Το Elite Academy Coach είχε όλα όσα θέλει να μάθει κάποιος για τις Ακαδημίες

Newsroom
Το Elite Academy Coach είχε όλα όσα θέλει να μάθει κάποιος για τις Ακαδημίες
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Elite Academy Coach διαδικτυακά την Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021. Στο διεθνές συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από 9 χώρες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναλυθεί το πολύπλευρο πεδίο των ακαδημιών και να δοθούν πρακτικές πληροφορίες με στόχο την οργάνωση μιας ακαδημίας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, κορυφαίος δημοσιογράφος, δημιουργός του Sport fm 94,6 και του Κέντρου αθλητικού ρεπορτάζ, μετέφερε στο κοινό χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι προπονητές και παίχτες των ομάδων ως προς τις δημοσιεύσεις που αναρτούν στα social media. Ο τρόπος με τον οποίον καλείται ένας προπονητής να χειριστεί τον προφορικό λόγο κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, η διαχείριση των ατζέντηδων, των γονέων και εν τέλει η εικόνα που πρέπει να αποπνέει ένας προπονητής συζητήθηκαν διεξοδικά. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους νέους είναι τα social media να γίνουν μαθήμα στα σχολεία και στις ακαδημίες».

elite

Μέσα από μία διαδραστική συζήτηση με το κοινό ο Dan Abrahams πολύ γνωστός αθλητικός ψυχολόγος, συγγραφέας τεσσάρων best seller βιβλίων και παραγωγός ενός εκ των κορυφαίων podcast με θέμα την αθλητική ψυχολογία (the sport psych show), αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συναισθηματική κατάσταση που χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, αλλά και για το πώς ένας παίχτης πρέπει να προσεγγίζει ένα παιχνίδι από ψυχολογικής άποψης με στόχο την μεγιστοποίηση της απόδοσης του. Τα παραδείγματα του προέρχονταν από την εμπειρία του από όλους όσοι συμμετείχαν σε μεγάλους τελικούς του Champions League.

elite

Ο Kris Van Der Haegen, διευθυντής εκπαίδευσης προπονητών της Βελγικής ομοσπονδίας βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα γυναικών του Βελγίου και επίσημο μέλος JIRA της UEFA, ανέπτυξε το πλάνο της No 1 ομοσπονδίας παγκοσμίως, αυτής του Βελγίου. Στο κοινό αναλύθηκε η μεθοδολογία προπόνησης που χρησιμοποιείται σε παιδιά από 6 έως 19 ετών και πως αυτά έχουν αντίκτυπο στην εθνική ομάδα αντρών του Βελγίου. Χάρη στο video που πρόβαλε, μας μετέφερε στα άδυτα της κορυφαίας Εθνικής ομάδας με αστέρια όπως ο Kevin De Bruine και Romelu Lukaku.

elite

Στο συνέδριο, επίσης, αναλύθηκαν διάφορες φιλοσοφίες Elite ευρωπαϊκών ομάδων, θέματα τακτικής και ειδικές πλατφόρμες και προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν μια ακαδημία να αλλάξει επίπεδο και να προσφέρει πολύ καλύτερη εκπαίδευση και υπηρεσίες στους παίχτες της.

elite

Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν: Shakhtar Donetsk, Red Star Belgrade, Rapid Wien, Anorthosis Famagusta, Κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ

Χρυσός χορηγός του συνεδρίου ήταν η Admiral

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: Fitness Pro, AD Sports management, AZ sport scholarships, AZ sport media, Rescue Training, Life Ergo, Bubble balls, Instat.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα