Θα θέλατε λίγη δυστοπία στη μουσική σας; (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Θα θέλατε λίγη δυστοπία στη μουσική σας; (vids & pics)
Οι MVRDER THΔΤ SOUND δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2018 και το όνομα της μπάντας το εμπνεύστηκαν όταν οδηγώντας διαπληκτίστηκαν με 2 άτομα που εκσφενδόνιζαν σκουπίδια στους δρόμους!!!

Θα θέλατε λίγη δυστοπία στην μουσική σας; Μία διαφορετικότητα;

Οι MVRDER THΔΤ SOUND δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2018 από τον ηθοποιό Αντώνη Τανισκίδη (φωνές και πλήκτρα), τον κιθαρίστα των Shattered Hope, Σάκη Βλαχάκη (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και φωνές) και τον Αντώνη Μποφιλάκη (μπάσο).

Το όνομά τους το εμπνεύστηκαν οταν οδηγώντας διαπληκτίστηκαν - ή ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση εάν το θέλετε πιο κομψά - με 2 άτομα που εκσφενδόνιζαν σκουπίδια στους δρόμους. Κρατήστε το αυτό γιατί όλα ξεκινάνε από ένα αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα μουσικό υβρίδιο απ’ τις επιρροές τους (electronica, metal,trip-hop και ambient) κατέληξαν τον Δεκέμβριο του 2019 λίγο πριν τη κυκλοφορία του πρώτου τους αυτοχρηματοδοτούμενου single, σε ένα ντουέτο (μετά από αποχώρηση Μποφιλάκη).

Με την προσθήκη έξτρα (ή νέων) μελών (Χριστίνα Παπανδρέου στην φωνή, Αndy McCormick στα τύμπανα και Eυριδίκη Μπαλτίδου στο βιολί) και αφού το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν ολοκληρώσει τα γυρίσματα του πρώτου βίντεο, τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν το πρώτο μέρος του... εφιάλτη τους I.Breathe (δείτε το εδώ https://www.youtube.com/watch?v=KuGcmrTTdvE). Ένα βίντεο με την ανατριχιαστική αφήγηση του κωμικού, Ζήση Ρούμπου και την συμμετοχή του ηθοποιού, Σπύρου Χατζηαγγελάκη. Πρόκειται για ένα cyberpunk οπτικοακουστικό ντελίριο εικόνων ενός άλλου κόσμου.

Η μπάντα ως ένας... θίασος βγαλμένος από το Mad Max χυμάει στους δρόμους. Η μουσική τους είναι στα ίδια μοτίβα.

Οι ίδιοι αρκούνται στο να χαρακτηρίζουν την μπάντα τους απλά dark-alternative. Σχεδιάζοντας να κυκλοφορήσουν σε βίντεο όλο τους τον πρώτο δίσκο πριν την έξοδο του στην αγορά - τον Μάρτιο και εν μέσω καραντίνας - ανέβασαν στο διαδίκτυο το δεύτερο τους μουσικό πόνημα με τίτλο II.Tolerance 666 (δείτε το εδώ https://www.youtube.com/watch?v=qKlNZkmplOM). Ένα δυστοπικό φιλμάκι όπου μια κοπέλα (Μαίρη Βούλγαρη) προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους δαίμονές της που αποκτούν συγκεκριμένη μορφή και την κυνηγούν. Και αυτό το βίντεο θα ολοκληρωθεί με σκληρό τρόπο (με φόνο).

Η μουσική τους εξακολουθεί να είναι αλλόκοτη και τα τοπία απόκοσμα στην Ελλάδα του 2020. Τον Ιούνιο όπως μας πληροφόρησαν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν το III.Your Savior, ένα κομμάτι με άμεση αναφορά στην εκμετάλλευση των πιστών από τους προχούντες της εκκλησίας. Κοινώς μία δική τους μουσική θεώρηση για αυτό το θέμα. Η μουσική τους όπως λένε οι ίδιοι όπως και κάθε τέχνη πρέπει να προκαλεί, να δημιουργεί διάλογο και να αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα.

Αναμονή ως τον Ιούνιο να δούμε τι θα ακολουθήσει λοιπόν.

Πιο κάτω δείτε τα social media τους:

https://www.facebook.com/mvrderthatsound/

www.instagram.com/murderthatsound/