Ευγενίου: «Σύντομα ο Ηρακλής θα είναι όπως τον θέλουν οι φίλαθλοι του»

Ευγενίου: «Σύντομα ο Ηρακλής θα είναι όπως τον θέλουν οι φίλαθλοι του»

Newsroom
Ευγενίου: «Σύντομα ο Ηρακλής θα είναι όπως τον θέλουν οι φίλαθλοι του»

bet365

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Στράτος Ευγενίου ανέλυσε τις δυσκολίες της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει, αλλά και το πλάνο του για το μέλλον του «Γηραιού».

Ο Στράτος Ευγενίου μίλησε στην εκπομπή CONTROL του LIBERO 107.4 όπου μίλησε, μεταξύ άλλων για τη βοήθεια του Τομ Παπαδόπουλου αλλά και τη δυσπιστία ορισμένων, όπως και για την ανταγωνιστική ομάδα που φέτος φτιάχτηκε.

Αναλυτικά είπε:

«Για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχει τελειώσει ακόμη, και δεν το λέω με κακή διάσταση, η προσπάθεια ότι υπάρχει για το θέμα της ονομασίας. Ό,τι λέμε το βρίσκουμε μπροστά μας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, γίνονται προσπάθειες για να τελειώσουμε και σχετικά γρήγορα, για να μπορέσουμε να βγούμε και να φωνάζουμε την ομάδα μας με το όνομα της, να είναι Ηρακλής και να είναι όπως πρέπει να είναι, να είναι Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Τώρα ακόμη δεν είναι έτοιμο αυτό, αλλά μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει».

«Μου είχαν πει ότι ο Ηρακλής είναι δύσκολο «μαγαζί» αλλά ούτε εμείς εδώ στην Τρίγλια ήμασταν εύκολα. Να είσαι σε ένα χωριό 2-3 χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι εύκολο. Ερχόμενοι εδώ βρήκαμε και πολλά θετικά και πολλά αρνητικά, βρήκαμε από μια μικρή μερίδα ανθρώπων μια δυσπιστία και δεν εννοώ τους οργανωμένους, όλοι συνέβαλλαν να προχωρήσει το θέμα. Δεν το κρύβω δεν ήμουν Ηρακλής, τώρα έγινα και μάλιστα φανατικός. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις να έρθει ένας «τρίτος» και να σου λύσει τα προβλήματα και μετά να πεις ότι πάω να βοηθήσω κι εγώ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας κόσμος που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια.

Με το που αναλάβαμε εμφανίστηκαν τόσοι και ζητάνε τα πάντα, ενώ απ’ τη μία δεν μπορούμε να βγαίνουμε ακόμη και να λέμε ότι είμαστε αυτό που όλοι γνωρίζουν, κι από την άλλη είχαμε άτομα που έλεγαν όχι πείτε το, αλλά δε γίνεται να το πούμε ακόμη, γιατί τότε αυτό που ξεκινούσαμε θα τελείωνε ήδη! Άρα θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι κλείνουμε τόσα μέτωπα και σε λίγο θα κλείσουμε κι άλλα, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε και τους χαζούς και ό,τι άλλο χρειαστεί. Εμείς δε φύγαμε από κάπου για να έρθουμε κάπου για να… ξαναφύγουμε. Εμείς το αγαπάμε αυτό το πρότζεκτ, είναι το ποδόσφαιρο κάτι που μου αρέσει, άσχετα αν είναι το χειρότερο περιβάλλον που υπάρχει, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν το κάνω για να ακούσω «ευχαριστώ». Το κάνω για να ευχαριστιέμαι εγώ και μαζί μου και ο κόσμος που ακολουθεί.

Όταν ασχολείσαι με ένα πρότζεκτ, που την έχεις πάρει από τα τοπικά, την έχουμε φτάσει εδώ που τη φτάσαμε, δεν μπορεί να είσαι κάτι διαφορετικό. Ασχολούμαι εκεί, δεν πουλάω αλεύρι κι επειδή κάποτε ήμουν σε έναν άλλο μύλο, δε θα είμαι στον τωρινό. Είμαι εδώ, τελείωσε. Θα είμαι σε αυτήν την ομάδα.

Φέτος ήταν μια χρονιά προσαρμογής, κάναμε μια ομάδα με νέα παιδιά, πέραν από 4-5 παιδιών που φέραμε απ’ την Τρίγλια, φτιάξαμε ένα σύνολο από το μηδέν, με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, σε ένα πρωτάθλημα εντελώς άνισο, άλλοι μπορούσαν να πάρουν παίκτες, εμείς δεν μπορούσαμε. Κάποιες άλλες μέσα σε μια μέρα μπόρεσαν να πάρουν παίκτες, άλλες έπεσαν και ξανανέβηκαν και έβαλαν και παίκτες. Ευτυχώς όμως μας βγήκε, περάσαμε πολύ καλά, σταθήκαμε τυχεροί, είχαμε καλούς παίκτες, καλά παιδιά, καθαρά, προσπαθούν, η ομάδα παίζει σε κάθε ματς για να το χτυπήσει, παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, ανεξαρτήτως αντιπάλων. Είχαμε ατυχίες, λόγω απειρίας, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλούς βαθμούς ακόμη, θα κοιτάξουμε να το διορθώσουμε αυτό του χρόνου.

Η επόμενη χρονιά είναι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Όλοι μας θέλουμε αυτό, να δούμε αν θα μας βγούνε τα πράγματα, όπως μας βγήκαν φέτος. Αν μου έλεγες φέτος ότι θα ήμασταν σωσμένοι θα ήμουν ευχαριστημένος, και τώρα είδατε που είναι η ομάδα. Σέβομαι αυτό που έγινε με την Καβάλα, εμείς θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι, η Καβάλα χτυπήθηκε απ’ όλο αυτό που είπα για τα στραβά του πρωταθλήματος. Βγήκαν δέκα αποφάσεις από την ΕΕΑ και μετά ανατράπηκαν στο διαιτητικό της ΕΠΟ. Ομάδες όπως η Καβάλα αδικήθηκαν κατάφωρα απ’ αυτές τις αποφάσεις, οπότε ή στην ΕΕΑ ή στο διαιτητικό κάποιος δεν ξέρει τι γίνεται. Πρέπει κάποιος να το δει αυτό, δεν γίνεται.

Οι μεγάλες ομάδες που έχουν «β» ομάδες δεν μπορούν να έρχονται να παίρνουν κομμάτι απ’ την πίτα τη δική μας, ενώ έχουν τόσα έσοδα απ’ την πρώτη κατηγορία. Είναι δυνατόν να παίρνουν κι απ’ τα δικά μας, εμείς φυτοζωούμε εδώ πέρα κι έρχεσαι και παίρνει και από εμάς;

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον ΠΑΟΚ κάποιοι το παρουσίασαν όπως θέλουν, όταν βγάζεις ένα μέρος απ’ ότι έγινε κι όχι όλη την ιστορία, τότε ναι δε φάνηκε καλό αυτό που έγινε. Δεν έχω κάτι με τον ΠΑΟΚ, μόνο φίλους έχω και εκεί.

Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα κάνουμε μια ομάδα που να πρωταγωνιστήσει, αλλά αυτό δε γίνεται από μόνο του. Μια παρουσία δίπλα στην ομάδα θα είναι πολύ σημαντική και σαν οικονομική ενίσχυση, κακά τα ψέματα, και σαν στήριξη ηθική. Φέτος με έχει βοηθήσει πολύ ο κ.Παπαδόπουλος, που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να κλείσει τα θέματα που δημιούργησε και μάλιστα πολύ σημαντική και του χρόνου ακόμη πιο δυνατά. Φέτος έδωσε στην ομάδα ένα σημαντικό ποσό, περίπου κοντά στα 200 χιλιάρικα, και προσπαθεί και με κάποιους παίκτες της δικής του ομάδας, ώστε να τους πληρώσει έτσι ώστε να είναι καθαρή η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Στις αποφάσεις είμαστε εμείς, αλλά μας βοηθάει πολύ.

Υπάρχει πολύς κόσμος που βοηθάει με το υστέρημά του, είναι όμως και άλλοι που περιμένουν στη γωνία για να δουν αν θα αποτύχουμε κάπου. Εγώ απ’ όλους αυτούς είμαι πολύ πιο Ηρακλής που φέρονται έτσι και λένε ότι είναι Ηρακλής. Όταν είσαι Ηρακλής πρέπει να είσαι στις επάλξεις και να βοηθάς, δε θα κρύβεσαι πίσω απ’ τα προβλήματα του παρελθόντος. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν ήρθε ο Μυτιληναίος όλοι πανηγύριζαν, μετά είδαμε πως έφυγε. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, δεν βγαίνουν από μόνα τους τα καλά πράγματα».

 

Τελευταία Νέα