Les Cowboys

Gazzetta team
Les Cowboys
Σκηνοθετικό ντεμπούτο για το σεναριογράφο Thomas Bidegain («Ο προφήτης», «Σώμα με σώμα») που κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα βραβεία César.
Όταν συναντάμε για πρώτη φορά τον Αλέν, είναι μαζί με την οικογένειά του σε μια γιορτή country & western κοντά στο σπίτι του στην επαρχία της ανατολικής Γαλλίας. Ο ίδιος δεν μπορεί να το ξέρει αλλά αυτή είναι η τελευταία του μέρα ως ευτυχισμένος οικογενειάρχης: σύντομα θα αντιληφθεί ότι η κόρη του, η 16χρονη Κέλι, αγνοείται και αρχίζει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει, συνειδητοποιώντας στην πορεία ότι η κόρη του έκρυβε αναπάντεχα μυστικά που την έχουν οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.

o LES COWBOYS DJIHAD

Άκρως επίκαιρο πολιτικο-κοινωνικό δράμα που κινείται γύρω από το θέμα της περιπλάνησης και της αναζήτησης ταυτότητας σε έναν κόσμο που συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές. Οι ιδέες δεν λείπουν από το σκηνοθέτη Thomas Bidegain που όντας σπουδαίος σεναριογράφος («Ο προφήτης», «Σώμα με σώμα») έχει τον τρόπο να αφηγηθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές αναγνώσεις και ακόμη περισσότερα επίπεδα και συμβολισμούς.

Του λείπει όμως το βασικότερο: η σκηνοθετική ματιά που θα μεταμόρφωνε αυτό το βαρετό εντέλει και γεμάτο συγκαταβατικές λύσεις υπαρξιακό μελόδραμα σε ένα αυθεντικό έργο τέχνης. Η ταινία «Les Cowboys» πέρα από ύμνος στην ελευθερία και φωνή υπεράσπισης κάθε μορφής διαφορετικότητας είναι κι ένας φόρος τιμής στο κλασικό αριστούργημα του John Ford «Η αιχμάλωτη της ερήμου». Το δε φινάλε, (πραγματικά συγκινητικό), είναι το ιδανικό κλείσιμο μιας οδύσσειας για τον ήρωα, τον αδελφό της Κέλι, που δεν φανταζόταν ότι ο δρόμος του θα είναι τελικά τόσο μακρύς και πικρός.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πηγή: monopoli.gr