Η ACB ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να επιτρέψει 500 θεατές ανά αγώνα

Gazzetta team
Η ACB ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να επιτρέψει 500 θεατές ανά αγώνα

bet365

Η διοργανώτρια αρχή της Liga Endesa κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ισπανική κυβέρνηση ζητώντας την παρουσία 500 θεατών αγά αγώνα και κάνοντας λόγο για την ανάγκη επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα.

Το πείραμα της «φούσκας» δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ισπανία για την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν αφού οι εγκαταστάσεις της Βαλένθια φιλοξένησαν την τελική φάση της Liga Endesa δίχως να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Η σεζόν 2020-21 βρίσκεται σε εξέλιξη και η διοργανώτρια αρχή, μέσω του προέδρου της ACB, Αντόνιο Μαρτίν ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο την παρουσία 500 θεατών στους αγώνες

«Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα θέατρα και οι συναυλίες, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιτρεπόμενης χωρητικότητας. Στο επαγγελματικό μπάσκετ της Ισπανίας δεν υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος στις εξέδρες! Αυτή η κατάσταση δεν βγάζει νόημα και θεωρούμε ότι απαιτείται να εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα. Άπαντες καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση, ότι πρέπει να απολαύσουμε τον αθλητισμό με διαφορετικό τρόπο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά οι οπαδοί των 19 ομάδων μας αξίζουν να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό με σταδιακό και ασφαλή τρόπο. Ως ACB, προτείναμε στην κυβέρνηση να επιτρέψει την παρουσία 500 ατόμων στα γήπεδα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΜΠAΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ NEWS FEED