Όλοι θέλουν την κούπα

Gazzetta team
Όλοι θέλουν την κούπα

bet365

Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Πασκουάλ, Καζλάουσκας, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Λόρμπεκ και Κιριλένκο εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου πως έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την κούπα.

Στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσαν οι: Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναικός), Τσάβι Πασκουάλ, Έραζεμ Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα), Αντρέι Κιριλένκο, Γιόνας Καζλάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Από εκεί και πέρα, οι.. ατάκες που ξεχώρισαν άνηκαν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε γιατί η ομάδα του χρειάζεται ένα... θαύμα για να νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ ο προπονητής των πρωταθλητών Ισπανίας αποκάλυψε πως οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στον αυριανό ημιτελικό είναι 50%-50%.

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας της Ευρωλίγκας η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε απόδοση 1.75 στη vistabet

Αρχικά μίλησε ο Ζόρντι Μπερτομέου που έκανε χαιρετισμό: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που βρισκόμαστε εδώ μαζί και θέλω να σας καλωσορίσω εδώ στην διοργάνωση, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι' αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε σήμερα την αξιολόγηση μεταξύ μας. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης που κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια αλλά και την Turkish Airlines που μας βοήθησε πάρα πολύ ως βασικός χορηγός της διοργάνωσης. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς μας και τους εκπροσώπους των ομάδων. Ελπίζω να απολαύσουμε τους αγώνες. Σε όλες τις περιοχές ανά τον κόσμο υπάρχουν σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν την Ευρωλίγκα. Ελπίζω να ζήσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο», είπε ο Ζόρντι Μπερτομέου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, αναφέροντας: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που διοργανώνουμε το Final Four στην όμορφη αυτή πόλη. Θα φιλοξενήσουμε ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν μαζί με τους οπαδούς τους. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της πόλης που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το Final Four. Έχουμε διοργανώσει και Ευρωμπάσκετ, αλλά και Μουντομπάσκετ και είμαστε έμπειροι από τέτοιες διοργανώσεις. Ελπίζω να διασκεδάσουμε πραγματικά και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και όπως πάντα να κερδίσει ο καλύτερος».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από κάποιοι φορείς της Πόλης και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι προπονητές και οι παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ.

Πρώτος μίλησε ο Γιόνας Καζλάουσκας: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι μετά από χρόνια και πάλι εδώ. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρόπαιο».

Η πρώτη τοποθέτηση του Τσάβι Πασκουάλ : Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για εμάς, έχουν φοβερά έμπειρο προπονητή και παίκτες με φυσικά προσόντα και αρκετό ταλέντο. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει.

Η πρώτη τοποθέτηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς: Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωλίγκα για μια εκπληκτική διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Παίζουμε με έναν εξαιρετικό αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμάς.

Η πρώτη τοποθέτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Είμαι σίγουρος πως θα είναι σπουδαίο Final Four. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και ευχαρίστηση που είμαστε εδώ.

Η πρώτη τοποθέτηση του Αντρέι Κιριλένκο: Αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Κάναμε φοβερή δουλειά όλη τη χρονιά και θέλουμε το ίδιο τρόπαιο. Αλλά νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι εδώ το αξίζουν εξίσου.

Η πρώτη τοποθέτηση του Δημήτρη Διαμαντίδη: Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ να ευχαριστηθεί το θέαμα και ο κόσμος είναι για δεύτερη σερί χρονιά που ερχόμαστε να βρούμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θα μας βάλει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση.

Η πρώτη τοποθέτηση του Βασίλη Σπανούλη: Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, ήταν δύσκολος ο δρόμος, αλλά αξίζαμε να φτάσουμε ως εδώ. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Έχει εμπειρία η Μπαρτσελόνα και τη σεβόμαστε απόλυτα.

Η πρώτη τοποθέτηση του Έραζεμ Λόρμπεκ: Είναι εξαιρετικό το ότι είμαστε εδώ. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τον τίτλο όπως και πριν δύο χρόνια.

Ο Αντρέι Κιριλένκο ρωτήθηκε για το εάν αυτές οι τέσσερις ομάδες μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ και είπε: Θεωρώ πως και οι τέσσερις ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και καρδιά πρωταθλητή. Αυτός, όμως, που θα το πάρει, θα το κάνει επειδή θα το θέλει περισσότερο. Σίγουρα οι τέσσερις καλύτερες ομάδες είναι εδώ.Ναι λοιπόν, μπορούν να παίξουν και οι τέσσερις στο ΝΒΑ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι έχει πάρει το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό και πως θα αισθανθεί αν το πάρει και με τον Ολυμπιακό: «Είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Θέλω να πάρουμε το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό»

Τσάβι Πασκουάλ: Δεν ξέρω πως με βλέπετε, αλλά είμαι ιδιαίτερα ήρεμος για την εμπειρία που θα ζήσω. Πιστεύω πως η τύχη είναι στο δικό μας χέρι. Νομίζω πως προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε.

Aντρέι Κιριλένκο: Πιστεύω ότι οι Τούρκοι φίλαθλοι είναι εξαιρετικοί. Έχουμε παίξει εδώ και με Εφές και με Γαλατά και είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο στις εξέδρες, ακόμη και αν είναι εναντίον σου. Είναι πολύ ωραίο αυτό και οι Τούρκοι λατρεύουν το μπάσκετ.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Εμείς παίξαμε με τη Φενέρμπαχτσε σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, αλλά το Final Four είναι διαφορετική ιστορία, πάντως ήταν πολύ ωραίο ότι παίξαμε σε τέτοιο γήπεδο με ωραίους οπαδούς.

Εραζεμ Λόρμπεκ: Εμείς παίξαμε με τη Γαλάτα και ήταν σπουδαίοι οι φίλαθλοι.

Βασίλης Σπανούλης: Για εμάς είναι η πέμπτη φορά που ερχόμαστε εδώ. Έχουμε έρθει για προετοιμασία και για παιχνίδια και είναι ευχαρίστηση να παίζεις εδώ και μπροστά σε γεμάτες εξέδρες.

Ερώτηση τώρα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και για το Φάιναλ Φορ προ εικοσαετίας με την Παρτιζαν: Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε και δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Θα είναι κάτι σπουδαίο. Θα είναι σαν θαύμα, όπως τότε που το είχαμε καταφέρει με την Παρτιζάν, πριν από είκοσι χρόνια.

Ρωτήθηκε ο Αντρέι Κιριλένκο για το πως αισθάνεται που είναι στο Final Four: Είμαι ενθουσιασμένος. Έχω πάρει το Ευρωμπάσκετ με τη Ρωσία και θέλω την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν θα είναι εύκολο. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Το ματς αύριο θα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το πρώτο βήμα προς τον στόχο μας.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Έχουμε παίξει δύο φορές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος και χάσαμε, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είδαμε τα λάθη μας, τα διορθώσαμε και τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που θα έχουμε μέσα στο ματς.

Έραζεμ Λόρμπεκ: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ με τόσους έμπειρους παίκτες και ανθρώπους και είναι μεγάλη χαρά για όλους μας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που πρέπει να πάρει την Ευρωλίγκα στην πόλη του Μέσι, του Γκουαρντιόλα και των άλλων αστεριών της ποδοσφαιρικής ομάδας: Είναι τιμή για εμένα, για μια μεγάλη ομάδα αυτό που έχει σημασία είναι να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο και στο μπάσκετ. Πράγματι υπάρχουν διαφορες ανάμεσα στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Δεν ξέρω αν αυτή είναι η πρώτη φορά που τέσσερις προπονητές του Final Four έχουν πάρει τουλάχιστον έναν τίτλο. Οι παίκτες μου έχουν... μεγαλώσει πολύ μέσα στη σεζόν. Από το πρώτο ματς στο Μπιλμπάο μέχρι σήμερα, έχουμε αλλάξει πολύ και αξίζουν μπράβο στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος γι' αυτούς. Έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία μέσα στη σεζόν και βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο και θα είναι σπουδαία εμπειρία γι' αυτούς.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Όλοι μιλούν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ξέρω όμως, ότι πολλές χώρες έχουν προβλήματα. Θα έχουμε κόσμο στο πλευρό μας, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κερδίσεις μια ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το πρόβλημα με την οικονομία είναι παγκόσμιο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Είναι σπουδαίο ότι οι οπαδοί μας θα έρθουν να μας συμπαρασταθούν και να μας βοηθήσουν. Είμαι χαρούμενος που θα έρθουν να μας στηρίξουν και περιμένω σπουδαία παιχνίδια.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ποιο είναι το φαβορί. Αν πρέπει να πούμε κάτι είναι πως θα γίνουν τρία σπουδαία παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ζόρντι Μπερτομέου: Κάθε Final Four είναι ξεχωριστό. Αυτά που έχουμε κάνει στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν φέρει αποτέλεσμα και έχουν αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους. Φέτος, έχουμε δύο ομάδες από την Ελλάδα και αυτό είναι ξεχωριστό, αλλά όπως είδαμε και στο Βερολίνο, όλα θα πάνε καλά και θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια.Είμαι σίγουρος πως όλοι θα απολαύσουμε ένα ήσυχο και ωραίο Final Four.

Και τώρα ερώτηση για τον Τσάβι Πασκουάλ και γιατί δεν ήρθε ο Κάρλος Ναβάρο και αν μπορεί να παίξει στον αγώνα την Παρασκευή: Θέλω να σας πω ότι οι γιατροί συνεχίζουν την προσπάθεια για να τον έχουν έτοιμο. Έχουμε ακόμη ένα 24ωρο για να δούμε εάν θα παίξει και θα το δούμε αύριο και τότε θα αποφασίσουμε. Δεν ήρθε εδώ ώστε να κερδίσει χρόνο και να καταφέρει να είναι έτοιμος γιατί οι γιατροί ήθελαν κι' άλλο χρόνο και έτσι αποφασίσαμε να έρθει ο Έραζεμ.

* Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ήταν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι Τύπου και φωτογράφοι. Πάρα πολλοί ήταν όρθιοι με τους ανθρώπους της Ευρωλίγκας να έχουν πιαστεί... χαλαροί σε αυτό το κομμάτι.

* Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τέσσερις προπονητές των ομάδων φόραγαν ακουστικά ώστε να έχουν μετάφραση και να ακούνε τι λένε οι εκπρόσωποι της Ευρωλίγκας, της Πόλης και της Turkish Airlines, σε αντίθεση με όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο πάνελ και δεν φοράει κανείς.

*O Δημήτρης Διαμαντίδης σε όλες του τις απαντήσεις μίλησε ελληνικά. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους του πάνελ που μόλησαν είτε ισπανικά, είτε αγγλικά.

 

Τελευταία Νέα