Διπλό ανόδου ο Πλατανιάς!

Διπλό ανόδου ο Πλατανιάς!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Διπλό ανόδου ο Πλατανιάς!

bet365

Με τέτοιες νίκες πάει για άνοδο! Ο Πλατανιάς πέρασε με νίκη 1-0 από την Λάρισα και είναι και πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή. Ισοπαλία για Βέροια (1-1 με Καλλιθέα), σημαντικές νίκες για Επανομή και Πανθρακικό.

Πάλι μόνος στο ρετιρέ!
Ο εκ των πρωτοπόρων Πλατανιάς είχε πολύ δύσκολο έργο στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, όμως κατάφερε να φύγει με τη νίκη 1-0 και να επιβεβαιώσει ότι είναι από τα φαβορί για τον άνοδο, υπεχρεώνοντας τους Θεσσαλούς στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα! Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο τους και να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα 10', όμως στη συνέχεια οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν και άρχισαν να απειλούν στην αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας τις ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου.

Η εικόνα της ΑΕΛ ήταν μέτρια και στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν για να φτάσουν στο γκολ στο 52' με τον Μαραγκουδάκη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Δράμι και να κάνει το 1-0 με ωραίο πλασέ! Στο 63' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ααράμπ και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο τέλος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, ενώ είχαν και δοκάρι, με τον Λαζαρίδη να κρατάει το μηδέν και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του!

Ευχαριστημένη στο τέλος η Βέροια
Η Βέροια ταξίδεψε στην Αθήνα για το παιχνίδι με την Καλλιθέα με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επέτρεπε να μείνει στην κορυφή μαζί με τον Πλατανιά. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, όμως οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με τον Μαρουκάκη να χάνει την μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 1-0, καθώς ο Κάντι στο 41' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν από το ξεκίνημα για την ισοφάριση. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο και η υπεροχή της Καλλιθέας καρποφόρησε στο 64' με τον Φαρινόλα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν το γκολ της νίκης και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ολική ανατροπή για Πανθρακικό
Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός έφτασε στη νίκη 2-1 και παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημίχρονο για να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Σουλτανίδης εκτέλεσε πέναλτι, όμως ο Καρακούτσης του είπε «όχι» στο 45'! Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ στο 54' με τον Κουτσοσπύρο να αποδεικνύεται πιο εύστοχος από την άσπρη βούλα, όμως μέσα σε 3' οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη σκόραραν δύο φορές για να κάνουν την ολική ανατροπή και να φτάσουν στη μεγάλη νίκη. Αρχικά ο Μουνάφο έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 63', ενώ στο 65' ο Κοντογουλίδης έκανε το τελικό 2-1!

Καθυστερήσεις και ένσταση
Το παιχνίδι στην Καισαριανή ξεκίνησε με 35' καθυστέρηση, καθώς όπως έγινε γνωστό οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν τους διαιτητές! Τελικά η λύση βρέθηκε και ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και να φτάνουν κοντά σε γκολ σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο με τους Λεοζίνιο, Μανουσάκη και Μανούσο. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με καθυστέρηση, καθώς ο άνθρωπος που ήταν να φέρει τα χρήματα, τράκαρε σύμφωνα με τους ανθρώπους του Εθνικού Αστέρα, με τους ανθρώπους της Καλλονής να τονίζουν ότι θα καταθέσουν ένσταση! Οι νησιώτες ήταν πάλι ανώτεροι στην επανάληψη και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 69', όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γκίτκου και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Τον... σκόρπισε στους 6 ανέμους!
Η Αναγέννηση υποδέχθηκε τον γεμάτο προβλήματα Διαγόρα στην Επανομή και έφτασε πολύ εύκολα στην 3η σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, διαλύοντας τους Ροδίτες με 6-0! Οι γηπεδούχοι είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καραγιάννη, που είναι από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, που έκανε χατ τρικ και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 25'΄. Στο 34' ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-0 με πολύ ωραία επιθετική προσπάθεια. Οι παίκτες της Αναγέννησης ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι και στο 50' ο Γκέσιος με διπλή προσπάθεια έκανε το 3-0, για να αυξήσει και άλλο τον δείκτη του σκορ ο Καρλάο στο 52' με κεφαλιά. Ο Καραγιάννης ολοκλήρωση το χατ τρικ του στο 61' για το 5-0, ενώ το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Δεινόπαπας στο 76', με την Επανομή να φτάνει τους 23 βαθμούς και να συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή.

Δίκαια ο Φωκικός, «τίμπησε» βαθμό η Παναχαϊκή
Τέλος, ο Φωκικός έφτασε δίκαι στη νίκη 2-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών στην Άμφισσα χάρη στα τέρματα των Καλλέργη στο 16' και Δημητρίου στο 50', ενώ η Παναχαϊκή πήρε σημαντικό βαθμό στα Γιαννιτσά με την τοπική Αναγέννηση, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή (20/01)

Θρασύβουλος-Βύζας 1-0

(1' Σύρος)

Σάββατο (21/01)

Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 1-0

(56' Σαχινίδης)

Κυριακή (22/01)

Εθνικός Αστέρας-Καλλονή 0-0

ΑΕΛ-Πλατανιάς 0-1

(52' Μαραγκουδάκης)

Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
(16' Καλλέργης, 50' Δημητρίου)

Καλλιθέα-Βέροια 1-1
(64' Μαρουκάκης - 41' πεν. Κάντι)

Πανθρακικός-Πιερικός 2-1
(63' Μουνάφο, 65' Κοντογουλίδης - 54' πεν. Κουτσοσπύρος)

Αναγέννηση Επανομής-Διαγόρας 6-0
(25', 34', 60' Καραγιάννης, 50' Γκέσιος, 52' Καρλάο, 76' Δεινόπαπας)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Παναχαϊκή 0-0

Βαθμολογία

1. Πλατανιάς 27
2. Βέροια 25
3. Πανθρακικός 23
4. Αναγέννηση Επανομής 23
5. ΑΕΛ 19
6. Αναγέννηση Γιαννιτσών 18
7. Πανσερραϊκός 16
8. Καλλιθέα 16
9. Πιερικός 16
10. Εθνικός Αστέρας 16*
11. Καλλονή 16
12. Αγροτικός Αστέρας 14
13. Ηρακλής Ψαχνών 12
14. Παναχαϊκή 12
15. Βύζας 11
16. Φωκικός 10
17. Θρασύβουλος 8
18. Διαγόρας 4*

*Με παιχνίδι λιγότερο.
**Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5.

Επόμενη αγωνιστική


Πανσερραϊκός-Φωκικός
Πανθρακικός-ΑΕΛ
Διαγόρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πλατανιάς-Εθνικός Αστέρας
Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής
Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών
Πιερικός-Καλλιθέα
Βέροια-Θρασύβουλος
Βύζας-Αγροτικός Αστέρας

 

Τελευταία Νέα