Γκράινερ: «Σε μειονεκτική θέση στη φυλακή επειδή είναι Αμερικανίδα και γκέι»

Griner

bet365

Η Όλγκα Ρομάνοβα, μέλος μιας ομάδας που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στις ρωσικές φυλακές, μίλησε για όσα θα συναντήσει η Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου μεταφέρθηκε. Και όσα είπε, προκαλούν τρόμο.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έχει μεταφερθεί εδώ και μερικές ημέρες σε ένα ρωσικό σωφρονιστικό κατάστημα, όπου θα εκτίσει μέρος της ποινής των 9 ετών, με την οποία καταδικάστηκε το καλοκαίρι, με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών.

Οι νομικοί σύμβουλοι της δύο φορές χρυσής Ολυμπιονίκη δηλώνουν ότι έχουν άγνοια τόσο για την κατάσταση της πελάτισσάς τους, όσο και για την τοποθεσία της!

Και όσα είπε η Όλγκα Ρομάνοβα, μέλος μιας ομάδας που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στις ρωσικές φυλακές στην ιστοσελίδα Politico (προτού η Γκράινερ μετακινηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα) προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ισχύουν στις ρωσικές φυλακές»

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οι φυλακές γυναικών είναι περισσότερο διαβόητες από τις ανδρικές, αφού δεν υπάρχουν «κανόνες» και «άτομα που κατέχουν δύναμη». «Η καθεμία παλεύει για τον εαυτό της, όλα είναι ανοικτά, μπορείς να προδώσεις, να κακοποιήσεις. Δεν υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς. Δεν νομίζω ότι κάποια θα την προστατεύσει. Οι Αμερικάνοι δεν θα με πιστέψουν, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ισχύουν στις ρωσικές φυλακές, δεν υπάρχει δικαίωμα στην υγεία, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή. Τίποτα, ξεχάστε το», είπε η Ρομάνοβα.

Και συνέχισε: «Θα έχει διαφορετική μεταχείριση, θα τη δουν ως απειλή επειδή είναι γκέι και Αμερικανίδα. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να της επιτεθούν στο μπάνιο και θα ακούσει προσβολές που δεν θα έπρεπε να ακούει ανθρώπινο ον», για να καταλήξει πως η παραμονή της στο συγκεκριμένο κατάστημα θα την αλλάξει μία για πάντα!

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

WNBA Τελευταία Νέα