Tαινία για τον κορονοϊό: 7 άνθρωποι κλείνονται σε ασανσέρ και ένας βήχει (vids)

Gazzetta team
Tαινία για τον κορονοϊό: 7 άνθρωποι κλείνονται σε ασανσέρ και ένας βήχει (vids)
Η «Coronamovie» λέει την ιστορία επτά ανθρώπων που παγιδεύονται σε ένα ασανσέρ και το χάος έρχεται, όταν ένας από αυτούς αρχίζει να βήχει. Πριν κρίνετε, διαβάστε...

Μοιάζει με... ανέκδοτο, αλλά δεν είναι.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, Mostafa Keshvari, πήρε έμπνευση από την επικαιρότητα και την πανδημία του Covid-19 και δημιούργησε την ταινία «Coronamovie».

Το τρέιλερ έχει ήδη κυκλοφορήσει και δείχνει επτά ανθρώπους να παγιδεύονται σε ασανσέρ. Τότε, μια γυναίκα από την Κίνα, αρχίζει να βήχει κι επικρατεί πανικός.

«Η ιδέα μού ήρθε τον Ιανουάριο, όταν ξέραμε απλά πως είναι ένας ιός στην Κίνα. Δεν ήξερα πως θα πάρει τέτοια έκταση και είχαμε κάνει ήδη την ταινία, το τελευταίο γύρισμα έγινε περίπου του Αγίου Βαλεντίνου», είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο «BBC».

Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στον ανελκυστήρα και οι άλλοι χαρακτήρες αρχίζουν να επιτίθενται ρατσιστικά στην Κινέζα, νομίζοντας πως έχει τον κορονοϊό. «Έχει να κάνει περισσότερο με την ξενοφοβία, παρά με τον ίδιο τον ιό», πρόσθεσε ο Keshvari.

Σε Q&A στο «vanmag.com», ο σκηνοθέτης είπε πως «Ήμουν σε ένα ασανσέρ και διάβαζα τα νέα για "παγκόσμια επίθεση" σε Κινέζους τουρίστες. Ως ανεξάρτητος δημιουργός, έπρεπε να σκεφτώ έξω από το κουτί, οπότε αποφάσισα να κάνω την ταινία μέσα στο "κουτί". Είναι μια συμβολική ταινία, που χρησιμοποιεί τον κορονοϊό ως σύμβολο φόβου και ξενοφοβίας και παρουσιάζει την κοινωνία, στην οποία ζούμε. Διαφορετικοί άνθρωποι, από υψηλά και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, είναι σε αυτό το ασανσέρ, το μοιράζονται και παρουσιάζουν τον πραγματικό τους εαυτό».

Ο Mostafa Keshvari αναμένει να είναι διαθέσιμη η ταινία του σε διάφορες πλατφόρμες μέχρι τα τέλη του μήνα.