Gazzetta Fantasy Challenge: Το «φρεσκάρισμα» της ομάδας για να φτάσετε στην κορυφή

Κώστας Τόπας
Gazzetta Fantasy Challenge: Το «φρεσκάρισμα» της ομάδας για να φτάσετε στην κορυφή
Η πρώτη στροφή των έξι ομίλων του Euro 2020 ολοκληρώθηκε, η αυλαία της 2ης αγωνιστικής ανοίγει χωρίς καθυστέρηση και έφτασε η στιγμή να «φρεσκάρετε» την ενδεκάδα σας στο Gazzetta Fantasy Challenge για να φτάσετε στην κορυφή!

Το Euro 2020 είναι πλέον γεγονός και ήδη έλαβε τέλος η πρώτη αγωνιστική της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πλέον οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά και είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε την δεύτερη αγωνιστική, η οποία ξεκινάει την Τετάρτη (16/06) και ολοκληρώνεται το Σάββατο (19/06).

Η κατάρρευση του Έρικσεν, το τρομερό γκολ του Σικ και τα ρεκόρ του Ρονάλντο

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε στο Μόναχο, εκεί όπου η Γαλλία κατάφερε να επικρατήσει της Γερμανίας με 1-0, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ρονάλντο με το σόου που έδωσε, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οδήγησε την Πορτογαλία στην εμφατική νίκη επί των Ούγγρων με 3-0. Ας πάρουμε όμως από την αρχή και να δούμε τι ακριβώς παρακολουθήσαμε από την πρώτη μέρα του Euro έως σήμερα. Στην πρεμιέρα η εθνική Ιταλίας ξεκίνησε με το «δεξί» και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση, έχοντας 25 τελικές έναντι μόλις μίας, την Τουρκία με 3-0 χάρη την εξαιρετική της παρουσία κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Την δεύτερη μέρα δυστυχώς παρακολουθήσαμε το πιο δυσάρεστο γεγονός. Ο Κρίστιαν Έρικσεν συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη που τον είδε να καταρρέει στο χορτάρι του Πάρκεν Στάντιον και αργότερα να διασώζεται σε ζωντανή μετάδοση. Πλέον όμως ο Δανός μεσοεπιθετικός είναι καλά στην υγεία του, ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές του και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του για τη συνέχεια του Euro. Εν τέλει, το ματς της Δανίας συνεχίστηκε, με τους Φινλανδούς να επικρατούν με 1-0. Στα υπόλοιπα ματς εκείνης της ημέρας, Ουαλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Μπακού, ενώ οι Βέλγοι επικράτησαν των Ρώσων πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν με 3-0, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και χωρίς να απειληθούν ποτέ.

Η τρίτη μέρα του Euro περιλάμβανε δέκα γκολ, την πρώτη νίκη της Αγγλίας σε πρεμιέρα Euro, την επικράτηση της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας και την δύσκολη νίκη των Ολλανδών στην πρεμιέρα τους, για να φτάσουμε στην τέταρτη εκεί όπου είδαμε την απώλεια της Ισπανίας στην πρεμιέρα της, τη μεγάλη νίκη των Σλοβάκων επί τη Πολωνίας και το επίσης σπουδαίο διπλό των Τσέχων στη Σκωτία, που συνοδεύτηκε με ένα από τα καλύτερα γκολ, αυτό του Πάτρικ Σικ, που έχουμε δει σε Euro, κι αυτό από την μεγαλύτερη απόσταση (48 μέτρα), που συνιστά ρεκόρ από το 1980, για το τελικό 0-2.

Οι βαθμοί στο Gazzetta Fantasy Challenge

Το Euro έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας το τελευταίο διάστημα, μιας και παρακολουθούμε τις 24 κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν το θρόνο της Ευρώπης. Εκτός, όμως από τις αναμετρήσεις που πρόσφεραν ήδη έντονες συγκινήσεις, υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον στο Gazzetta Fantasy Challenge. Εκεί όπου αφού απολαύσετε πρώτα την χαρά του παιχνιδιού, στο τέλος μπορεί να είστε και οι μεγάλοι νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Πώς θα γίνει αυτό; Μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Η πρώτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έλαβε στο τέλος της και αν έχετε δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα ως manager στο Gazzetta Fantasy, είστε ήδη πιο κοντά στην κατάκτηση βραβείων. Θυμίζουμε πως στόχος σας είναι να συγκεντρώσετε μια ομάδα 11 παικτών για να κερδίσετε πόντους. Οι πόντοι συγκεντρώνονται ανάλογα με το τι κάνει στο παιχνίδι ο κάθε ποδοσφαιριστής, βάσει των πραγματικών στατιστικών στην διοργάνωση. Ας δούμε όμως ποιοι παίκτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς στο Gazzetta Fantasy Challenge. Οσοι έχετε τον Τόμας Μουνιέρ, δικαιωθήκατε με την επιλογή σας!

Ο Βέλγος αμυντικός είναι αυτός ο οποίος συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (14). Ακολουθούν οι Λουκάκου, Ρονάλντο, Γκερέρο, Χραντέτσκι και Σικ με δύο λιγότερους. Μάλιστα, ο στράικερ των «κόκκινων διαβόλων» είναι πρώτος στις προτιμήσεις των manager, καθώς το 40,49% τον επέλεξε στην ομάδα του. Σε αντίθεση με τον «CR7» που παρά τους αρκετούς πόντους που συγκέντρωσε, μόνο το 18,85% των μάνατζερ τον επέλεξε. Οι Ιμόμπιλε, Τσουφάλ, Ούρονεν, Γιάρεμτσουκ και Ερνάντες είναι οι αμέσως επόμενοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς (10).

Από την άλλη, απογοήτευση στο πρωτάθλημα ήταν οι Κιλιάν Μπαπέ, Χάρι Κέιν, Μπρούνο Φερνάντες και Ν’Γκολό Καντέ, οι οποίοι έφτασαν μόλις τους δύο βαθμούς, παρά το γεγονός ότι είχαν επιλεχθεί για τις ενδεκάδες των περισσότερων manager στο Gazzetta Fantasy Challenge. Θυμίζουμε επίσης, ότι οι πόντοι χάνονται για κίτρινες / κόκκινες κάρτες και για παθητικό γκολ, ενώ από την άλλη οι πόντοι απονέμονται για εμφανίσεις, σκοράρισμα, δημιουργία γκολ και διατήρηση ανέπαφης εστίας.

Το «φρεσκάρισμα» για την κορυφή

Η ομάδα σας δεν πηγαίνει όπως ενδεχομένως θα περιμένατε στο Gazzetta Fantasy Challenge. Βλέπετε να έχετε μείνει πίσω σε σχέση με άλλους manager, που ίσως έκαναν καλύτερες επιλογές και τους δικαίωσαν. Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας! Μπορείτε με αλλαγές να… φρεσκάρετε την ομάδα σας και να αντικαταστήσετε παίκτες, οι οποίοι θεωρείτε πως δεν θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην κορυφή του τουρνουά.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε τρεις μεταγραφές ανά γύρο στην Φάση των Ομίλων (Παιχνίδια 1, 2 και 3). Επειτα υπάρχει, μια δεύτερη περίοδος μεταγραφών μεταξύ της φάσης των Ομίλων και των νοκ-άουτ και τέλος θα λάβετε 5 μεταφορές ανά γύρο νοκ-άουτ (Γύρος 16, Προημιτελικοί, Ημιτελικοί, Τελικός). Αφού κάνετε τις όποιες αλλαγές επιθυμείτε στην ομάδα, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και παρακολουθήστε την δεύτερη αγωνιστική η οποία ξεκινάει την Τετάρτη (16/06) και ολοκληρώνεται το Σάββατο (19/06), ρίχνοντας πάντα μια ματιά στην ομάδα σας στο Gazzetta Fantasy Challenge, για να διεκδικήσεις στο τέλος μεγάλα δώρα!

 

Τελευταία Νέα