Γκαγκάτσης: «Είναι δολοφόνος! Ντροπή του να αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ…» (vid)

Γκαγκάτσης: «Είναι δολοφόνος! Ντροπή του να αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ…» (vid)
Ξεκάθαρη αποδοκιμασία της δολοφονικής επίθεσης που οδήγησε στο θάνατο του Άλκη Καμπανού από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 19χρονου.

ΠΑΟΚ και Άρης έφτασαν σε μια ιστορική συμφωνία και θα κάνουν πράξη την επιθυμία που εξέφρασε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, της διεξαγωγής ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με τον Μάκη Γκαγκάτση να το επιβεβαιώνει και να αποδοκιμάζει τη δολοφονική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο του 19χρονου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (1/2) στην περιοχή κοντά στο «Κλ. Βικελίδης».

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού που δολοφονήθηκε, του Άλκη. Όλοι το βλέπουμε σαν δικό μας παιδί γιατί όλοι έχουμε παιδιά και καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται. Θα ήθελα να εκφράσω την αποστροφή μας πραγματικά, για το δολοφόνο που αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ και την ντροπή μας, που αυτός ο άνθρωπος έχει αυτοχαρακτηριστεί έτσι, γιατί είναι ένας εγκληματίας και δεν έχει σχέση σε καμία περίπτωση με τον ΠΑΟΚ, ένα σύλλογο που μετρά εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και πρεσβεύει κάτι πολύ διαφορετικό. Μιλάμε για ένα δολοφόνο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι είναι ένα “ζώο” και πρέπει να ζητήσουμε και ένα “συγνώμη” από τα ζώα. Θέλω να εκφράσω εκ νέου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του «Δικεφάλου», που εκπροσώπησε την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μαζί με τον Κυριάκο Κυριάκο στη σημερινή συνάντηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, με τους εκπροσώπους των τριών ομάδων της πόλης στο Δικαστικό Μέγαρο.

«Έχει γίνει και μία παρόμοια σύσκεψη και πριν από ένα περίπου χρόνο, όπου ειπώθηκε μεταξύ των ΠΑΕ να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία. Υπάρχει αυτή τη στιγμή. Εξηγήσαμε από κοινού ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση ούτε με τον αθλητισμό ούτε με το ποδόσφαιρο. Με την ομπρέλα και το όχημα του οπαδικού κινήματος βρίσκουν και κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές και φτάνουν και στις δολοφονίες ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, είναι η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη και για το δολοφόνο και για τους συνεργούς του, που ελπίζουμε ότι θα βρεθούν το συντομότερο δυνατόν κι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

Είναι ευθύνη του κράτους, της εκάστοτε Κυβέρνησης, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης. Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός -τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαβάζω εγώ- ότι ο δολοφόνος δύο χρόνια πριν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου κι αφέθηκε ελεύθερος. Είναι παραδοχή ήττας για όλους μας, για την κοινωνία μας. Είναι βαθύτερο το πρόβλημα και δεν είναι ποδοσφαιρικό ή αθλητικό.

Όσον αφορά αυτά που είπατε για τους συνδέσμους κι αυτά που βρέθηκαν εκεί, τι να πούμε… Είναι οπλοστάσια. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί και να πηγαίνουμε να κάνουμε ελέγχους στους συνδέσμους. Εφόσον υπάρχουν αυτά τα ευρήματα, να τιμωρηθούν ανάλογα αυτοί που πρέπει από το νόμο. Αυτοί που κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, που οδηγούν μέχρι και στις δολοφονίες αθώων πολιτών, δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορούν να αυτοχαρακτηρίζονται οπαδοί του ΠΑΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Γκαγκάτσης, που δε θέλησε να πει και πολλά για τον Αλέξη Κούγια και τα όσα έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση και τον ΠΑΟΚ.

«Είναι αστείο και μόνο να απαντήσω σε αυτό. Καταλαβαίνετε ότι εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη φρίκη μας, για αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Δεν έχει καμία σχέση κανένας από τον ΠΑΟΚ γι’ αυτό το κομμάτι κι εννοείται ότι δεν ισχύει αυτό. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Απλά δεν μπορούμε μόνοι μας, όπως είπα. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα περιστατικά γίνονται στους δρόμους. Οι ΠΑΕ δεν είναι αστυνομίες, για να ελέγχουν τους δρόμους και να ελέγχουν αυτούς τους εγκληματίες, γιατί είναι εγκληματίες».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα