Ο «Πρίγκηπας της Ζαμούντα» επιστρέφει 32 χρόνια μετά την πρώτη ταινία (vid)

Gazzetta team
Ο «Πρίγκηπας της Ζαμούντα» επιστρέφει 32 χρόνια μετά την πρώτη ταινία (vid)
Η αγάπη για το Κουίνς της Νέας Υόρκης δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα...

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα κυκλοφόρησε στην γειτονιά του Κουίνς, στην Νέα Υόρκη... και στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά το νέο sequel με τίτλο Coming 2 America είναι έτοιμο. Η Amazon Studios αφού απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα προβολής του φιλμ από την Paramount Pictures, ετοίμασε την πολυαναμενόμενη συνέχεια η οποία θα προβληθεί στο Amazon Prime Video στις 5 Μαρτίου του 2021.

Πρωταγωνιστής θα είναι και πάλι ο Έντι Μέρφι μαζί με τον Αρσένιο Χολ, ακριβώς το ίδιο ντουέτο της δημοφιλούς κωμωδίας των 80's. Στη νέα ταινία που έχει τίτλο «Coming 2 America», θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Πρίγκιπα Ακίμ και του ακόλουθού του που εγκαταλείπουν το βασίλειο της Ζαμούντα για τις ΗΠΑ, ξανά!

Ο Μέρφι φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις επιτυχίες του παρελθόντος, μάζεψε μέλη του καστ της πρώτης ταινίας, καθώς και νέους χαρακτήρες. Συγκεκριμένα, πέρα από τον Αρσένιο Χολ που ως Σέμι τον συνοδεύει στο νέο υπερατλαντικό ταξίδι, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς θα υποδυθεί ξανά τον βασιλιά της φανταστικής χώρας Ζαμούντα, που ως ετοιμοθάνατος ζητά μια τελευταία χάρη από το γιο του: να επιστρέψει στο Κουίνς, καθώς πρόσφατα έμαθε την ύπαρξη ενός γιου που αγνοούσε ως τώρα. Ο κωμικός Ζερμέν Φάουλερ θα υποδυθεί τον γιο, η Λέσλι Τζόουνς τη μητέρα του και η Κίκι Λέιν την κόρη του Ακίμ που ζει μόνιμα στη Ζαμούντα. Επίσης ο Γουέσλι Σνάιπς θα υποδύεται τον στρατηγό Ίζι, αρχηγό ενός γειτονικού κράτους της Ζαμούντα.

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας θα αναλάβει ο Γκρεγκ Μπρούερ που σκηνοθέτησε το μεγάλο περσινό hit του Έντι Μέρφι για το Netflix, «Dolemite is my name», αλλά και την τηλεοπτική σειρά «Empire».

Όπως δήλωσε η επικεφαλής των Amazon Studios, Τζένιφερ Σάλκε, «Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο, μια από τις πιο αγαπημένες και διάσημες κωμωδίες όλων των εποχών. Χάρη στην κωμική ιδιοφυΐα του Έντι Μέρφι μαζί με τους εξαιρετικούς σκηνοθέτες, συγγραφείς και το υπέροχο καστ, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για να γιορτάσουμε αυτήν την νέα περιπέτεια. Είμαστε σίγουροι ότι το κοινό σε όλο τον κόσμο θα ερωτευτεί αυτήν την ξεκαρδιστική ταινία». Ανυπομονούμε λοιπόν!