Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι το θέμα της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ (vid)

Gazzetta team
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι το θέμα της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ (vid)
Ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης, στα 74 του, επιστρέφει σ' αυτά που τον καθόρισαν και ετοιμάζει μια ταινία για την παιδική του ηλικία.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο απόλυτος σκηνοθέτης της αμερικανικής ψυχαγωγίας ετοιμάζει μια ταινία που θα έχει ως σημείο αναφοράς την παιδική ηλικία του ίδιου. Έτσι κι αλλιώς, μεγάλο μέρος της φιλμογραφίας τους έχει ως καύσιμη ύλη γεγονότα, εμμονές, φανταστικές ιστορίες της παιδικής του ηλικίας.

Τα παιδικά χρόνια αποτελούν καταφύγιο για τον κάθε δημιουργό και τόπος αέναης έμπνευσης. Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, ο Αλφόνσο Κουαρόν ήδη έχουν γυρίσει αυτοβιογραφικές ταινίες, ορμώμενοι από τα βιώματά τους ως παιδιά, ενώ και ο Αλεχάντρο Ινιάριτου, εκτός από τον Σπίλμπεργκ, την έχει στα σκαριά.

Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ αναλαμβάνει ρόλο σεναριογράφου, για πρώτη φορά μετά το ‘’A.I’’, μαζί με τον κλασικό συνεργάτη του, Τόνι Κούσνερ («Μόναχο», «Λίνκολν»). Τον κομβικό ρόλο της μητέρας του αναλαμβάνει η εξαιρετική Μισέλ Γουίλιαμς.

Στα 74 του πια, η κάθε ταινία που κάνει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μοιάζει να κουβαλά ειδικό βάρος. Η επιστροφή στο παρελθόν του είναι σα μια διαδρομή ανάμεσα στη νοσταλγία και τη λύτρωση. Σίγουρα, πρόκειται για μια ταινία – απολογισμό ζωής, ένας φόρος τιμής στο προσωπικό σύμπαν του δημιουργού, από το οποίο αντλεί εικόνες και χρώματα για κάθε κινηματογραφικό του επίτευγμα.