Τούρκογλου: «Οι παίκτες θέλουν μίνιμουμ τρεις εβδομάδες για να επιστρέψουν»!

Gazzetta team
Τούρκογλου: «Οι παίκτες θέλουν μίνιμουμ τρεις εβδομάδες για να επιστρέψουν»!

bet365

Ο Χέντο Τούρκογλου επανέλαβε την πρόθεση του να ολοκληρωθούν στο γήπεδο όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ στην Τουρκία, βάζοντας στην εξίσωση τα οικονομικά δεδομένα που θα επικρατήσουν στη γειτονική χώρα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ παραχώρησε συνέντευξη στο «beIN Sports» όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η προτεραιότητά μας είναι η υγεία όλων. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να μπορούμε να εγγυηθούμε γι' αυτή. Όταν μιλάμε με τις ομάδες όλοι θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν είναι αυτό εφικτό. Κάποιες ομάδες θα νιώσουν άβολα με την απόφασή μας. Εμείς θέλουμε να είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν και θέλουμε να μιλήσουμε και στους αθλητές. Δεν έχουν παίξει μπάσκετ για έναν μήνα. Αν δεν προπονηθούν για τρεις μήνες, για παράδειγμα, θα χάσουν και εκείνοι πολλά. Υπάρχουν διαφορετικοί άξονες».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Οι πτήσεις έχουν απαγορευτεί μέχρι τις 20 Μαΐου στη χώρα μας και οι περισσότεροι παίκτες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. Ακόμα κι αν καταφέρουν να γυρίσουν στην Τουρκία, υπάρχει το ερώτημα για την καραντίνα των δύο εβδομάδων. Αν μπουν σε καραντίνα, θα αρχίσουν να προπονούνται ύστερα από δύο εβδομάδες. Για ολοκληρωθεί η σεζόν και τα playoffs θα χάσουν ολόκληρο το καλοκαίρι τους. Πώς θα προετοιμαστούν για την επόμενη σεζόν; Όλοι πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά. Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού και γνωρίζω πως είναι δύσκολο για κάποιον που είναι εκτός δύο μήνες να επανέλθει σε δύο εβδομάδες.

Ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε για δύο εβδομάδες, όμως θα έλεγα πως είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Έχω παίξει μπάσκετ. Οι παίκτες θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες με έναν μήνα. Θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας αρχές Μαΐου. Πρέπει να σκεφτούμε. Έχουμε ως βασικό στόχο την ολοκλήρωση της σεζόν σε λίγους μήνες; Ή θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με βάση τα επόμενα χρόνια; Η οικονομία θα παίξει σημαντικό ρόλο, θα έχει επιπτώσεις. Σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Πρέπει να οργανωθούμε για τα επόμενα χρόνια».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΜΠAΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ NEWS FEED