Η Sony ανέβαλε το αποκαλυπτικό event του Playstation 5 λόγω της δολοφονίας Φλόιντ (pic)

Gazzetta team
Η Sony ανέβαλε το αποκαλυπτικό event του Playstation 5 λόγω της δολοφονίας Φλόιντ (pic)
Ο απόηχος της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα οδήγησε τους ιθύνοντες της Sony να αναβάλλουν το αποκαλυπτικό live streaming για το Playstation5 που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε πολές πόλεις των ΗΠΑ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είχε ως αποτέλεσμα η Sony να αλλάξει τα πλάνα της για το Playstation5.

Μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του που ήρθε εν μέσω καραντίνας τον περασμένο Απρίλιο, οι ιθύνοντες της εταιρείας είχαν προγραμματίσει μια αποκαλυπτική live streaming παρουσίαση των παιχνιδιών της νέας κονσόλας, την οποία όμως και θα αναβάλλουν όπως ανακοίνωσαν εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στη χώρα.

Ανάμεσα σε όσα ανέφεραν στο επίσημο tweet τους, έκαναν λόγο για την ανάγκη να ακουστούν πιο σημαντικές φωνές αυτή την περίοδο, εννοώντας το κίνημα του Black Lives Matter και του JusticeForGeorge, δίχως να είναι γνωστό το πότε θα μετατεθεί το πολυαναμενόμενο event για τους απανταχού gamers και φαν των eSports.

Αναλυτικά τι έγραψε στο twitter η Sony:

«Αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το event του Playstation5 που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου. Ενώ κατανοούμε ότι οι gamers σε όλο τον πλανήτη είναι ενθουσιασμένοι να δουν τα παιχνίδια του PS5, αισθανόμαστε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εορτασμούς και προς το παρόν κάνουμε πίσω για να επιτρέψουμε να ακουστούν πιο σημαντικές φωνές».