Τα 4+4 καλύτερα πιάτα της Αθήνας

Gazzetta team
Τα 4+4 καλύτερα πιάτα της Αθήνας

Θα ξεκινήσουμε με μια γενική παραδοχή: Είτε είσαι λάτρης του κρέατος, είτε δηλώνεις φανατικός ψαροφάγος (ζητάμε συγγνώμη στους απανταχού vegan) η Αθήνα είναι μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει πολλά να σου προσφέρει από γαστρονομικής πλευράς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν θέσει έναν βασικό στόχο: Να κάνουν τις μέρες και τις νύχτες μας πιο γευστικές και να μας μυήσουν στο ποιοτικό φαγητό, στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και σε πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και μαεστρία.

Άλλωστε το καλοκαίρι είναι βαθιά συνυφασμένο με το καλό φαγητό. Η διάθεση αλλάζει, η όρεξη ανοίγει και όλοι μας ξέρουμε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το χρωστάμε στον εαυτό μας να βγούμε λίγο περισσότερο έξω και να δοκιμάσουμε τις πιο εκλεκτές γεύσεις που έχει να μας προσφέρει η πόλη.

Και επειδή εμείς φροντίζουμε για εσάς, πήραμε τους δρόμους και μετά από ένα μακρύ γαστρονομικό ταξίδι, ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τα 8 καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε.

Πριν κάνετε scroll down, πρέπει να ξέρετε ότι τα 4 από τα πιάτα έχουν ως βάση τους θησαυρούς της θάλασσας και τα υπόλοιπα απευθύνονται σε όσους πραγματικά ξέρουν να τρώνε κρέας (εξού και ο τίτλος του άρθρου). Απολαύστε υπεύθυνα και να θυμάστε: Με το καλό φαγητό, τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο από την καλή παρέα.

Τα πιάτα που θα φέρουν τη θάλασσα στο πιάτο σου

Πίτσα tuna sashimi: Η απόλυτη εμπειρία umami

Βουτυρόψαρο καπνιστό πάνω σε σίσο με ξινολαχανο,μαγιονεζα και μαυρο σουσάμι: Μια από τις σπεσιαλιτέ του σεφ

Οργασμός θαλασσινών: Η ιδανική επιλογή για τους αναποφάσιστους

Ταραμοσαλάτα τηγανητή με φρέσκα μυρωδικά: Η παράδοση με ένα δημιουργικό twist

Οι καλύτερες επιλογές για τους meat lovers

Μπριζόλα από αγελάδα ωρίμανσης 30 ημερών με ενδομυϊκό λίπος: Το σίτεμα του κρέατος αναβαθμίζει τη γεύση.

Αρνί αντικριστό: Σιγοψημένο για ώρες (δεν το βρίσκεις εύκολα στην Αθήνα).

4 ειδών λουκάνικα (μοσχαρίσιο, χοιρινό, τσορίθο και μοσχάρι με τσιμένι): Όλα homemade!

Μπούτι από πρόβατο σιτεμένο: Σερβίρεται χωρίς το κόκκαλο και λιώνει στο στόμα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος