Νις - Μαρσέιγ 4-1: Πανηγυρική πρόκριση των «Αετών» στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Βασίλης Μπαλατσός
Η Nις συνέτριψε με 4-1 τη Μαρσέιγ, εντός έδρας και πέρασε στα ημιτελικά του Coupe de France. Πρόκριση στα πέναλτι για τις Βερσαλίες της τέταρτης κατηγορίας.

Μετά τη Μονακό γνωστοί έγιναν την Τετάρτη (9/2) οι κάτοχοι δυο ακόμα εισιτηρίων για τα ημιτελικά του Coupe de France. Στο ντέρμπι του γύρου η Νις, με... φόρα από την πρόκριση της επί της Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε με 4-1 τη Μαρσέιγ, στη Νίκαια.

Οι Μασσαλοί κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 3' με το αυτογκόλ του Μελβίν Μπαρ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς μέσα σε περίπου 25 λεπτά. Οι «Αετοί» ισοφάρισαν στο 10' με τον Γκουιρί και στο 29' ο Κλάιφερτ έφερε το παιχνίδι τούμπα, ενώ στο 49' «χτύπησε» και πάλι, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το επιβλητικό 4-1 διαμόρφωσε στο 61ο λεπτό ο Αντί Ντελόρ.

Στο «ντέρμπι» των... ερασιτεχνών οι Βερσαλίες πανηγύρισαν στα πέναλι την πρόκριση κόντρα στη Μπερζεράκ Περιγκόρ. Το παιχνίδι των δυο ομάδων της 4ης κατηγορίας έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 και στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι οι Βερσαλλίες επιβλήθηκαν με 5-4 και πανηγύρισαν ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Η τετράδα των ημιτελικών θα κλείσει αύριο (10/2, 22:00) με την αναμέτρηση της Μπρεστ με τη Μπαστιά.