Άσχημα μαντάτα: «Δύσκολα θα δούμε ξανά συναυλία πριν το φθινόπωρο του 2021»

Νίκος Ράλλης
Άσχημα μαντάτα: «Δύσκολα θα δούμε ξανά συναυλία πριν το φθινόπωρο του 2021»
Οι προβλέψεις, δυστυχώς, λένε πως συναυλίες και μεγάλες εκδηλώσεις γενικά θα ξαναδούμε το φθινόπωρο του 2021, και αν...

Ένας κλάδος που έχει «χτυπήσει» αλύπητα η πανδημία του κορονοϊού είναι και αυτός της μουσικής βιομηχανίας, στην οποία απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες μέρες το Hellfest έγινε το τρίτο μεγάλο φεστιβάλ που ακυρώνεται στην Ευρώπη μετά το Glastonbury και το Download.

Και απ' ό,τι φαίνεται, ήταν μόνο η αρχή...

Οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν μιλούν απλώς για ακυρώσεις φέτος το καλοκαίρι ή αναβολές και μεταφορές των συναυλιών για το ερχόμενο φθινόπωρο. Λένε πως θα ξαναδούμε live προς το τέλος του 2021, το νωρίτερο!

Πάνελ ειδικών, που φιλοξενήθηκε στους New York Times, αναφέρει πως μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας των συναυλιών και των μεγάλων εκδηλώσεων γενικότερα.

Ο Zeke Emanuel, συγκεκριμένα, από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, τοποθετήθηκε για το θέμα, λέγοντας: «Για να ''ξεκινήσει'' ξανά η οικονομία, πρέπει να πάμε σε διαφορετικά βήματα και πρέπει να ξεκινήσει με την απόσταση στους χώρους εργασίας, για να μπορέσουν να επιστρέψουν αρχικά αυτοί που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένοι κατασκευαστικοί τομείς ή γραφεία, που οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν, ίσως ξεκινήσουν νωρίτερα.

Μεγάλες συγκεντρώσεις, συνέδρια, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα, όταν κάποιοι τα προγραμματίζουν ξανά για φέτος το φθινόπωρο, δεν έχω ιδέα γιατί νομίζουν ότι αυτό είναι πιθανό. Αυτά θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν.

Ρεαλιστικά, μιλάμε για το φθινόπωρο του 2021 το νωρίτερο»!

Στην Ελλάδα, προς το παρόν, δεν έχουμε ενημέρωση για τις συναυλίες του καλοκαιριού και τι μέλλει γενέσθαι με τα φεστιβάλ. Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πως είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθούν.

Ας ελπίσουμε από αυτό το φθινόπωρο, και όχι από το επόμενο, να είναι καλύτερα τα πράγματα.