Ουκρανία: Οι σύλλογοι «έντυσαν» μπλε-κίτρινο το έμβλημά τους στα social media

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ουκρανία: Οι σύλλογοι «έντυσαν» μπλε-κίτρινο το έμβλημά τους στα social media

bet365

Από τη Σαχτάρ ως την Ολιμπίκ Ντόνετσκ κι από την Ντιναμό Κιέβου ως την Κόλος Κοβαλίβκα, οι ουκρανικές ομάδες προσάρμοσαν το έμβλημά τους στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένδειξη εθνικής ομόνοιας εν μέσω της ρωσικής επέλασης.

Οι πολίτες της Ουκρανίας βιώνουν δύσκολες ώρες, υπό τον τρόμο της εισβολής που διενεργεί Ρωσία τα τελευταία 24ωρα από τα ανατολικά της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος συντάσσεται η πλειονότητα του ουκρανικού κόσμου και δη του ποδοσφαιρικού κόσμου, με τους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας να προβαίνουν σε μια συμβολική κίνηση στα social media.

Μία-μία οι ομάδες μετατρέπουν το έμβλημά τους στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, στο μπλε και το κίτρινο, στέλνοντας μήνυμα ομόνοιας και εθνικής ενότητας εν μέσω των κρίσιμων στιγμών που περνούν. Οι περισσότερες το προσαρμόζουν ως φόντο στη φωτογραφία προφίλ τους στο Facebook ή στο Twitter, όπως η Ντιναμό Κιέβου, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Ντέσνα και η Κόλος Κοβαλίβκα.

Άλλες, όπως η Βέρες Ρίβνε και η Ρουκ Λβιβ έχουν δώσει τα εθνικά χρώματα στο έμβλημά τους, ενώ η Βόρσκλα Πολτάβα έκανε τη διαφορά στο twitter και το παρουσίασε στο απόλυτο λευκό, σε ένδειξη ειρήνης.

Την αρχική πρωτοβουλία πήρε η ομάδα της γενέτειρας του προέδρου Ζελένσκι, Κρίβμπας και οι περισσότερες ομάδες ανταποκρίθηκαν ήδη στο κάλεσμα.

Ντιναμό Κιέβου
Ντιναμό Κιέβου στο Facebook
Σαχτάρ
Σαχτάρ Ντόνετσκ στο twitter
Κόλος Κοβαλίβκα
Κόλος Κοβαλίβκα στο Instagram
Βέρες Ρίβνε
Βέρες Ρίβνε στο twitter

 

Τελευταία Νέα