FIFA: Στις 16 Ιουνίου ανακοινώνει τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2026

Newsroom
FIFA: Στις 16 Ιουνίου ανακοινώνει τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2026

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε λιγότερο από ένα μήνα θα κάνει γνωστό ποια γήπεδα θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Μπορεί να μπαίνουμε φέτος στην τελική ευθεία για το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά τον επόμενο μήνα, στις 16 Ιουνίου, η FIFA θα ανακοινώσει τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την επόμενη διοργάνωση το 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Συνολικά 16 γήπεδα (3 στον Καναδά, 3 στο Μεξικό και 10 στις ΗΠΑ) θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση και μπορεί να γίνουν και… 17 καθώς δύο γήπεδα στο Λος Αντζελες φαίνεται να έχουν μπει στη λίστα.

Συνολικά 16 πόλεις στις ΗΠΑ διεκδικούσαν 10 εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν την διοργάνωση το 2026. Το Rose Bowl όπου έγινε ο τελικός του 1994, αλλά και το SoFi Stadium στο Λος Αντζελες ενδέχεται να μπουν και τα δύο στην λίστα, ενώ ακόμη οι πόλεις που διεκδικούν θέση στο Μουντιάλ είναι η Ατλάντα, το Σινσινάτι, το Ντάλας, το Χιούστον, το Μαϊάμι, το Κάνσας, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Νιου Ινγκλαντ, το Σιάτλ, η Φιλαδέλφεια, η Βαλτιμόρη, το Ντένβερ, το Νιου Τζέρσεϊ και η Ουάσιγκτον.
Το MetLife Stadium της Νέας Υόρκης έχει προταθεί για τον τελικό από τους Αμερικανούς και τα γήπεδα του Ντάλας και της Ατλάντα για τους ημιτελικούς.

Στον Καναδά οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ θα είναι το Εντμοντον, το Τορόντο και το Βανκούβερ και στο Μεξικό η Γουαδαλαχάρα, το Μοντερέι και η Πόλη του Μεξικού.

Θα είναι το πρώτο Μουντιάλ που θα γίνει παράλληλα σε τρεις χώρες, ενώ θα είναι και το πρώτο με 48 ομάδες.

 

Τελευταία Νέα