The Last of Us Part II: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Gazzetta team
The Last of Us Part II: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο
Η Naughty Dog λέει αντίο στο PlayStation 4 με ένα blockbuster κινηματογραφικών προδιαγραφών.

Όποιος ξεκινάει να διαβαίνει το μονοπάτι της εκδίκησης, καλό είναι να σκάψει δύο τάφους πρώτα, λέει το ρητό – εννοώντας πως η εκδίκηση κοστίζει το ίδιο ακριβά σε αυτόν που τιμωρείται και σε αυτόν που εκδικείται.

Το νέο δημιούργημα της περίφημης Naughty Dog για το PlayStation 4 βασίζεται σε αυτά τα ερωτήματα: ποιο είναι το κόστος της εκδίκησης και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να το ξεπληρώσει. Πρόκειται για το κορυφαίο κατόρθωμα του αμερικάνικου στούντιο στην ανάπτυξη action games τρίτου προσώπου.

Η ιστορία ξεκινά πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του The Last of Us, αφότου ο Joel, ένας από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού μαζί με την έφηβη Ellie, πήρε μια απόφαση που έκρινε το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Οι δύο ήρωες έχουν βρει καταφύγιο σε μια ειρηνική κοινότητα επιζώντων στο Jackson του Wyoming όπου προσπαθούν να ζήσουν όσο πιο αρμονικά μπορούν. Τα τραύματα του παρελθόντος, όμως, δεν έχουν αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο.

Η ειρήνη δε θα αργήσει να διαταραχθεί από μια σειρά τραγικών γεγονότων που θα οδηγήσουν την Ellie να αναζητήσει τους υπεύθυνους και να τους κάνει να πληρώσουν. Στην πορεία, θα χρειαστεί να επανεξετάσει τα πάντα για τον εαυτό της και το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει.

Η πλούσια ιστορία είναι ο πυρήνας του The Last of Us Part II, πράγμα που δεν εκπλήσσει αν θυμηθεί κανείς ότι το πρώτο The Last of Us είχε ένα από τα καλύτερα σενάρια στα video games. Και στο δεύτερο αυτό μέρος, η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από κινηματογραφικού επιπέδου σκηνές αλλά και μέσω της ζωντανής δράσης στα χέρια του παίκτη.

Στο ταξίδι μας στο πλευρό της Ellie, θα αναμετρηθούμε με εχθρούς διάφορων παρατάξεων – από πιο οργανωμένες ομάδες όπως οι φανατικοί Seraphites και οι εξτρεμιστές του Western Liberation Front, μέχρι απλούς ληστές και άλλους επιζώντες. Και φυσικά, στις ξεχασμένες γωνιές της ρημαγμένης Αμερικής, παραμονεύουν οι Infected που χρειάζονται τη δική τους ιδιαίτερη μεταχείριση.

H Ellie μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις δοκιμασίες κατά μέτωπο ή με κάλυψη/απόκρυψη. Τα μεγάλα, καλοσχεδιασμένα levels τής επιτρέπουν να χαράξει την πορεία της ανάλογα και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για πειραματισμό και εξερεύνηση.

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η υποβλητική ατμόσφαιρα και η απειλητική ομορφιά του κόσμου γύρω μας συνθέτουν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι ανεπανάληπτο, ειδικά για όσους μπορούν να ζήσουν το παιχνίδι σε 4K με HDR, ενώ όλα πλαισιώνονται και πάλι από την στοιχειωτική μουσική του Gustavo Santaolalla.

Το ταξίδι μέσα από τον κόσμο του The Last of Us Part II είναι γεμάτο ένταση, άγχος και τρόμο, αλλά και αδρεναλίνη, συγκίνηση και, τελικά, κάθαρση. Ο δρόμος της εκδίκησης ποτέ δεν ήταν τόσο ελκυστικός.