Billie Eilish: «Ποζεράδες και ψεύτες οι ράπερ που καυχιούνται για όπλα και γυναίκες» (pics)

Gazzetta team
Billie Eilish: «Ποζεράδες και ψεύτες οι ράπερ που καυχιούνται για όπλα και γυναίκες» (pics)
Η 18χρονη Billie Eilish, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό της στα Grammy, αποκάλεσε ψεύτες του ράπερ που καυχιούνται για όπλα και γυναίκες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις!

Μόλις στα 18 της, η Billie Eilish θεωρείται -και δικαιολογημένα- το next big thing της pop μουσικής.

Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγες μόνο ημέρες από τον θρίαμβό της στα Grammy, όπου απέσπασε πέντε βραβεία, ενώ αναδείχθηκε στον νεότερο καλλιτέχνη, που κερδίζει, σε μία βραδιά, τα τέσσερα κορυφαία βραβεία της διοργάνωσης, για την Ηχογράφηση της Χρονιάς, το Τραγούδι της Χρονιάς, το Άλμπουμ της Χρονιάς και τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη.

Η Billie Eilish, λοιπόν, φωτογραφήθηκε για το τεύχος Μαρτίου της αμερικανικής ''Vogue'' και μίλησε στο περιοδικό, κάνοντας, όμως, κάποιες δηλώσεις, που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Στη συνέντευξή της, κατηγόρησε πολλούς εκπροσώπους του σύγχρονου ραπ ότι ψεύδονται και «ποζάρουν», όταν στους στίχους τους αναφέρονται σε «γκόμενες» και «όπλα».

«Επειδή μια ιστορία δεν είναι αληθινή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι σημαντική», λέει η 18χρονη. «Υπάρχει διαφορά, όμως, ανάμεσα στην αφήγηση μιας ιστορίας και στο να λες ψέματα για τον εαυτό σου σε ένα κομμάτι. Υπάρχουν άπειρα τραγούδια στο ραπ που απλά λένε ψέματα... ''Έχω το AK-47 μου και θα σας γ@@ήσω'', λέει κάποιος. Τι; Αφού δεν έχεις όπλο. ''Όλες οι σκύλες μου'', λέει ο άλλος. Αυτό είναι σκέτη πόζα».

Άμεσα, ήρθε η απάντηση...

«Η Billie Eilish έχει τις ίδιες απόψεις για το hip hop με τον ρατσιστή boomer θείο σου», σχολίασε κάποιος, ενώ ο Αμερικανός καλλιτέχνης, συγγραφέας και ακτιβιστής, Ferrari Sheppard, έγραψε στο Twitter: «H Billie Eilish θα γίνει ακόμα πιο διάσημη τώρα που υιοθέτησε την αποικιοκρατική προσέγγιση στο hip hop. Θα προτιμούσες να είναι οι ραπ ιστορίες 100% αληθινές, έτσι ώστε να παράγουμε περισσότερους νεκρούς και φυλακισμένους rap stars; Βούλωσέ το και μείνε στη λωρίδα σου».

Λογικά θα υπάρξει συνέχεια στον... πόλεμο που ξεκίνησε η 18χρονη.