«Ευρηματικοί στην μουσική μας, να προχωράμε και για τον κόσμο μας»!

Gazzetta team
«Ευρηματικοί στην μουσική μας, να προχωράμε και για τον κόσμο μας»!
Είναι μία από τις πιο μεγάλες και ιστορικές μέταλ μπάντες στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι Septic Flesh μιλούν στο Gazzetta.gr για την μουσική τους, τα όνειρά τους και την τελευταία tour τους!

Toυ Δημήτρη Τομαρά

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφέρεται κανείς στους Septic Flesh. Μία μπάντα πολύ μεγάλου βεληνεκούς με πολύ μεγάλη διαδρομή πίσω της στην μέταλ σκηνή και με ξεχωριστική σκηνική παρουσία. Με αφορμή τη συναυλία τους στις 5 Μαρτίου στο Fuzz, ο Χρήστος Αντωνίου μίλησε στο Gazzetta.gr για την μουσική τους, τα σχέδιά τους και την άκρως πετυχημένη και πολύ πρόσφατη tour τους.

- Είστε από τις πιο παλιές metal μπάντες στην Ελλάδα. Old school metal που λέγαμε και παλαιότερα. Στην πορεία σας υπήρξε και προσωρινή διάλυση της μπάντας. Μία... διακοπή και μετά επανένωση. Τι ήταν αυτό που σας έφερε ξανά μαζί και κοιτάζοντας πίσω με ειλικρίνεια αυτή η διαδρομή άξιζε τον κόπο;

Ο βασικός λόγος για τον οποίο ξαναβρεθήκαμε είναι το γεγονός ότι είχαμε πολύ έντονη την ροπή προς την μουσική και παρόλο του ότι είχαμε και άλλες ασχολίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Τελικά αυτό που μας ένωνε και μας έδινε ζωή ήταν η ενασχόλησή μας με την μπάντα. Κοιτάζοντας πίσω θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδρομή άξιζε διότι ακόμη και η παύση την όποια είχαμε στο συγκρότημα μας έκανε να σκεφτούμε να αναθεωρήσουμε, να ανασυσταθούμε και να έρθουμε πιο ανανεωμένοι στο προσκήνιο.

- Η τελευταία σας δουλειά, το Titan, απέσπασε άκρως θετικές κριτικές και σας έβαλε σε νέα μονοπάτια, υπό την έννοια πως οι φανς σας βρήκαν ορισμένες μουσικές καινοτομίες που του άρεσαν. Τι το διαφορετικό εντοπίζετε εσείς και τι σχόλια εισπράξατε από τον κόσμο;

Στο Communion αποφασίσαμε να έχουμε μια πορεία διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν κάτι το οποίο έγινε ξεκάθαρο στο The Great Mass αλλά στο Titan πήρε την μορφή ταυτότητας. Θεωρούμε ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος δίσκος μέχρι αυτή τη στιγμή διότι συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της παλιάς εποχής και κυρίως το νέο στίγμα που θέλουμε να δώσουμε το οποίο εγκαινιάστηκε από την εποχή του Communion και έπειτα. Αυτό νομίζω αναγνωρίζουν οι φίλοι μας και αυτό εκτιμούν στο Titan.

- Από το 2014 συνεργάζεστε με τον Αυστριακό Κέριμ Λέτσνερ. Ένα ντράμερ με ξεχωριστό στιλ. Πως είναι να δουλεύετε με έναν μουσικό από το εξωτερικό και τι νέο έφερε στην μπάντα;


Ο Κέριμ εκτός από το ότι είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ντράμερ συνδυάζει και την επαγγελματική συνέπεια, πράγμα το οποίο είναι παρά πολύ σημαντικό για μια μπάντα σαν εμάς. Τον διέπει μια ειλικρίνεια και μια σαφήνεια στο... παίξιμό του και στις συνεννοήσεις μας. Πράγμα το οποίο διευκολύνει την ζωή όλων στο συγκρότημα.

- Έχει παίξει μαζί με μεγάλες μπάντες. Ποιό live ξεχωρίζετε και γιατί;

Δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Έχουμε παίξει με όλες τις μπάντες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή.

- Η γενικότερη σκηνική σας παρουσία αποσκοπεί κυρίως στο να δώσει κάτι πιο σκοτεινό και ατμοσφαιρικό στον κόσμο την ώρα που παίζετε τα κομμάτια σας ή είναι και μέρος του δικού σας σκεπτικού ως μπάντα;

Η σκηνική παρουσία μιας μπάντας εκφράζει και εκπροσωπεί όλο το προφίλ του συγκροτήματος ούτως ή άλλως. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι διαφορετικό. Δηλαδή να έχουμε μια σκηνική παρουσία η όποια να καθοδηγείται από κάποιες άλλες σκέψεις και εμείς σαν μπάντα να θέλουμε να εκφραστούμε με διαφορετικό τρόπο. Θέλουμε στις εμφανίσεις μας να αντιλαμβάνεστε και εσείς εκείνο που νιώθουμε και εμείς σαν συγκρότημα.

- Ποιες διαφορές εντοπίζετε στο κοινό στην Ελλάδα και σε εκείνο του εξωτερικού;

Είναι πιο ένθερμο σε σχέση με κάποιες χώρες σίγουρα. Η μεγάλη διαφορά και η ουσία είναι ότι το ελληνικό έχει επιβιώσει. Εννοώ ότι έχει επιβιώσει μέσα σε ένα κλίμα μουσικό και καλλιτεχνικό το οποίο δεν προωθεί εναλλακτικά ακούσματα αλλά κυρίως προωθεί τα γνωστά σκυλάδικα.

- Μουσικά βρεθήκατε σε μία εποχή που είχατε επιλέξει να "πατήσετε" πάνω στο πιο συμφωνικό σας στιλ. Υπάρχει το ενδεχόμενο στο επόμενό σας πρότζεκτ να ακούσουμε κάτι αλλιώτικο;

Η ορχήστρα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής μας. Θα συνεχίσει να υπάρχει και θα παίζει έναν καθοριστικότατο ρόλο. Παρόλα αυτά εμείς θα ψάχνουμε διαρκώς να ανανεώνουμε το μουσικό μας... λεξιλόγιο και ρεπερτόριο διότι θέλουμε να γινόμαστε όσο περισσότερο γίνεται ευρηματικοί όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους. Επιθυμούμε κάθε δίσκος δηλαδή να φέρει ένα πρωτότυπο στοιχείο, το οποίο δεν θα θυμίζει μια επανάληψη του προηγούμενου.

- Κάνατε μία μεγάλη tour στην Ευρώπη από τις 7 Γενάρη έως τις 21 Φεβρουαρίου. Πόσο ευχαριστημένοι είστε και ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η μπάντα με αυτό το tour έζησε από τις μεγαλύτερες στιγμές της σαν συγκρότημα. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ήταν ένα μακράς σε διάρκεια tour σε όλη την Ευρώπη αλλά το ότι σε μεγάλες πόλεις για μια ακόμη φορά είχαμε sold out. Δηλαδή για τρίτη συνεχόμενη φορά sold out στο Παρίσι αλλά και για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Σίγουρα είναι από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες μας.

SEPTIC FLESH, LIVE ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Χώρος : Fuzz Club
Πόλη : ΤΑΥΡΟΣ,ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση : Πατρ. Ιωακείμ 1, (Πειραιώς & Χαμοστέρνας)
Τηλέφωνο : 210 3450 817
Τιμή Προπώλησης :
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10 €
Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12 €
Τιμή Ταμείου :
14 €
Σημεία Προπώλησης :
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133