Θρύλε, φέρε την κούπα! (vid & pics)

Gazzetta team
Θρύλε, φέρε την κούπα! (vid & pics)

bet365

Όπως και το 1997, ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα (68-64) και πηγαίνει να παλέψει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (13/5) για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας ακριβώς όπως έπρεπε και με έναν εξαιρετικό Βασίλη Σπανούλη, κατάφεραν να προκριθούν σε τελικό Final Four της Ευρωλίγκας έπειτα από δύο χρόνια (σ.σ. το 2010 στο Παρίσι ήταν η τελευταία φορά) και ξόρκισαν το φάντασμα της Μπαρτσελόνα, όπως και το 1997. Μόνο που είχε αντιμετωπίσει τους Καταλανούς στον μεγάλο τελικό. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Κυριακή (21:00) να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 15 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «κλείδωσε» τον Πασκουάλ, του πήρε την ταυτότητα, το διαβατήριο και ό,τι άλλο είχε μαζί του ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Το 33-29 του ημιχρόνου ήταν μάλλον τιμητικό για τους Καταλανούς, οι οποίοι τα περίμεναν όλα από τον Ναβάρο. Το πλάνο της ομάδας του Πειραιά ήταν ξεκάθαρο «ας τα φάμε από τον Ναβάρο, αλλά από κανέναν άλλον» φαίνεται είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους παίκτες του πριν το παιχνίδι και έτσι έγινε. Οι Πειραιώτες στους 47 πόντους τους πρωταθλητές Ισπανίας στο τρίτο δεκάλεπτο (50-47) με το πλάνο να δείχνει πως πήγαινε κατά γράμμα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στην ίδια της την… παγίδα. Στον Ολυμπιακό αρέσει το γρήγορο μπάσκετ με πολλές κατοχές και ασταμάτητο τρέξιμο, αλλά κόντρα στους Καταλανούς οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν. Για άλλη μια φορά έπαιξαν τρομερή άμυνα, αλλά στην επίθεση πήγαν σε χαμηλό τέμπο. Ο Σπανούλης «καθάρισε» στο τέλος για την παρέα του και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό.

ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Πειραιωτών και έδειξε με την εμπειρία και την τεράστια κλάση του τον δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και τι δεν έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ, σκόραρε, πάσαρε, οργάνωσε, έπαιξε άμυνα, καθοδήγησε με τις συμβουλές του τους νεαρότερους και γι’ αυτό ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά. Ο απόλυτος MVP…

ΑΦΑΝΤΟΣ: Μαρσελίνιο Χουέρτας. Η Μπαρσελόνα έστρωσε εκατομμύρια στα πόδια του αλλά ο Βραζιλιάνος τους… έβαλε μέσα τους Καταλανούς για τα καλά. Όχι απλά “άφαντος” ήτα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά σε άλλο γήπεδο.

ΚΕΥ POINT: Ο Ολυμπιακός είχε σε όλο το ματς το προβάδισμα στο σκορ. Άλλοτε με έξι και εννιά πόντους, αλλά συνήθως 2-4. Στο 36’ το σκορ ήταν 58-56, ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν επιθετικό ριμπάουντ και τότε ήταν η σειρά του Γιώργου Πρίντεζη να επιχειρήσει πίσω από τα 6.75. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν λάθεψε και έτσι το σκορ έγινε 61-56. Ένα τρίποντο-μαχαιριά στην καρδιά της Μπαρτσελόνα που θύμισε σε πολλά εκείνο που είχε βάλει ο «Πριντ» στην Ιταλία κόντρα στην Σιένα στο πρώτο ματς των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Oι περίπου 2500 φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ενίσχυσαν με τις φωνές τους την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπερκάλυψαν με τις φωνές τους εκείνους της Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να είναι σχεδόν οι διπλάσιοι.

Tα δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2τριπ, 5λαθ), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας, Ίνγκλες, Ν’ Ντονγκ, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ, Έιντσον, Μάικλ 4

Online betting στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα στην betoto

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα