Δέκα ταινίες με πρωταγωνιστές καρχαρίες που άφησαν εποχή (vids)

Gazzetta team
Δέκα ταινίες με πρωταγωνιστές καρχαρίες που άφησαν εποχή (vids)
Ο απόλυτος θηρευτής των ωκεανών έχει πρωταγωνιστήσει ουκ ολίγες φορές σε υπερπαραγωγές της «μεγάλης οθόνης».

Ο Τζέισον Στέιθαμ αυτές τις ημέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους αντιμετωπίζει ένα προϊστορικό καρχαρία στο «The Meg - Ο κυρίαρχος του βυθού», αλλά στο Ο σινεμά τις τελευταίες δεκαετίες το είδος έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που έχει φτάσει μέχρι το... Διάστημα! Ας δούμε 10 καρχαρίες - κινηματογραφικούς σταρ που επέλεξε ο Guardian.

Ο λαστιχένιος καρχαρίας από τον «Μπάτμαν» του 1966

Σκηνή ανθολογίας από τις ημέρες του Άνταμ Γουέστ ως Μπάτμαν. Ένας καρχαρίας αρπάζει το πόδι του και μαζί κρέμονται από τη σκάλα του Μπατ-ελικοπτέρου, ενώ ο Ρόμπιν αφήνει το χειριστήριο και κατεβαίνει για να δώσει στον Μπάτμαν σπρέι... καρχαριοαπωθητικό! Ναι, έτσι ήταν κάποτε οι ταινίες με υπερήρωες...

O καρχαρίας-ταξί από το «Tomb Raider 2: Το Λίκνο της Ζωής»

Η Λάρα Κροφτ – Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται κάτω από το νερό χωρίς οξυγόνο, αυτοτραυματίζεται για να ματώσει, το αίμα προσελκύει έναν καρχαρία που επιχειρεί να την κάνει μια χαψιά, εκείνη του δίνει μπουνιά στη μύτη, αρπάζει το πτερύγιό του και τον χρησιμοποιεί σαν... υποβρύχιο ταξί για να προλάβει τους κακούς. Όυτε στα video games δεν γίνονται αυτά βρε παιδιά!

Οι έξυπνοι καρχαρίες του «Βαθιά Άγρια Θάλασσα»

Προσπαθώντας να ανακαλύψουν θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, οι επιστήμονες σε έναν υποθαλάσσιο ερευνητικό σταθμό κάνουν πειράματα σε καρχαρίες και τους μετατρέπουν σε... σαΐνια. Άντε να τα βάλεις μαζί τους μετά. Οι άτιμοι δεν σέβονται ούτε τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον που προσπαθεί να βγάλει έναν κλασικό εμψυχωτικό λόγο...

Ο αχόρταγος καρχαρίας του «Σε ρηχά νερά»

Η Μπλέικ Λάιβλι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παγιδευμένη σε ένα τόσο δα βραχάκι, 200 μέτρα από την ακτή, με έναν από τους πιο αχόρταγους και τσαντισμένους καρχαρίες που έχουν περάσει από την οθόνη να κόβει βόλτα στα ρηχά και να μην την αφήνει σε ησυχία. Πολλοί από τους θεατές ήταν με τον καρχαρία, αλλά στο τέλος στεναχωρήθηκαν.

Οι ιπτάμενοι καρχαρίες από το «Sharknado 3»

Εδώ ξεπερνάμε τα όρια του b-movie και μιλάμε για c, d-movie και ακόμη χειρότερα. Ένας ανεμοστρόβιλος σηκώνει καρχαρίες από τον ωκεανό και τους στέλνει όχι μόνο στη στεριά, όπου προσγειώνονται με ανοιχτά σαγόνια πάνω στα κεφάλια του κόσμου, αλλά ακόμη και στο διάστημα! Η ταινία με τον Στέιθαμ που περιμένουμε στις αίθουσες είναι τουλάχιστον «Πολίτης Κέιν» μπροστά σε αυτήν.

Ο απεξαρτημένος καρχαρίας του «Ψάχνοντας τον Νέμο»

Μπρους στην αμερικανική εκδοχή, Xάρχας στην ελληνική, ο καρχαρίας εδώ έχει έναντι των υπολοίπων του αφιερώματος το πλεονέκτημα να μιλάει. Και είναι απολαυστικός όταν αντί να φάει τα δύο ψάρια-πρωταγωνιστές τα παίρνει μαζί του σε συνάντηση καρχαριών που προσπαθούν να κόψουν το κρέας. Βέβαια δεν θέλει πολύ για να ξανακυλήσει...

Ο Καρχαρίας – Ιαγουάρος από τις «Υδάτινες Ιστορίες»

Σε ολόκληρη την ταινία του Γουές Άντερσον ο Στιβ Ζιζού (Μπιλ Μάρεϊ) και η παρέα του αναζητούν τον σπάνιο Καρχαρία – Ιαγουάρο που σκότωσε τον φίλο του. Και όταν τελικά το κτήνος εμφανίζεται μέσα από τα σκοτάδια του βάθους του ωκεανού η σκηνή είναι ποιητική, σχεδόν συγκινητική – βοηθάει και το τραγούδι των Sigur Ros.

Οι καρχαρίες με λέιζερ του «Austin Powers: Το Χρυσό Εργαλείο»

Επιτέλους, στην τρίτη ταινία της σειράς ο Dr. Evil απέκτησε αυτό που ήθελε πάντα: καρχαρίες με όπλα λέιζερ στα κεφάλια τους! Δώρο από τον γιο του, Σκοτ, που λίγα ψίχουλα αγάπης του γυρεύει. Τώρα θα τον ζηλεύουν όλοι στο συνέδριο κακών.

Οι αληθινοί καρχαρίες από το «Άγριος Ωκεανός»

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, γυρισμένη με ψηφιακή κάμερα, ερασιτέχνες ηθοποιούς και αληθινούς (!) καρχαρίες, αυτή η ταινία είναι μια δοκιμασία για τα νεύρα σας (με την καλή έννοια, όμως) και θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε να βουτήξετε στα βαθιά.

Ο απόλυτος σταρ: «Τα Σαγόνια του Καρχαρία»

Με αυτόν ξεκίνησαν όλα. Είναι ντίβα και το ξέρει. Ήταν μηχανικός (για την ακρίβεια χρησιμοποιήθηκαν τρία μοντέλα) και όλο χάλαγε στα γυρίσματα, αλλά έτσι είναι οι μεγάλοι σταρ. Για το χειρισμό του χρειάζονταν 14 άνθρωποι. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο και η ταινία του Σπίλμπεργκ δημιούργησε επίσημα το είδος των καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ.

Πηγή: reader.gr