Μπίλι Μπίνγκαμ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τεχνικός της Εθνικής, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

Newsroom
Μπίλι Μπίνγκαμ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τεχνικός της Εθνικής, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

bet365

O άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Μπίλι Μπίνγκαμ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών.

Την Πέμπτη (9/6) ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής, Μπίλι Μπίνγκαμ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Ο Βορειοιρλανδός κάθισε για μια διετία στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, κοούτσαρε την ΑΕΚ για 15 παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν 1972-73, αντικαθιστώντας τον Μπράνκο Στάνκοβιτς και το 1977 επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, μετά από μια τετραετία στην Έβερτον.

bingam-aek

Ο Μπίνγκαμ καθοδήγησε την εθνική του ομάδα στην τελική φάση του Μουντιάλ το 1982 και το 1986, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Ιρλανδίας αναφέρει ότι το σπουδαιότερο επίτευγμά του ως προπονητής ήταν πιθανότατα η πρόκριση της ομάδας του στη β' φάση του Μουντιάλ του 1982 με μια απροσδόκητη νίκη επί της Ισπανίας στη Βαλένθια.

Ως ποδοσφαιριστής ο Βορειοιρλανδός, φόρεσε 56 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο με απολογισμό δέκα τέρματα, ενώ αγωνίστηκε και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958 στη Σουηδία.

 

Τελευταία Νέα