Οσο οι προπονητές θα ψάχνονται στο «μοντάζ» του συνόλου, τόσο πιο καθοριστική θα είναι η κλάση του ατόμου

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Οσο οι προπονητές θα ψάχνονται στο «μοντάζ» του συνόλου, τόσο πιο καθοριστική θα είναι η κλάση του ατόμου

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα γκολ των Τικίνιο, Αραούχο, Καμαρά και για την καθοριστική στις πρώτες αγωνιστικές ατομική ποιότητα...

Eίναι πασιφανές πως όλοι οι «μεγάλοι» ακόμα «ψάχνονται». Εχουν – πλην ΠΑΟΚ – πολλούς νέους παίκτες, κάποιοι εξ' αυτών ήρθαν στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο των μεταγραφών, οι ομάδες είναι – και θα είναι για τουλάχιστον δυο μήνες ακόμα- υπό διαμόρφωση. Under construction. Ο Πέδρο Μαρτίνς με τις απουσίες... διάφορων παικτών κατά διαστήματα δοκιμάζει παίκτες και συνδυασμούς από τη μέση και μπροστά. «Γκέλαρε» στην πρεμιέρα o Ολυμπιακός, δεινοπάθησε στη Λαμία, νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα που δέχθηκε 11 γκολ σε τρία ματς και κατέστη η πρώτη ομάδα που αλλάζει προπονητή στη Superleague.

O Ραζβάν Λουτσέσκου επίσης δοκιμάζει και αλλάζει πρόσωπα και συνδυασμούς προσώπων. Ακόμα και στην εστία του αρχικά! Στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή, στις πτέρυγες, στο «9», παντού! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα εντός έδρας από τον ΠΑΣ, νίκησε 1-0 στην Τρίπολη και 2-1 σήμερα τον Παναιτωλικό σε ματς τα οποία βάσει απόδοσης και ευκαιριών έπρεπε να ολοκληρωθούν με ισοπαλία. Μοιάζει να μην έχει ανάσες, να ψάχνει σταθερές και να παράγει πολύ λιγότερα απ΄ αυτά που θα ήθελε ο προπονητής του. Ομως με τα δυο τρίποντα συνήλθε! Και βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Χωρίς, ωστόσο, να έχει πείσει έως τώρα ότι δικαιούται να ελπίζει για πολλά καλύτερα: δεν μοιάζει να έχει τόσο δυνατό potential όσο οι Ερυθρόλευκοι και η Ενωση.

Για την ΑΕΚ το βασικό ζητούμενο εναντίον της Λαμίας δεν ήταν να... διασκεδάσει. Αλλά να ηρεμήσει μετά από τις τριήμερες εκδηλώσεις για τις αποφάσεις των Φωτιά – Σκουλά στο Ηράκλειο. Εκανε ματς που θύμισε το πρώτο ημίχρονο εναντίον του Ιωνικού, κινδύνευσε σοβαρότατα σε 2-3 περιπτώσεις όπως είχε κινδυνεύσει και από την ομάδα της Νίκαιας όσο εκείνη αγωνιζόταν με 11 Vs 11 στο ΟΑΚΑ. Και τελικά πήρε αυτό που ήθελε χάρη στην κλάση του σέντερ φορ της. Χάρη στο ένστικτο killer του Αραούχο, ο οποίος αυτή τη φορά δεν σημάδεψε, όπως είχε κάνει στο 0-1 επί του ΟΦΗ, αλλά σούταρε «τυφλά», πολύ δυνατά, με μόνο στόχο να πάει η μπάλα στην εστία, όχι άουτ. Το αισθητήριό του δεν λάθεψε, το 1-0 είναι πολύτιμο για την Ενωση: μάζευε κι ας είν' και ρώγες τώρα στην αρχή μέχρι ο (όποιος...) κόουτς να κάνει σταδιακά το μοντάζ.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αυτό το 1-0 ήταν έργο Καμαρά, ο οποίος... έσερνε μονάχος του μια ολόκληρη άμυνα. Είχε χάσει δυο σπουδαίες ευκαιρίες στα προηγούμενα ματς, σήμερα μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα από την υπέροχη ασίστ του Μπερτόγλιο, στη μοναδική σωστή ενέργειά του στο ματς (σωστά τον αντικατέστησε ο Ακης Μάντζιος στο ημίχρονο με τον Εντιαγέ, τον οποίο τοποθέτησε ως τρίτο μέσο πάνω στον Ρουμπέν Πέρεθ και χάρη σ' αυτή την πίεση ο γηπεδούχος θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο διάστημα 46' – 65', όταν πίεσε σωστά και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με Μαντσίνι και Εντιαγέ).

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος ως σύνολο σε όλες τις λειτουργίες του και δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου από τα δυο προηγούμενα ματς. Τον βοήθησε πολύ περισσότερο από τον Αϊτόρ ο Χατζηγιοβάνης, από τον Καρλίτος ο Ιωαννίδης και πολύ περισσότερο από τον Μαουρίσιο ο Αλεξανδρόπουλος. Οχι όμως τόσο πολύ και οι Βιγιαφάνιες – Πούγγουρας συγκριτικά με τους Λούνκβιστ – Σάρλια. Ελαφρώς καλύτεροι, χωρίς να κάνουν τη διαφορά. Το «δίκαιο» αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά ο Καμαρά είναι ο... Καμαρά και ο Φώτης Ιωαννίδης που σμπαράλιασε μόνος του μια ολόκληρη άμυνα, είναι ένας 21χρονος, σούπερ εξελίξιμος φορ.

Τα έκανε όλα ο ορμητικός νεαρός, εκτός από το γκολ και ήταν... απελπιστικά μόνος του στην αντίπαλη περιοχή (4/5 τελικές του Παναθηναϊκού). Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο α' μέρος, αλλά πλήρωσαν πάλι το «γρήγορο» γκολ από σερί αμυντικά λάθη και την κλάση των Μπερτόγλιο – Καμαρά, καθώς και την αδυναμία τους να βρουν πολλές καθαρές ευκαιρίες. Αν θα πληρώσουν και πόσο θα πληρώσουν την μη απόκτηση γκολτζή φορ επειδή δεν κατάφεραν να βρουν αξιοπρόσεκτη προσφορά σε έναν εκ των Καρλίτος/Μακέντα, θα φανεί σε πρώτη φάση μέχρι τον Ιανουάριο και τα χειμερινά ψώνια.

Ο Αρης, πάντως έχει έναν από τους κορυφαίους φορ του πρωταθλήματος και είναι... υποχρέωσή του να βρει μηχανισμούς και τρόπους με τον οποίο θα αξιοποιήσει αυτό το «κτήνος» που λέγεται Καμαρά. Εναν εκ των τριών φορ (μαζί με Τικίνιο – Αραούχο) που «καθάρισαν» σήμερα με την ποιότητά τους τη μπουγάδα για τις ομάδες τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...