθλήματος», λέει ο Ορντάς, ο οποίος σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης στην Πλατεία Θιμπέλες συνοδεία κάποιων από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου, τη LaLiga, ένα βασικό εταίρο του project, την UEFA, τη FIFA, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα παρουσιάσει το έργο.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η συλλογή;

Ο Ορντάς για περισσότερα από 30 χρόνια, συλλέγει αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κοινά αντίγραφα. Όχι. Κάθε αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες από τους πρωταγωνιστές του. Για παράδειγμα, οι Ισπανοί φίλαθλοι θα μπορούν να δουν την επίσημη φανέλα που... ίδρωσε ο Αντρές Ινιέστα στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 εναντίον της Παραγουάης (0-1).

Ένα άλλο από τα αντικείμενα που φυλάσσονται από τους «Legends» είναι ένα κειμήλιο που αποκτήθηκε με απίστευτο τρόπο: η φανέλα που φόρεσε ο Τσάβι στη φάση των 16 του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής απέναντι στην Πορτογαλία (1-0). Ο νυν κόουτς της Μπαρτσελόνα έδωσε τη φανέλα στον διαιτητή, τον Αργεντινό Έκτορ Μπαλντάσι, αφού ο ρέφερι υποκλίθηκε στο παιχνίδι του Καταλανού: «Είσαι ιδιοφυΐα», του είπε. Στο τέλος λοιπόν ο Τσάβι έδωσε τη φανέλα του στον Μπαλντάσι. Από εκεί και πέρα ο Μαρσέλο Ορντάς επικοινώνησε με τον διαιτητή και η φανέλα είναι ήδη στους «Legends».

Περίπου 600 αντικείμενα θα εκτεθούν στη Μαδρίτη, αλλά η συλλογή περιλαμβάνει τα κομμάτια που χρησιμοποιούν όλοι οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές, χρόνο με το χρόνο, όλων των πιο σημαντικών διεθνών διοργανώσεων: Παγκόσμια Κύπελλα, Champions League, LaLiga, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Copa América , Λιμπερταδόρες, Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Γιουρόπα Λιγκ, Διηπειρωτικό Κύπελλο... μεταξύ άλλων. Οποιοσδήποτε θρύλος του ποδοσφαίρου θα έχει τον χώρο του στους «Θρύλους».

Το μουσείο Puerta del Sol στη Μαδρίτη είναι 4.200 τετραγωνικά μέτρα κατανεμημένα σε επτά ορόφους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν συναρπαστικές μουσειακές και τεχνολογικές εμπειρίες.

 

Τελευταία Νέα