Είδαμε το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» πριν από όλους (pics & vids)

Κατερίνα Καλού
Είδαμε το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» πριν από όλους (pics & vids)
Λίγο πριν την πρεμιέρα της πρώτης ελληνικής σειράς μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV, έχουμε όλο το ρεπορτάζ. Χωρίς σπόιλερ.

Από την Κατερίνα Καλού

Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα κάνει πρεμιέρα η αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές».

Εμείς είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια λίγες μέρες νωρίτερα στην Αίγλη Ζαππείου και έχουμε όσα πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις θέση μπροστά στην COSMOTE TV.

Αν δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις όλο το άρθρο ας συνοψίσουμε: ναι, η σειρά βασίζεται στο αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Και ναι μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου μετά από εκείνη την ταινία.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα.

Βρισκόμαστε σε μια κηδεία. Το drone απομακρύνεται από τον τάφο και ταξιδεύει για ώρα πάνω από τα μάρμαρα και τα δέντρα του νεκροταφείου. Οι πρώτες σκηνές σε πείθουν πως αυτή η σειρά δεν θα είναι κάτι ανάλαφρο για να περάσεις την ώρα σου στον καναπέ. Το ήξερες όμως αυτό.

Είναι γνωστό ότι ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, δεν επιλέγει τα εύπεπτα, τα απλά, τα καθημερινά (αν και η μαμά του θα το προτιμούσε να έκανε ο γιος της «κάτι σε Παπακαλιάτη» όπως παραδέχτηκε γελώντας στην πρεμιέρα ο ίδιος).

Έτσι, όμως, καταφέρνει να κερδίζει φανατικούς ακολούθους σε μια εποχή που όλοι αναζητούν την ένταση, τη δράση και το μυστήριο στη μικρή οθόνη. Και αυτή τη φορά που επιστρέφει στον τόπο (ή στους τόπους) του εγκλήματος, ο σκηνοθέτης μπλέκει με μαεστρία πολλά και διαφορετικά στοιχεία: τη μυθοπλασία με την Ελλάδα του 2019, τον Θησέα με έναν εγκληματολόγο με σύνδρομο Άσπεργκερ και τους φόνους με την απόδοση δικαιοσύνης.

Με μια πρώτη ματιά, δεν είναι λίγα αυτά τα στοιχεία για να σε κρατήσουν καθηλωμένο μπροστά στην οθόνη για 8 επεισόδια.

Αν μάλιστα μπεις «μέσα» στην υπόθεση της σειράς (δηλαδή περάσεις στο δεύτερο επεισόδιο), τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολλήσεις.

Η υπόθεση

Μία σειρά δολοφονιών που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα (και όχι φόνοι με βάση τα ρητά του Πυθαγόρα όπως στην ταινία) λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), που έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, καλείται από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer.

Το τρέιλερ σου δίνει μια ιδέα:

Οι συντελεστές

Πέρα από τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων στον ρόλο του ευαίσθητου καθηγητή εγκληματολογίας με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης).

Τα ονόματα που τους πλαισιώνουν είναι εξίσου δυνατά. Στον ρόλο του ψυχιάτρου Φίλιππου Λαζαρίδη και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής (μίνι σπόιλερ: από εκεί ξεκινάει όλο το μυστήριο και η δράση), συναντάμε τον Άκη Σακελλαρίου, ενώ η εντυπωσιακή Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, που καλύπτει την υπόθεση.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Βασίλης Ρίσβας, η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Το σενάριο του «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», είναι μια ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη. Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο το συνυπογράφει ο ίδιος σε συνεργασία με την Κατερίνα Φιλιώτου.

Γιατί είναι σημαντικό να τη δεις

Γιατί ωραίο και το «Sinner», που όπως είπε και στη συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης είναι μία από τις αγαπημένες του σειρές, αλλά το να βλέπεις να ξετυλίγεται ένα κουβάρι μυστηρίου στην πόλη σου και να ακούς στη γλώσσα σου για πρώτη φορά να εξιχνιάζονται εγκλήματα που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα είναι κάτι διαφορετικό.

Αυτή είναι, λοιπόν, η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV και σίγουρα πρέπει να της δώσεις μια ευκαιρία να σε κερδίσει –αν θες να λέγεσαι σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του.

Το καλύτερο; Τα 8 επεισόδια του κύκλου θα είναι διαθέσιμα on demand και δωρεάν στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Από τη Δευτέρα 8/7 έως και τις 15/7, μάλιστα, τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε βράδυ στις 23.00, στο COSMOTE CINEMA 4HD.

Στα plus

Η σειρά, όπως είπαμε, βασίζεται στο βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια (Βραβείο Κοινού στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LAGFF και LIEGE και Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών στην Ταορμίνα της Ιταλίας).

Η ταινία του 2016, μάλιστα, θα προβληθεί το Σάββατο 15/6 (23.00) στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ από την Κυριακή 16/6 θα είναι διαθέσιμη και on demand στο COSMOTE TV PLUS για απεριόριστη θέαση.

Πάρε μια παραπάνω γεύση από τους χαρακτήρες που θα συναντήσεις πριν ξεκινήσεις την προβολή.

Και να θυμάσαι: Όπως λέει και ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, «τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται».

«Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές»: Πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου σε παραγωγή COSMOTE TV.