Η ομιλία του Ζαγοράκη και το «καμπανάκι» του Λούκα Νικόλα, εκπροσώπου της UEFA

Δημήτρης Τομαράς
Η ομιλία του Ζαγοράκη και το «καμπανάκι» του Λούκα Νικόλα, εκπροσώπου της UEFA

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε προς τις Ενώσεις για τη σημασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ενώ ο εκπρόσωπος της UEFA στάθηκε στο τι έχει ζητήσει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τι περιμένει.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε μεταξύ άλλων στο περιθώριο της Γ.Σ. της ΕΠΟ: «Να καλωσορίσω τα μέλη. Να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη για να αναλάβω αυτό το σοβαρό πόστο. Έχουμε πει αρκετά πράγματα δυστυχώς λόγω τηλεφώνου λόγω της κατάστασης που υπήρχε. Να δώσουμε προτεραιότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο καθένας στην Ένωσή του. Να το φτάσουμε εκεί που πρέπει. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι αυτό που θέλουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αποτυπώνεται και στην Εθνική. Όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί έχουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε. Θα είμαστε κοντά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μας τιμάει ως χώρα να μην έχουμε ομάδες στο Europa League. Να αρχίσουμε έτσι να παίρνουμε χαρές με πιο πολλές ομάδες στην Ευρώπη».

Όλη η ομιλία Ζαγοράκη: «Καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση όλους τους συμμετέχοντες όπως και τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών. Με τους περισσότερους -αν και όχι με όλους- έχουμε επικοινωνήσει, αλλά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, έτσι ώστε να αναλάβω το καθήκον του προέδρου της ΕΠΟ.

Επιμένω στη θέση που έχω εκφράσει και θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούμε σαν μία ομάδα και να δώσουμε προτεραιότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στην Ένωσή του. Έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτός είναι ο “πνεύμονας” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο καθένας μας από την πλευρά του χρειάζεται να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στο ποδόσφαιρο και να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Τα τελευταία χρόνια -κι αυτό αποτυπώνεται και στην εικόνα της Εθνικής Ομάδας- δεν είναι αυτό που θέλουμε κι αυτό που ονειρευόμαστε στον χώρο που υπηρετούμε.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας και ξαναλέω ότι θα ήθελα να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το έχουμε αποδείξει ότι όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να πετύχουμε. Όταν ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.

Επομένως, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις Ενώσεις. Θα είμαστε κοντά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως η απουσία ελληνικής ομάδας στο Europa League δεν μας τιμά ως χώρα, οπότε πρέπει να βρούμε τι φταίει και να το διορθώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα είμαστε εδώ, γιατί σκοπός μας είναι να υπηρετούμε το ποδόσφαιρο όσο καλύτερα μπορούμε».

Ο Λούκα Νικόλα (διευθυντής Ομοσπονδιών / μελών) ως εκπρόσωπος UEFA έκανε τις επισημάνσεις τους λέγοντας τα εξής σημαντικά (στα οποία υπήρχε μέχρι και υπόνοια για GREXIT): «Να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές από τους κ.κ. Τσέφεριν (πρόεδρο της UEFA) και Θεοδωρίδη (ΓΓ της UEFA). Λίγες χώρες έχουν τόσο πάθος για το ποδόσφαιρο και έχουν προσφέρει τόσο όπως η Ελλάδα. Αυτό το συνέδριο ήταν να αφομοιώσει κομμάτια της Ολιστικής Μελέτης. Αυτό όμως αναβλήθηκε για τον Ιούλιο. Κάναμε δύο συναντήσεις για την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης και τις συστάσεις μας. Είμαστε πεποισμένοι πως οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πολλά επίπεδα.

Πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει και γυναικεία παρουσία αλλά και έλεγχοι διακυβέρνησης και έλεγχος στον χρόνο της θητείας. Η προσδοκία μας είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΠΟ να υιοθετηθούν πλήρως. Η συνέχιση της στήριξης της UEFA θα φανεί από την Έκτακτη Συνέλευση τον Ιούλιο. Το εάν θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ΕΠΟ ή όχι. Για τον αθλητικό Νόμο πάντα ήμασταν ανένδοτοι για την ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Έχουμε ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις μας. Ισχύουν και σήμερα αυτές οι επιφυλάξεις. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Σήμερα κάποια θέματα είναι πιο πιεστικά όμως ο αντίκτυπος στις εκλογές των ΕΠΣ. Οι UEFA και FIFA έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο (Υφυπουργείο Αθλητισμού) για μία συνάντηση και με παρούσα την ΕΠΟ για να επιλύσουμε τα θέματα αυτά».

 

Τελευταία Νέα