Θέμα μέχρι και στο Forbes: Πόσοι έπαιξαν Football Manager κατά τη διάρκεια της καραντίνας (pic)

Θέμα μέχρι και στο Forbes: Πόσοι έπαιξαν Football Manager κατά τη διάρκεια της καραντίνας (pic)
Το Football Manager 2020 ήταν η... σανίδα σωτηρίας για τους ποδοσφαιρόφιλους στην καραντίνα. Αλήθεια, πόσοι έπαιξαν; Πως κατάφερε η εταιρία να είναι από τους λίγους κερδισμένους της πανδημίας;

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα γήπεδα άδεια, οι παίκτες σε απομόνωση κι οι προπονητές χωρίς το άγχος των παιχνιδιών. Οι οπαδοί έψαχναν μια λύση διαφυγής βλέποντας παλιά ματς της αγαπημένης τους ομάδας.

Από την άλλη, ο φίλοι του ποδοσφαίρου, βρήκαν... καταφύγιο στο Football Manager! Kάτι με το οποίο ασχολήθηκε μέχρι και το Forbes!

Το δημοφιλές παιχνίδι της Sports Interactive αποτελεί, δίχως αμφιβολία, ένα από τα λίγα success stories εν μέσω κορονοϊού.

Η απόλυτη πλατφόρμα προσομοίωσης με το πραγματικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε τη σανίδα... σωτηρίας για αρκετούς! Κάποιοι βέβαια, δεν χρειάστηκαν τον κορονοϊό για να... λιώσουν παίζοντας το εν λόγω παιχνίδι.

Πέρυσι, ο Σεπ Χέντελ μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guiness παίζοντας 1.940 ώρες! Σ' αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε 333 σεζόν και πανηγύρισε 42.672 γκολ!

Συμφωνα με το Forbes λοιπόν, προ καραντίνας, ο μέσος αριθμός παικτών την ίδια χρονική στιγμή ήταν 50.000-60.000. Όταν το Football Manager αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν 15ήμερο μέσω Steam, ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 190.000.

Την προηγούμενη εβδομάδα 875.000 άνθρωποι έπαιξαν το παιχνίδι αυτό.

Μάλιστα, για τα... οφέλη της δωρεάν δοκιμής του παιχνιδιού μίλησε ο διευθυντής της Sports Interactive Miles Jacobson, ο οποίος σχολίασε:

«Μετά το δωρεάν 15ήμερο, σε ώρα αιχμής είχαμε 120.000-130.000 παίκτες. Είχαμε 750.000 νέους παίκτες, παίζοντας 22 ώρες κατά μέσο όρο ο καθένας δωρεάν».

«Όπως τα περισσότερα παιχνίδια και τα άλλα προϊόντα διασκέδασης στο σπίτι όπως το Netflix, είδαμε αύξηση στις πωλήσεις.

Αλλά με την παγκόσμια ύφεση να φαίνεται πιθανή, αυτό πιθανότατα δεν θα συνεχιστεί - αν και είμαστε πολύ περήφανοι για την αξία των χρημάτων που δίνουν τα παιχνίδια μας, με μέσο χρόνο παιχνιδιού άνω των 300 ωρών ανά άτομο, οπότε ελπίζουμε ότι θα βγούμε από το ύφεση ΟΚ».