Κωστούλας:«Πειθαρχώ, αλλά δεν το δέχομαι»!

Gazzetta team
Κωστούλας:«Πειθαρχώ, αλλά δεν το δέχομαι»!

bet365

O Παναιτωλικός στην ψηφοφορία της Τετάρτης για το μέλλον του Βόλου, του Ηρακλή και της Καβάλας προτίμησε τον δρόμο της… αποχής και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας εξήγησε το σκεπτικό της κίνησης αυτής!

Εξ αρχής οι Αγρινιώτες ανήκαν στο γκρουπ των ομάδων που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην football league ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Βόλος. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές με τοποθετήσεις του ο Φώτης Κωστούλας εξήγησε πως κάτι τέτοιο θα είναι παράνομο και επιφυλάχτηκε για την περαιτέρω στάση της ομάδας του.

Eξάλλου για τον λόγο αυτό στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης στα γραφεία της football league δεν ψήφισε καν ΟΧΙ, αλλά προτίμησε ως Παναιτωλικός να απέχει θέλοντας με τον τρόπο του να δείξει πως δεν νομιμοποιεί μια τέτοια διαδικασία!

Ο κ. Κωστούλας έριξε και την… βόμβα λέγοντας πως αν δεν πειθαρχούσε η football league η ΕΠΟ (κατά την προσωπική του εκτίμηση) ήταν έτοιμη να… αναλάβει η ίδια την διοργάνωση του πρωταθλήματος!

Ο ισχυρός άντρας της Αγρινιώτικης ΠΑΕ, μίλησε στην εκπομπή «ΣΠΟΡ στις 12» στον ΔΥΤΙΚΑ 9.61 FM και εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης που πήρε!

Διαβάστε στο gazzetta τα βασικά σημεία των όσων είπε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού:

«Την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ κανείς δεν ήθελε να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα που θα είχε πολλά νομικά κωλύματα και αυτό μας το είπε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ» τόνισε αρχικά ο Φώτης Κωστούλας και πρόσθεσε:

«Μείναμε εκεί και περιμέναμε απλά και μια γραπτή τοποθέτηση από την ομοσπονδία. Για τον λόγο αυτό κληθήκαμε και στο συμβούλιο για να μας πουν ότι δεν προχωράει. Το μεσημέρι όταν μαζευτήκαμε για την κλήρωση ήρθε το χαρτί από την ΕΠΟ που έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Καλούσε την football league να τοποθετήσει την ομάδα στην κατηγορία.

Μέσα στο συμβούλιο εκτός από 1-2 άτομα, το σύνολο είπε όχι δεν το δεχόμαστε. Τόνιζαν ότι είμαστε ταπεινωμένοι και καπελωμένοι. Ένιωθαν ότι τους κοροϊδεύουν ένα ολόκληρο μήνα. Ο καθένας έλεγε αυτά που ένιωθε για την κατάσταση. Τέθηκε ερώτηση στον νομικό σύμβουλο της football league αν είναι οριστική απόφαση της ΕΠΟ και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ή απλά μας πέταξαν το μπαλάκι.

Η απάντηση ήταν ότι είναι μια οριστική απόφαση που εμείς σαν ένωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και θα πηγαίναμε αντίθετα στο ανώτατο όργανο. Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι ότι αν πηγαίναμε κόντρα στην ΕΠΟ αυτή θα αναλάμβανε να κάνει μόνη της το πρωτάθλημα καθώς είχε έτοιμο τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο».

Για τον τρόπο της ψηφοφορίας: «Αφού μίλησαν όλοι και είπαν ότι νιώθουν ντροπιασμένοι, σαν να μας τράβηξαν από το αυτί, έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας. Βάλαμε τότε μια προϋπόθεση να ανέβουν 4 ομάδες στην Σούπερ Λίγκα και να υπάρξει διαπραγμάτευση στο οικονομικό αφού επιβαρύνονται όλες οι ομάδες.

Είπαμε αυτά να τα απαιτήσουμε από τον υπουργό. Στην ψηφοφορία είπαν απλά ποιος είναι ενάντια σε αυτό. Δεν υπήρχε θετική ψήφος. Εγώ είπα ότι είμαι κατά της όλης διαδικασίας από την στιγμή που μας επιβάλλεται αυτή η απόφαση. Τόνισα ότι δεν δέχομαι τίποτα που ήρθαν οι αποφάσεις από πάνω. Πειθαρχώ αλλά δεν το δέχομαι, αυτό είπα εγώ».

Για την δική του στάση: «Εγώ δεν ήθελα καν να γίνει αυτή η κουβέντα. Είπα δεν μπαίνω στο παζάρι αυτό. Δεν είναι θέμα να κερδίσουμε 50.000 παραπάνω. Από την αρχή ρώτησα αν είναι απόφαση ή επιβολή.

Αν δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς τι καθόμαστε και συζητάμε; Εγώ είχα πει αν θέλει η ΕΠΟ και ο Υπουργός να παρανομήσουν να το κάνουν ανοιχτά για να το δει όλος ο κόσμος. Όχι να το κάνουμε εμείς σαν football league. Ήρθε η εντολή και ήταν ειλημμένη η απόφαση. Εγώ είπα να προχωρήσουμε στην κλήρωση να τελειώνουμε αφού δεν αλλάζει κάτι».

Αν αντιδράσουν οι ομάδες, ο Παναιτωλικός τι στάση θα κρατήσει: «Πριν την σύσκεψη με έπιασε ο πρόεδρος του Ηρακλή και μου είπε βοήθα. Εγώ του είπα είμαι αντίθετος σε όλο αυτό. Όταν είχα ζητήσει από τον Πιλάβιο να μείνουμε στην Σούπερ Λίγκα επειδή ήταν ομάδες που δεν είχαν τα στοιχεία για να μείνουν μου είπε «δεν μπορώ να παρανομήσω». Τώρα πως θα το κάνω εγώ; Παραμένω αντίθετος πάντως σε όλο αυτό. Απλά αν δεν πειθαρχήσεις θα φύγεις εσύ από το πρωτάθλημα. Είναι καθαρό αυτό».

Για το αν μετά τα νέα δεδομένα ο Παναιτωλικός θα προχωρήσει και σε άλλες μεταγραφές: «Μεταγραφές σε αυτό το διάστημα που απομένει δεν θα γίνει. Βέβαια κρατάμε πισινή για ενίσχυση τον Γενάρη. Είναι ένα πρόβλημα όλων των ομάδων.

Από την άλλη δεν βλέπω να ξεκινάει νωρίς το πρωτάθλημα για να υπάρχει κούραση ως τα Χριστούγεννα αλλά πάντα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως οι τραυματισμοί. Πάντως κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή. Θα δούμε τι θα κάνουμε»!

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα