Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

Newsroom
Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

bet365

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία αποκάλυψε πως την τελευταία τετραετία περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη.

Χιλιάδες είναι οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία που έχουν απευθυνθεί σε ειδικούς για βοήθεια σε θέματα ψυχικής υγείας! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) της χώρας, περίπου 2.500 επαγγελματίες από το 2018 μέχρι και σήμερα έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να ξεπεράσουν μια και καλή τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός πως αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό νεαρών που χρειάστηκαν τη βοήθεια των ειδικών για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, με την PFA να το αποδίδει στην ασφυκτική πίεση που δέχονται κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Η Ένωση πάντως έχει προνοήσει μέσω του τμήματος ευεξίας που προσφέρει στους παίκτες την απαραίτητη συναισθηματική υποστήριξη, ένα τμήμα που λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Δρ. Μάικλ Μπένετ.

Ο Μπένετ μάλιστα υποστήριξε πως αυτή η αφόρητη πίεση που δημιουργείται στους ποδοσφαιριστές προέρχεται από αυστηρούς προπονητές... παλιάς σχολής που φέρονται σκληρά, την ίδια ώρα που οι παίκτες φοβούνται να απευθυνθούν στους συλλόγους για το πρόβλημά τους φοβούμενοι πως θα έρθουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

«Τους μιλάμε για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις στο ποδόσφαιρο και τους κινδύνους που υπάρχουν. Ένας μακροχρόνιος τραυματισμός, ότι είναι μακριά από την οικογένεια, τα οικονομικά, τους γάμους, την απόκτηση παιδιών, τη μετακίνηση σε άλλη χώρα και μετά αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να μιλήσουν για το πώς νιώθουν.

Δυσκολεύονται να μιλήσουν με τον σύλλογο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να λειτουργήσει εναντίον τους. Και μερικές φορές δεν θέλουν να ανησυχούν ή να επιβαρύνουν την οικογένειά τους» ήταν τα λόγια του.

 

Τελευταία Νέα